Botoks işlemi, 10 ila 20 dakika arasında sürer. Botoks işleminden sonra iyileşme süreci de oldukça hızlıdır. İşlem sonrasında genellikle kişinin günlük aktivitelere hemen dönmesine izin verilir. Ancak, işlem yapılan bölgede hafif şişlik, kızarıklık veya enjeksiyon yerinde ufak morluklar oluşabilir.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Cilt yüzeyinin altına etki eden kaz ayağı botoksu şu şekilde uygulanmaktadır: Ortalama 10-15 dakika süren bir tedavidir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapmanız Gerekenler:
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın.
Botoks enjeksiyonu yapılırken bazı hastalar sızlama hissedebilirler. Tedavi sonrasında acı hissedilmesine nadiren rastlanır.
İlgili 32 soru bulundu
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks alın ve kaş çatma çizgileri, ani yüzün üst bölgesi için tedavi uygulama süresi 5 dakikalık bie işlemdir.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks Sonrası Duş
Botoks uygulamasından sonra, en az iki saat boyunca banyo yapılması tavsiye edilmemektedir. Sonrasında ise hekiminizin tavsiyeleri doğrultusunda duş alınmasında bir sakınca yoktur.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Botoks uygulamasına genellikle 30'lu yaşlarda başlanması tercih edilmekle birlikte kişide daha erken yaşta kırışıklıklar meydana gelmeye başladıysa daha erken bir dönemde yapılan botoks enjeksiyonu ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.
Uygulamanın ardından doktor tarafından tavsiye edilen ve kan sulandırıcı etkisi bulunmayan ağrı kesiciler kullanılabilir. Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Enjektöre çekip kullanacağı hacim (dolayısıyla ünite) yine aynı kalacaktır.. ♣ Botox® u 2cc. ile sulandırıyorsa ve kişi başı 1cc. BOTOX® kullanıyorsa (2 hastaya yeter), DYSPORT® u 3 cc. ile sulandırıp kişi başı yine 1cc. kullanması (3 hastaya yeter) yeterli olacaktır..
Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Örneğin kaşları çatmak, alnı oynatmak ya da gözleri kısmak kasları çalıştırarak botoks etkisini hızlandıracaktır. Bununla birlikte olası komplikasyonların önüne geçmek için bir gece sırtüstü yatmak yararlı olacaktır. Ödemi en aza indirgemek için yatarken çift yastık kullanabilirsiniz.
Yüz veya farklı bölgelere uygulanan botoks işleminden sonra hafif bir şişlik veya kızarıklık oluşması normal bir durumdur. Ancak her bireyin hücre yenilenme süresi yani iyileşme süreci farklı olabilecektir. Genellikle botoks sonrası şişlik ve kızarıklık, işlemden hemen sonra veya birkaç saat içinde hafiflemektedir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Botoksun etkisi, uygulanmasından sonra 1 hafta içinde yavaş yavaş ortaya çıkar. Botoks cildi parlatır mı? Uygulama sonrası ciltteki tüm çizgiler ve kırışıklıklar açılacağı için evet, bir parlaklık oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri