Bu hata şu durumlarda oluşabilir: Önyükleme sırası veya sırası yanlış. BIOS ayarları yanlış. Sabit sürücü arızalanmış olabilir.
Bilgisayarınızda tek işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşuna basılı tutun. Windows logosu görünmeden önce F8 tuşuna basmalısınız. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma istemi görünene kadar bekleyip ardından bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatarak tekrar denemeniz gerekir.
Boot bölümünü sistem görmüyor. Büyük ihtimalle boot bölümünüzü bozuldu. Yeniden sistem yüklemesi yapmanız gerekebilir.
resimde first boot device floopy yani disket sürücü olarak ayarlanmış.sen bunu değiştireceksin.yani ilk açılış aygıtını cd rom yada harddisk olarak seçeceksin. f10 ile değişiklikleri kaydet ve çık.
Hata: Device boot not found hatası, genellikle Windows güncellemelerinin ardından yaşanan bir hatadır. Güncellenen bilgisayar açıldığında bu sorun ortaya çıkar. Hatanın temel sebebi, bilgisayara sonradan eklenen SDD'nin açılışta tanınmamasıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu hatanın oluşmasının en önemli nedeni bilgisayarın hard diski görememesinden kaynaklanmaktadır. Böyle bir sorun ile karşılaşılması durumunda bilgisayara bağlı bulunan USB veya USB ile bağlanan aygıtların çıkarılması ardından bilgisayarın tekrar açılması gerekir.
Genel olarak sunulan çözüm önerilerinin başında bilgisayar başlat – çalıştır – cmd komut satırına chkdsk/f/r C: komutunu yazarak çalıştırdığınızda (C veri kaydedilen sürücü adı) hatayı düzeltmeye çalışacaktır. Kod taraması bittiğinde kopyalama işlemini tekrarlayabilirsiniz.
Yetersiz ram: sabit diskler, bilgisayarda bulunan ram yetersizliğinde, bir bölümünü ram olarak kullanmakta ve bu da ömürlerinin azalmasına neden olmaktadır. Tozlar: bilgisayarların bulunduğu ortamların tozlu olması ve düzenli temizlenmemesi, sabit disklerin bu tozlardan etkilenmesine ve arızalanmasına neden olmaktadır.
Sabit disklerin 4500, 5400, 7200 veya 10.000 d/d ile çalışma sırasında alacağı şok darbeler (genelde 3G üzeri) okuma kolunun disk üzerine temasına sebep olurlar ve bu sektörlerdeki mekanik darbeler sonucu (bad sectors) oluşan okunamaz sektörler, bilgilerin ebediyen kaybolmaları sebep verir.
BIOS ayarları menüsüne girmek için ekran boşken F10 tuşuna basın. Bazı bilgisayarlarda BIOS ayarları menüsüne F2 veya F6 tuşuna basılarak erişilebilir. BIOS'u açtıktan sonra önyükleme ayarlarına gidin. Dizüstü bilgisayarlar: Storage (Depolama) > Boot Options (Önyükleme Seçenekleri) öğesini seçin.
Microsoft'un popüler işletim sisteminin önyükleme seçeneklerine erişmek için bilgisayarınızı yeniden başlatırken Shift tuşuna basmanız gerekir. Özelliği kullanabilmeniz için ilk olarak Shift tuşuna basılı tutmanız ve hemen ardından "Başlat>Aç/Kapa>Yeniden Başlat" yolunu izlemelisiniz.
Başlat'a tıklayın, Programlar'ın üzerine gelin, Donatılar'ın üzerine gelin ve ardından Not Defteri'ne tıklayın. Dosya menüsünde, Aç'a tıklayın. Konum kutusunda sistem bölümüne tıklayın, Dosya türü kutusunda Tüm Dosyalar'a tıklayın, Boot.ini dosyasını bulun ve tıklayın ve ardından Aç'a tıklayın.
F11> Boot Manager'a (Önyükleme Yöneticisi) girmenizi sağlar.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Bilgisayarların harddiskinde sorun var ise dosyaları açıp kapatırken ya da programları başlatırken uzun süre beklemek gerekir. Bunun yanı sıra donma ve sistemin tamamen çökmesi, sürekli olarak yeniden başlatma ya da kapanması gibi pek çok belirti vardır.
HDD'ler hareketli yapıları nedeni ile ortalama 5 yıl gibi bir süre hayatta kalabilir. Bu sürenin sonunda sektör hataları gibi veri işlemede tutarsızlıklar ortaya çıkabilir. Öte yandan yeni nesil SSD sürücüler için ortalama 10 yıl gibi bir ömür biçilir.
Hard disk plaka ve okuyucu ucu zarar gören hdd tamiri yapılamamaktadır. Hasarlı harddiskten sadece veri kurtarma işlemi yapılmaktadır. Tamir ile çalıştırılan hdd plak ve iç hasarlarından dolayı kısa zaman içersin de tekrar bozulacağından dolayı onarımı yapılmamaktadır.
Windows komut sistemini açtıktan sonra, ''chkdsk C: /r /f'' komutunu yazmalı ve ardından ''Enter'' tuşuna basmalısınız. Komut verirken yazdığınız ''C'' harfi, Windows diskinizin harfi olacaktır. Bu noktada onarım yapmak istediğiniz diskin ve bölümün baş harfini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazmanız gerekmektedir.
Bazı sistemlerde Chkdsk'i tamamlamak birkaç saat sürerken bazı sistemlerde hataları saptamak ve hataları sonuca ulaştırmak bir günden fazla sürebilir.
CHKDSK / F: Bozuk sektörleri değil, disk hatalarını kontrol eder. CHKDSK / R: Hedef sabit diskteki bozuk sektörleri bulun ve okunabilir bilgileri bozuk sektörlerden kurtarmaya çalışır (/ F komutunu da kapsar).
Bilgisayarın boot edilmesi, işletim sisteminin başlatılması için bilgisayarı hazırlamak anlamına gelmektedir. Daha kolay bir dille ifade etmek gerekirse boot etmek, bilgisayarın açma tuşuna basılması ile işletim sisteminin arayüzünün gelmesi arasındaki süreç olarak tanımlanmaktadır.
i. çizme, potin; ing. bot; ayak ve bacağı sıkıştıran çizme benzeri işkence aleti; ing. arabanın bagajı; koruyucu tabaka; A.B.D. acemi deniz eri; tekme; (argo) azletme, işten çıkartma. get the boot azlolunmak, colloq. kapı dışarı edilmek.
Laptoplarda genellikle F1 ya da F2 tuşuyla açılan BIOS'a girin. Boot kısmını bulun, daha sonra Boot Device Priority kısmından en üste dosyaları yazdırdığınız USB belleği alın, F10 ile kaydedip çıkın. Not: BIOS tuşunun hangisi olduğuna emin değilseniz kullanım kılavuzuna ya da cihazın üreticisine danışabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri