Kırışık olan kıyafetinizi askıya asın ve 15cm uzaktan saç kurutma makinesi ile kırışıklıkları kurutarak yok edin. Kırışıklıkların olduğu bölgenin üzeri ıslatın. Suyun ne çok soğuk ne de çok sıcak olduğuna dikkat edin. Su ile ıslatılan bölgeye ısıtılmış bir tabak ya da benzeri bir eşya koyun ve kırışıklıklara veda edin.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Saç kurutma makinesi ile uğraşmak istemiyorsan kıyafetini birazcık ıslatıp kurutma makinesine de atabilirsin. Islatmak yerine hafif nemli bir çorabı da kullanabilirsin aynı işi görecektir. 15 dakikalık düşük ısıda kurutma işlemi sonrası en önemlisi kıyafetini hemen çıkartıp asman.
Su ısıtıcısını ocağa yerleştirerek ısıtın. İçindeki su kaynamaya başladığında, buruşuk giysiyi püsküren buhardan 20 santimetre uzakta tutun. Sıradan bir saç kurutma makinesi de giysi buharlayıcı görevi görebilir. Onu en yüksek ısı seviyesine getirin ve sıcak havayı doğrudan kırışıklıklara yöneltin.
Giysileri kurutucuya koyarken buz küpü de at.
Tamburlu kurutma, kırışıklıkları gidermenin harika bir yoludur. Kurutucuyu orta sıcaklık ayarına getir ve giysilerini yaklaşık 15 dakika kurut. Giysileri kurutucudan çıkarır çıkarmaz as ki kırışıklıklar geri dönmesin. İstersen giysilerini hemen giyebilirsin de.
İlgili 30 soru bulundu
Ütü kullanmadan kırışıklıklardan kurtulmanın en pratik yollarından biri fön makinesinden yararlanmaktır. Kırışık kıyafetinizi iyice gerdirdikten sonra fön makinesini en sıcak seviyede açın. Üflenen havayı direkt olarak kırışıklıklar üzerine tutun. Bu sayede ütü kullanmadan kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Baskılı tişört nasıl ütülenir şeklinde merak eden kullanıcılar için en güvenilir yöntem ise ürünün ters çevrilerek ütülenmesi yanıtı olacaktır. Ütü masasına gergin bir şekilde konulan tişört, ütülenmesi gereken tarafı kat izi olmayacak şekilde gergin ve açık olarak konularak ütüleme yapılır.
Tek yapmanız gereken masanın üzerine temiz bir havlu veya battaniye sermek, bezinizi düzleştirmek ve ütülemeye başlamak. Cam masa kullanmaktan kaçının. Ahşap masalar, ütü masası olmadan ütülemek için harika bir alternatiftir.
Baskılı tişörtlerin zarar görmeden ütülenmesi için temiz bir taban çok önemlidir. Ütü yaparken ütüleyeceğiniz baskılı tişörtün tamamen temiz olmasına dikkat edin, kirli bir tişörtün ütülenmesi tişörtün kir tutmasına neden olur. Tişörtünüz pamuklu ise hafif nemliyken ütüleyebilirsiniz.
KIYAFETİN NEMLİ OLMASINI SAĞLAYIN
Keten ve pamuk kıyafetlerinizi ütülerken kumaşın hafif nemli olması kırışıklıkların açılmasını ve ütülemeyi kolaylaştırır. Bir sprey şişesi yardımıyla hafifçe ıslattığınız ya da tamamen kurumamış pamuk ve keten kıyafetlerinizi ütülemek kırışıklıkların kolayca açılmasını sağlar.
SAÇ KREMİ+BEYAZ SİRKE+SU
1 çay kaşığı saç kremi, 1 çorba kaşığı beyaz sirke ve 2 su bardağı suyu temiz bir kapta karıştırın. Ardından huni yardımıyla boş bir sprey şişesine doldurun. Hazırladığınız karışımı hafif bir şekilde kıyafetlerinize püskürtün. Kıyafetlerin tamamen ıslak olmamasına özen gösterin.
Karbonat ve Sirke
Bir litre suya 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra hazırladığınız karışımın içerisine daralan kıyafetinizi bırakın. Kıyafetinizi nazik hareketlerle çekerek genişlemesine yardım edin. Bir saat kadar suda beklettikten sonra bir miktar beyaz sirke karıştırdığınız bir litre su ile durulayın.
Kurutma makinesinde kurutulan giysileriniz daha yumuşak olur , bu sayede daha kolay ütülenir. Hava durumunu takip etmenize gerek kalmaz, çamaşırlarınızı her hava koşulunda rahatlıkla kurutabilirsiniz.
Pek keyifli bir aktivite olmasa da pamuklu giysilerin kırışıklığını gidermek için ütülemek kaçınılmaz hale geliyor. Pamuklu giysileri mümkünse tamamen kurumadan ve hafif nemli bir haldeyken ütülemeye çalışın. Böylece kumaşa tamamen yerleşmemiş kırışıklığı kolayca düzeltebilirsiniz.
Ütünün icadı 17. yüzyıl başlarına kadar dayanmaktadır. İlk başlarda giysileri düzleştirmek için ısıtılmış ağır taşlar kullanılırken daha sonra saplı düz demir plakalar ateşte ısıtılmaya başlandı. Bu yöntemle ısının uzun süre korunamaması yüzünden demir plakaları oyarak içlerini kömür közüyle doldururlardı.
Polyester giysilerinizi nemliyken, orta ısıda ütüleyin. Eğer gerekirse su spreyini kullanabilirsiniz ancak buhar kullanmayınız. (Buhar kullanırsanız ve/veya yüksek ısıda ütülerseniz kumaşta parlamalara neden olacaktır.)
Kumaş pantolonlar ütülenirken üzerlerine nemli bez konulmalıdır. Sert yapılı kumaştan üretilen pantolonlar ütülenirken ise yüksek ısı kaldırmasına dikkat edilmelidir. Ütü yüksek dereceye ayarlanarak jilet gibi ütü yapmak mümkün olur.
Islak ütüleme kıyafetlerinize zarar verebilir.
Nemli kalacak şekilde mutlaka kurutun. Giysilerinizi hafif nemli ütülemek kırışıklıkların daha kolay açılmasını sağlar. Kalıcı iz kalmaması için lekeli kıyafetleri ütülemeyin. Öncesinde lekeyi tamamen temizlediğinizden emin olun.
Yıkama sonrası kırışan bu minik boşluklar tişörtü ters çevirdiğinizde düzelmez. Bunun için ihtiyacını olan şey bir tülbent veya ütü bezidir. Ütünüzü yine düşük sıcaklıkta, fakat bu kez tişörtünüzün baskılı yüzü üstte olacak biçimde üzerine ütüleme bezi veya tülbent koyarak ütüleyebilirsiniz.
Kıyafetlerinizin kumaş dokusuna uygun sıcaklıkta ütülenmesi, kırışıklıkların açılmasını daha kolay hale getirir. Örneğin pamuklu için ütünüzü pamuklu, sentetik için polyester ayarına getirmeniz gerekir. Giysi kırışıklık açma işlemini kolaylaştırmak için kırışıklık açıcı ütü spreyi kullanabilirsiniz.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
KIRIŞIKLIK KREMİNE KAÇ YAŞINDA BAŞLANMALIDIR? Cilt 25 yaşına doğru yaşlanmaya başlıyor ve bunu önlemek için erken önlem almak önemlidir. Ciltte ki kollojen kaybolmaya başladığında yaşlanama karşıtı cilt bakım ürünlerine başlanılması gerekir. 25'li yaşlar cildi koruma altına almak için ideal yaş olarak görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri