Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Sigara kullanan müşterilerimiz ise mümkün olduğu kadar az sigara içmelidirler.
Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir.
İlgili 15 soru bulundu
“Botoks etkisi kalıcı değildir. Ancak düzenli olarak yapılan Botoks sayesinde ileriki yaşlarda aynı doz Botoksun etki süresi uzayıp, etkisi daha belirgin olabilir. Bunun sebebi de kasların zaman içerisinde kırşıklık yapma potansiyelinin kontrollü olarak azaltılmış olmasıdır.”
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botox uygulamasının tam etkileri en geç 2 hafta içerisinde etkin sonuçlarını vermektedir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Botoks Sonrası Duş
Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir. Sonrasında ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda duş alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak havuz gibi mikroorganizma yoğunluğu yüksek olabilecek ortak kullanım alanlarından kaçınmak gerekmektedir.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
Botoks sonrası botoks yapılan bölgeleri oğuşturmamak gerekir. Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması da önerilir. Zira bunlar da kanı sulandıran maddeler içerirler.
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın. İşlem sonrası 24 saat boyunca sıcak duş veya banyo yapmaktan kaçının. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 2 saat boyunca makyaj uygulaması yapmayınız.
Botoks ortalama 4 ila 6 ay kadar etkisi süren bir uygulama ve yapıldıktan sonra etkisinin geçmesini beklemekten başka bir çaresi ne yazık ki bulunmuyor.
Botulinum toksininin etkisi uygulama yapıldıktan 24-72 saat sonra görülmeye başlar ve 7-14 gün içerisinde etkisi tam olarak ortaya çıkar. Botoks, terleme ile yaklaşık 8 aylık bir süre içinde vücuttan tamamen atılır.
Botox un bilinen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
Botoks sonrası ilk 2 gece kalın bir yastık kullanarak başınızı yüksek bir pozisyonda tutun. Böylece işleme bağlı yüz ödemi daha hafif olur. Botoks sonrası ilk 48 saat sırt üstü uyumaya özen gösterilmelidir. Başı sağa sola çevirip yaslamak, yan yatmak, yüz üstü yatmak botoks sonrası görünümü bozabilir.
Ülkemizde yasal olarak bulunan iki adet botoks ürünü vardır; biri Botox diğeri ise Dysport ismindeki üründür. İkisi için yapılan testlerde çok fazla fark görülmemiştir. Bu nedenle ikisi de güvenilir biçimde kullanılır.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botulinum toksin soğuk zincir halkasında taşınması gereken bir üründür. Kliniklerimize kullandığımız markanın botulinum toksin paketleri uygun koşullarda gelir ve yine uygun koşullarda soğutucuda saklanır. Eğer bu soğuk zincirde bir kırılma yaşanmışsa, botoksun etkinliğinin azalması söz konusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri