“Botoks'un etkilerini anında geri çevirebilecekilaç" veya hiçbir prosedür çare yoktur. Hasta genellikle toksinin uygulandıktan sonra vücut tarafından doğal olarak parçalanmasını beklemek zorundadır.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Masaj ve Basınç: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye masaj yapmaktan veya fazla basınç uygulamaktan kaçının. Bu, botulinum toksininin doğru yerlere yerleşmesini engelleyebilir. Kısacası istenmeyen kasları etkileyebilir.
Botoks, enjeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, enjeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine enjeksiyon yapılır.
Botoks genellikle 6-7 ay sağladığı kalıcı etkiyle yüz güldürücü sonuçlar sunuyor. Bu süreden sonra botolinum toksininin etkisi azalmasıyla ciltte çizgiler yeniden görülmeye başlar. Botoks etkisinde uygulanan bölge ve botolinüm toksininin tipi de önemlidir. Bu uygulamanın süresini daha uzun veya kısaltabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar. Önerim sonuçların kendiliğinden geçmesini beklemeniz.
Sıcak masaj, radyofrekans ya da bir iki enjeksiyonla botoksun etkisini azaltabileceğini ifade etti.
Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması gereklidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçların botoks işleminden 1 hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir.
İşlemin yapıldığı gün çok eğilip kalkmamalı, uygulama yapılan alanlara masaj yapılmamalı, duş alınmamalıdır. Aminoglikozid, Ca kanal blokeri (tansiyon ilacı), penisilamin, kinin, magnezyum ve siklosporin kullananlarda botoks etkinliği azalır.
Genellikle 4-6 ay etki süresi vardır. Uygulamadan yaklaşık 3 ay sonra güçlü kasların, 4 ay sonra da zayıf kasların hareketi geri dönmeye başlar, 6 ay sonra etki tamamen ortadan kalkar. Bu etki süresi kişiden kişiye ve ilaçtan ilaca farklılık gösterebilir. Botoksun etkisi geçince, işlem gören bölge eski halini döner.
Botoks Sonrası Banyo, Sauna, Hamam
Botoks sonrası aşırı ısıya maruz kalmaktan kaçının, kızarıklık ve ödem kaybolana kadar güneş banyosu, sıcak su hamam ve saunadan kaçının. Botoks sonrası doktorunuzun önerilerine uymak sorunsuz ve mutlu bir tedavi için gereklidir.
Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır. Bu 6-7 aylık süreç sonrasında ise kas sinirlerine uygulanan botolinum toksininin etkisi azalmaya ve ciltte kırışıklık ve çizgiler tekrardan belirmeye başlayabilecektir.
Bu prosedür çene kaslarını geçici olarak zayıflatır ve çene hattının daha ince ve estetik olarak hoş bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoksun etkisi 3 ila 6 ay sürer.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botulizm (Botulismus), Clostridium botulinum bakterisinin ürettiği bir toksin sonucu ortaya çıkan ciddi bir zehirlenme türüdür. Genellikle konservelenmiş gıdalarda bulunan bu toksin, sinir sistemine zarar vererek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Botoks, görece kısa süren bir işlemdir. Uygulama sonrasında spor, sauna, lazer, cilt bakımı, kuaför uygulamaları, kaş aldırma gibi faaliyetlerden birkaç gün de olsa uzak durmak gerekmektedir. Ayrıca lazer, altın iğne gibi deri altında ısı etkisi oluşturan işlemler botokslu bölgeye uygulanmamalıdır.
Botoks, sinir uçlarından salgılanarak mimik kaslarının gevşemesini sağlar. Ancak botoksun bu etkisi geçicidir. Mimik kaslarına aksılma sinyalini veren sinir uçları yapılanır ve botoksun vermiş olduğu kasılmayı engelleyici etkisinden kurtulur. Bu nedenle botoksun etkisi birçok kişide 4 - 6 ay sürer.
Yeşil çay, C ve E vitaminleri, balık yağı, sarımsak, ginseng, ekinezya ve gingo biloba gibi gıdalar, pıhtılaşmayı engelleyici etkilere sahip olmaları bakımından botoks uygulamasından 2 hafta kadar önce kesilmelidir.
Botoksun(Botox) Etkisi Ne Kadar Sürer? Botoks uygulamasının etkisini ne kadar sürdüreceği, kişiye ve hücre yenilenme hızına göre değişiklikler gösterebilmektedir. Genel olarak 6 ila 7 aya kadar uzanan bir kalıcılığı vardır.
Dolgu yönteminde, dolguyu eriten bir enzim var iken botoksta bu enzim bulunmamaktadir. Etkisini azaltmak için dolaşımı hızlandıran tedavilere (Prp altın iğne vs. gibi) başvurarak süre kısaltılabilir.
Botoksu Etkileyebilir mi?: Sakız çiğnemek, masseter botoksu etkisini azaltabilir, ancak bu genellikle uzun süreli ve aşırı sakız çiğneme alışkanlıklarında görülür.
Botoksun böyle bir etkisi bulunmamaktadır.
Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri