Bir Bluetooth vericisi, müzik veya diğer içerikleri kulaklıklara, hoparlörlere vb. iletmek için kablosuz sinyal gönderir. Birçok telefon, Mp3 çalar ve diğer kaynaklarda bu yetenek yerleşik olarak bulunur. Bir alıcı, mevcut uyumlu olmayan bir Bluetooth cihazından ses akışı yapmak için bir Bluetooth sinyali alır.
Bluetooth adaptör PC ile kulaklık, klavye, mouse, yazıcı, hoparlör, oyun konsolu, mobil cihazlar ve tabletler arasında kolayca bağlantı kurarak dosya paylaşımı, müzik dinleme, ağ bağlantısı kurma, komut gönderme gibi işlemlerinizi kablosuz bir biçimde ev ortamında dilediğiniz mesafeden gerçekleştirebilirsiniz.
Bilgisayar Bluetooth Aparatı Adaptörü Ne İşe Yarar? Bluetooth özelliği olmayan bilgisayara bluetooth özelliği kazandırır. Bluetooth Aparatı Aracılığıyla Veri aktarımı yapabilir, resimlerinizi telefondan bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Ses data desteği vardır.
Genel olarak bluetooth adaptörlerin en temel görevi, bluetooth özelliği bulunmayan cihazlara bu özelliği getiriyor olmasıdır. Bluetooth adaptör desteği sayesinde bilgisayarınıza kolayca bluetooth özelliği kazandırabilirsiniz. Piyasada yer alan birçok marka ve modele sahip bluetooth adaptör desteği bulunmaktadır.
USB bluetooth adaptörler cihazlarınız arasında kablosuz bağlantı gerçekleştirmenize imkân tanımaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Dizüstü bilgisayar ve tablet gibi bazı bilgisayarlarda yerleşik olarak Bluetooth bulunur. Bilgisayarınızın Bluetooth özelliği yoksa bu özelliğe sahip olmak için bilgisayarınızın USB bağlantı noktasına bir USB Bluetooth bağdaştırıcısı takabilirsiniz.
Akıllı telefonunuzu akıllı televizyona bağlamak, telefonunuzu taşınabilir bir hoparlöre bağlamaktan daha fazla şarj tüketiyor. Şarjınızın bitmesinin suçlusu Bluetooth değil, bu nedenle Bluetooth'u kapatarak kayda değer pil tasarrufu sağlayamazsınız.
İki cihaz arasında veri alışverişi yapmak istediğinizde (USB) kablosuna olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bluetooth teknolojisi, bağlantıyı kurmak için kısa dalga boylu UHF radyo dalgalarını kullanır ve bu da onu esasen bir radyo bağlantısı yapar. Bluetooth, 2.402 ile 2.480 GHz arasındaki frekanslarda çalışır.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Peki, tek bir bilgisayara iki cihaz bağlanabilir mi? Evet, bunu bir USB Bluetooth ses alıcısı ile yapmak kolaydır. Bazı alıcıların çift bağlantı özelliği , aynı anda iki ses cihazını bağlamanıza olanak tanır.
Bluetooth Adaptör Sıkça Sorulan Sorular
%27 indirimle Pıx-Lınk BT-600 5.0 Bluetooth Adaptör 51 TL'ye, %5 indirimle Logitech 910-005931 Bluetooth Adaptör 749 TL'ye, %22 indirimle Dark DK-AC-WAC Bluetooth Adaptör 145 TL'ye, %14 indirimle Dark DK-AC-BTU51 Bluetooth Adaptör 166 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Uluslararası radyo frekans ağında 2.402-2.480 gHz (gigahertz) arasındaki 79 kanalı kullanan bluetooth cihazları, entegre edildikleri birimlerin diğer birimler ile (bilgisayar, cep telefonu, modem, faks, yazıcı vs.) radyo dalgaları üzerinden veri transferi yapabilmelerini sağlıyor.
Bluetooth ve WiFi ile mesajlaşma ağı
Afetler dışında da, GSM veya internet bağlantısının olmadığı tüm yer ve durumlarda kullanılabilirler.
Bluetooth için İnternet değil 2 ayrı cihaz gereklidir. İnternet olmadan da kullanılabilecek bir paylaşma yoludur.
Cihazlar ayarlarında Bluetooth ile dosya gönder veya al'ı seçin. Bluetooth Dosya Aktarımı altında Dosya gönder > paylaşım yapmak istediğiniz cihaz > İleri'yi seçin. Gözat > paylaşılacak dosya veya dosyalar > Aç > İleri (onu gönderir) > Son'u seçin.
Eğer telefonunuzun Bluetooth bağlantısını sürekli açık tutuyorsanız, güvenliğiniz tehlikede olabilir. Armis adlı bir güvenlik şirketinin fark ettiği BlueBorne adlı güvenlik açığı, Samsung Galaxy, Google Pixel, LG Sports Watch ve hatta otomobil ses sistemlerini bile etkiliyor.
Hayır, zararı bulunmamaktadır. Çünkü; bluetooth frekansları kısa mesafe kat edebilen uzun dalga boylu frekanslardır. Bu frekansların zararlı bir yapısı yoktur.
Bluetooth ismi Danimarka Kralı I. Harald'ın lakabı olan mavi dişten gelmektedir.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir. Bu mesafe, bu cihazları kullandığınız ortama göre farklılık gösterebilir.
Bir takvim etkinliği veya kişi gönderirseniz, normal olarak doğrudan alıcı cihazın ilgili uygulamasına eklenir. Farklı türde bir dosyayı Windows kullanan bir bilgisayara gönderirseniz, normalde kişisel belge klasörlerinden Bluetooth Exchange klasörüne kaydedilir.
Bluetooth'u cep telefonlarımız veya cihazlarımız arasında kablosuz veri transferinde, kablosuz kulaklıklarda, oyun denetimlerini konsollara bağlamada, bilgisayarlara bağladığımız bileşenlerde kullanıyoruz.
Şöyle ki; kullanmadığınız takdirde bu teknolojiyi kapalı tutmak, hem batarya tasarrufu hem de ekstra güvenlik sağlayacaktır. Çünkü Bluetooth açıkken, neredeyse tamamen savunmasızsınız. Güvenlik şirketleri, Bluetooth teknolojisindeki güvenlik açıkları ve sorunlarını tespit edebilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yapılan testlerle de kanıtlandığı üzere gece modu cihazların ve uygulamaların aydınlık modda kullanımıza kıyasla çok daha az şarj tüketiyor ve arayüz olarak da kullanıcılar tarafından çok beğeniliyor.
Evet etki eder ancak ölüm kalım kadar şarj sıkıntınız yoksa sorun olmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri