Yeni klasörü oluşturmak istediğiniz yere gidin ve Yeni Klasör'e tıklayın. Klasörünüzün adını yazın ve Enter tuşuna basın. Belgeyi yeni klasöre kaydetmek için, Dosya > Farklı Kaydet'e tıklayın, yeni klasöre göz atın ve Kaydet'e tıklayın.
KLASÖR OLUŞTURMA ADIMLARI
Açılan menüden YENİ > KLASÖR seçeneği sol tek tıklayarak seçilir. Klasörümüz oluştu. Adını değiştirmemiz için “Yeni Klasör” yazısı seçili (taralı halde) gelir. İstersek, klasör adını değiştirebilir ve ardından ENTER tuşuna basarak bunu onaylayabiliriz.
İlgili 31 soru bulundu
Adım 1. Ayarlar'a gidin ve “Biyometrik veriler ve güvenlik” üzerine dokunun. Adım 2. “Güvenli Klasör”e dokunun.
Başlat > Denetim Masası'nı seçin. Denetim Masası iletişim penceresinde, Görünüm ve Kişiselleştirme seçeneğine çift tıklayın. Görünüm ve Kişiselleştirme iletişim kutusunda, Klasör Seçenekleri'ne çift tıklayın ve Klasör Seçenekleri kısmından Gizli Dosya ve Klasörleri Göster seçeneğini seçin.
Klasör yaratma
Alternatif olarak, masaüstünde klasörü yaratmak istiyorsanız masaüstünü tıklayın. Dosya > Yeni Klasör'ü seçin veya Shift-Komut-N tuşlarına basın.
Klasör oluşturmanın amacı, aynı türdeki klasör ya da dosyaları bir araya toplayarak, diğerlerinden ayırt etmek ve onlara kolay ulaşmayı sağlamaktır. Kullanıcı, sürücü, diğer bir klasör ya da Masaüstü'ne klasör oluşturabilir.
Dosya Nedir: Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere dosya denir. Dosya içerisinde resim, yazı, müzik gibi her şey olabilir. Yazılımlar ürettiği bilgileri dosyalarda saklar. Örneğin çizdiğimiz bir resme daha sonra bakmak istiyorsak onu bir dosyada saklamamız gerekir.
Sürükleyip bırakma kullanarak kopyalama
Sağ fare düğmesini (veya fare sol elle kullanıyorsanız alternatif fare düğmesini) basılı tutarak taşımak istediğiniz öğeyi seçin. Hedef klasöre sürükleyin ve fare düğmesini bırakın.
Bir klasörde barındırılabilecek dosya sayısı limiti bulunmaz. Ancak FTP ile açılan bir klasör FTP servis kısıtlamasından ötürü en fazla 2000 dosya gösterebilir.
A) Klasör seçili iken klavyeden Ctrl+C ve Ctrl+V tuşlarına basılır.
Dosyalar, metin belgeleri, resimler, videolar, müzik dosyaları veya başka bir şey olabilir. Dosyalar, bilgisayarınızdaki verileri saklamak ve işlemek için kullanılır. Klasörler ise, dosyalarınızı düzenlemenize ve yönetmenize yardımcı olan bir araçtır.
Bir dosyaya sağ tıklayın (veya uzun basın) ve ardından Daha fazla seçenek göster > Şuna erişim ver > Belirli kişilere seçeneğini belirleyin. Dosyayı paylaşmak için ağdaki bir kullanıcıyı seçin veya tüm ağ kullanıcılarının dosyaya erişmesine izin vermek için Herkes'i seçin.
Dosyanızı kaydetmek için: Önce CTRL+S tuşuna basın veya Dosya > Kaydet'i seçin. Kaydet'i de seçebilirsiniz. Dosyayı ilk kez kaydediyorsanız, dosya için bir ad girmelisiniz.
Yeni bir dosya açılmak isteniyorsa: ➢ Komut satırı-NEW veya Ctrl+N ➢ Menü çubuğu-File-New… Bu diyalog kutusu yardımıyla programın içinde kayıtlı şablon dosyalardan (Template File) biri seçilerek açılır.
Dosya ve klasör yükleme
Gizli veya paylaşılan klasörlere dosya yükleyebilirsiniz. Bilgisayarınızda drive.google.com adresine gidin. Dosya Yükle veya Klasör Yükle'yi tıklayın. Yüklemek istediğiniz dosyayı veya klasörü seçin.
dosyaları tutmasına rağmen klasör neden boş gösteriyor. Halen var olmasına rağmen dosyaların/klasörlerin gözükmemesi durumu çoğunlukla gizleme özelliğini akla getirir. Örneğin; bu öğeleri gizlersiniz, dosyaları göremezsiniz. Sonuç olarak, klasör boş görünür ancak boyutu vardır.
Dosya Gezgini'nde arama: Görev çubuğundan Dosya Gezgini açın veya Başlat menüsünü seçip basılı tutun (veya sağ tıklayın), Dosya Gezgini seçin ve ardından bir arama konumu seçin: Bilgisayarınızdan ve buluttan ilgili dosyaları hızla bulmak için Giriş'ten arama yapın.
Bir dosyanın sadece uzantısına bakarak içerisindeki bilginin türünü öğrenebiliriz. Örneğin MP3 uzantılı bir dosyada müzik, PDF uzantılı bir dosyada bir kitap olduğunu dosyayı açmadan anlayabiliriz. Ortak bir özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran birimlere klasör (dizin) denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri