BMW 2 Serisi modelleri tipik BMW sürüş keyfini kompakt otomobil segmentine taşıyarak sürüş keyfini ikiye katlıyor.
BMW 2 Serisi, BMW tarafından 2014 yılından bu yana üretilen bir alt orta sınıf otomobil modelidir. Araç ilk olarak 2014 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılmış olup 1 Serisi'nin coupe ve cabriolet modellerinin yerini almıştır.
BMW 3 Serisi, BMW'nin 1975 yılından beri ürettiği kompakt üst sınıf otomobil modelidir.
BMW 1 Serisi 118i 2.El İncelemesi Premium olarak adlandırılan markalardan birisi olan Alman otomobil üretici BMW markasının C segmentinde yer alan modeli olan BMW 1 Serisi ile ilgili bir içerik olarak hazırlandı.
Yine oldukça popüler olan bir segment olan C segmenti, 4 metreden 4,5 metreye kadar uzunluğa sahip olan araçları kapsar. Motor gücü olarak A ve B segmentlerine oranla daha yüksek bir güce sahip olmasıyla da performans olarak da oldukça verimlidir.
İlgili 21 soru bulundu
D segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde dördüncü kategoridir ve kompakt üst sınıf otomobiller için kullanılır.
E Segment: Üst sınıftakiler “Executive” olarak da bilinen bu sınıftakiler hem performans hem fiyat hem de yakıt tüketimi açısından en yüksek seviyede olan otomobillerdir. Mercedes E Serisi, BMW 5 Serisi, Jaguar XF, Volvo S80, Saab 9-5 ve Audi A6 bu segmentte öne çıkan modeller arasındadır.
BMW'nin amiral gemisi sınıfındadır (Audi A8 ve Mercedes-Benz S-Serisi gibi) . 7 Serisi üretimi yedinci kuşağa ulaşmıştır: BMW E23 (1977-1986) BMW E32 (1987–1993)
C segmenti, Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanan binek araç sınıflandırma sisteminde üçüncü kategoridir ve alt orta sınıf otomobiller için kullanılır. Euro NCAP "küçük aile otomobili" boyut sınıfına ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kompakt otomobil kategorisine eşdeğerdir.
Q2'de bulunan sürücü yardım sistemleri, kompakt sınıf üstü modellerde sunulan asistan sistemlerinden alındı. Bu da Q2'yi segmentinin üzerinde konumlanan bir kompakt SUV yapıyor. Opsiyonel olarak sunulan sistemler de çok yönlü ve yüksek performans sunuyor.
Otomobil segmentleri, otomobillerin boyut, hacim, fiyat, performans gibi kriterlerle değerlendirilerek oluşturulan sınıflandırmadır. Devletler ve organizasyonlar otoların sınıflandırması, tanımlanması, düzenlenmesini kapsayan çeşitli amaçlar için kullanılan oto sınıflandırmaları kullanmaktadır.
C Segment Otomobiller
Bu segmentteki araçlara örnek olarak Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Opel Astra, Ford Focus, Renault Megane, Toyota Corolla ve Citroen C5 Aircross verilebilir. C Segmentte en çok satılan otomobiller şu şekilde: Fiat Egea Sedan. Toyota Corolla.
Üst orta sınıf olarak da bilinen D segmenti araçlar arasında Opel Insignia, Volkswagen Passat, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Citroen C5, Mazda 6, Nissan Primera, Honda Accord, Alfa Romeo 156, Audi A4 sıralanabilir.
A Segmenti Araçlar
Boyut olarak küçük olmanın yanı sıra oldukça hafif araçlardır. Baş ve diz mesafeleri yeteri kadar iyi değildir ve uzun yolculuklarda pek tercih edilmezler. En popüler A segmenti araçlara Fiat 500, Smart Fortwo, Citroen C1, Hyundai i10 örnek gösterilebilir.
B sınıfı ehliyet sahipleri otomobilin yanında kamyonet de kullanabilirler. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme iznine sahiptirler. Bu araçlar otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 kilogram olan birleşik araçlar olarak sıralanır.
C Segmenti: Ülkemizde B segmentiyle birlikte en çok satılan otomobiller Bu segmentte yer almaktadır. Küçük aile otomobilleri olarak nitelendirilmektedir. Alt orta sınıf olarak da tanımlanırlar. D Segmenti: Bu segment büyük ailelere hitap etmektedir.
D segmenti otomobil örnekleri; Volkswagen Passat, Mercedes Benz C Serisi, Audi A4, BMW 3 Serisi.
C sınıfında birçok farklı model olduğu için premium kavramından söz ediliyor. C sınıfı premium otomobiller olarak adlandırılan otomobillere en iyi örnekler ise; Alfa Romeo Giulietta, Mercedes A serisi, BMW 1 serisi ve Audi A3'tür.
BMW 1 Serisi 116i Fiyatları & Modelleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri