Bluetooth aygıtını kaldırıp yeniden ekleyin: Başlat > Ayarlar > Bluetooth ve cihazlar > Cihazlar'ı seçin. Cihazlar'da, bağlanırken sorun yaşadığınız Bluetooth cihazı için Diğer seçenekler'i ve ardından Cihazı kaldır'ı > Evet'i seçin.
Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Bluetooth'a dokunun. Bluetooth'un açık olduğundan emin olun. Cihaz adı'na dokunun.
İlgili 41 soru bulundu
Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
Bluetooth sürücüsünü yeniden yüklemek için Ayarlar uygulaması> Update & Security> Windows Update'e gidin ve güncelleştirmeleri denetle düğmesine tıklayın. Windows 10, Bluetooth sürücüsünü otomatik olarak indirip yükler.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Home menüsünden, [Bluetooth]'u seçin. [Eklenmiş Cihazları Yönet] öğesini seçin. Seçenekler menüsünü görüntüleyin ve [Cihazı Sil] öğesini, ardından silmek istediğiniz cihazı ve [Evet] öğesini seçin.
Bluetooth'un en son sürümü, 2021'de piyasaya sürülen Bluetooth 5.3'dür. Bluetooth 5.3'den önce Bluetooth teknolojisinin gelişimi aşağıdaki gibidir: Bluetooth 1.0 - 1998'de icat edildi ve zamanına göre çığır açıcı bir teknoloji olarak ortaya çıkmıştı.
Bunun için telefon menüsünden Ayarlar > Bluetooth yolunu izleyin ve önceden eşleştirilen cihazı unutun. Bluetooth aksesuarınızın açık ve şarjının dolu olduğundan emin olun. Ağ ayarlarını sıfırlayın. Bunun için telefondan Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyin.
Başlat düğmesini seçin, ardından Ayarlar > Güncelleştir ve Güvenlik > Sorun Giderme'yi seçin. Diğer sorunları bul ve giderme altında Bluetooth'u seçin, sorun gidericiyi çalıştır'ı seçin ve yönergeleri izleyin. Lütfen üreticinizin Destek Sayfasını ziyaret edin. En son Bluetooth sürücüsünü indirin ve kurun.
Aygıtınızda Ayarlar > Bluetooth'a gidin ve Bluetooth'u açın. Aksesuarınızı eşleme adımlarını tamamlayana kadar bu ekranda kalın. Aksesuarınızı keşif moduna getirin ve aygıtınızda görünmesini bekleyin.
Uluslararası radyo frekans ağında 2.402-2.480 gHz (gigahertz) arasındaki 79 kanalı kullanan bluetooth cihazları, entegre edildikleri birimlerin diğer birimler ile (bilgisayar, cep telefonu, modem, faks, yazıcı vs.) radyo dalgaları üzerinden veri transferi yapabilmelerini sağlıyor.
Bluetooth, Ericsson şirketi tarafından 1994'de geliştirilen, kısa mesafesindeki bilgisayar, telefon, notebook gibi cihazların radyo frekansıyla (RF) yani kablosuz olarak birbirlerine bağlanmasını ve veri aktarımı yapabilmelerini sağlayan teknolojidir.
Bluetooth ismi Danimarka Kralı I. Harald'ın lakabı olan mavi dişten gelmektedir.
1. Yöntem: Cihazınızda Ayarlar > Hakkında bölümüne gidin ve cihazın adını (cihaz Bluetooth adı), MAC adresini, modelini, sürüm numarasını ve SN (seri numarası) bilgisini görüntülemek için yukarı ve aşağı kaydırın.
Uygulamanın kullanım amacına bağlı olarak belli başlı izinleri verdiğinizde ve o uygulamayı başlattığınızda, örneğin bluetooth izni verdiyseniz; bluetooth otomatik olarak başlatılır. Uygulamayı kapatmadığınız sürece de maalesef kapanmaz. Bu durumda, uygulamaya verdiğiniz izni ayarlar kısmından geri almanız gerekir.
Başlat'a tıklayın ve Aygıt Yöneticisi yazın. Aygıt Yöneticisi'nde Bluetooth adaptörünü bulun. Sağ tıklayın ve Driver Yazılımını Güncelle öğesini seçin. Güncel driver yazılımını otomatik olarak ara öğesini seçin ve ardından kalan adımları izleyin.
Bluetooth yığını olarak da bilinen Bluetooth sürücüleri, bilgisayardaki Bluetooth bağdaştırıcısının cep telefonları, Bluetooth özellikli yazıcılar, klavye, fareler gibi Bluetooth özellikli aygıtlarla iletişim kurması için gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri