Botoks sonrası baş ağrısı genellikle 1-2 hafta içerisinde geçmektedir. Nadir de olsa 4 hafta süren vakalar da bildirilmiştir.
Botoks işlemi ve sonrasında oluşan ağrı bazen kişisel duyarlılıktan kaynaklanmaktadır. İşlem iğneli ve deri altına enjekte edildiğinden hafif ağrı veya acı hissedilebilir.
* Botoks uygulaması sonrası geçici bir şişlik, morarma meydana gelebilir. Bu etki genellikle birkaç gün içinde kaybolur. * Botox uygulama sonrası bazı hastalarda hafif bir baş ağrısı meydana gelebilir. Bu ağrı genellikle 24 saatten az bir süre içinde sona erer ve ağrı kesiciler ile tedavi edilebilir.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir.
Botoks uygulamaları genel olarak ağrısız ve konforlu işlemlerdir. Enjeksiyon yapılan iğne uçları da çok incedir. Yine de ağrı eşiği burada önem taşıyor çünkü ağrı hissi kişiden kişiye göre oldukça değişken. Ağrı eşiği düşük kişilerde uygulama öncesi ağrı kesici kremler kullanılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Tüm diğer botoks etkileri gibi göz altı çökmesi durumu da kalıcı değildir. 4 maksimum 5-6 ay içinde tamamen geçer. Özellikle botoks göz çevresi etkileri genelde kısa sürer. Botoks öncesinde botoks uygulanacak kişinin doktor tarafından değerlendirilmesi çok önemlidir.
Merhabalar Serna Hanım; Uygulama yapıldıktan 48 saat sonrası botoks etkisini göstermeye başlar. İstenilen halini alması 10 günü bulur.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
ABD'de sıkça kullanılan bu yöntemde doktorun, hastanın başında belirlediği ve genellikle de alına, şakaklara ve enseye enjekte edilen madde ile baş ağrıları sonlandırılır.Bu madde genellikle botoxtur. Yapılan enjeksiyon ile sinirler üzerinden basınç kalkar ve spazm ağrı döngüsü sona erer.
Botoks enjeksiyonundan önceki ve sonraki 24 saat kan sulandırıcı özellikte ilaçlar alınmamalıdır. Ağrı kesiciler kan sulandırıcı etki yaratarak enjeksiyondan sonra morarma ve kanama riskini artırabilir. İstenilen etkinin elde edilmesi için botoks enjeksiyonu deneyimli bir uzman tarafından doğru şekilde yapılmalıdır.
Uygulama sonrasında birkaç saat başın aşırı öne eğilmesi ve kişinin yatması önerilmez. Ayrıca 7 gün kadar kas gevşetici özelliği olan ilaçların kullanılmaması ve tedavi sonrası bir gün kadar alkol alınmaması önerilir.
Bazı hastalar botulinum toksin (botox, dysport) uygulama sonrası bir kaç gün devam eden baş ağrısından şikayet ederler. Bunun sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte botulinum toxin ile ilişkisi tam olarak ortaya konulamamıştır. Kişisel duyarlılık olabileceği tahmin edilmektedir.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Sigara kullanan müşterilerimiz ise mümkün olduğu kadar az sigara içmelidirler.
Botoks Enjeksiyonu Sonrası Uzanmak için Ne Kadar Süre Beklemeliyim? Botoks uygulaması sonrası eğilmek ve uzanmak için 2 saat beklemeniz önerilir.
Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Botoks maddesinin kasları felç ederek hastada nefes alamamaya bağlı ölümlere dahi yol açabildiğini belirten Prof. Dr. Yavuz, “Öncelikle görme bulanıklığı gibi bir belirti ile başlıyor. Ondan sonra yukarıdan aşağıya doğru bütün kaslarda gevşemeye neden oluyor bu toksin.
Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir. Oluştuğunda rahatsız etmekle birlikte, bütün bu etkiler geçicidir.
Botoks prosedürü; kasları gevşeten ve tam kapasiteyle çalışmasını engelleyen bu sayede neden oldukları kırışıklıkları azaltan bir nöromodülatör olarak genellikle tedaviden sonraki 3 ila 5 gün sonra etkisini göstermeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri