Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Bu nedenle göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak sağlıklı bir yaşam için son derece önemli. Yapılan araştırmalar, tek bir gıdayı hayatınızdan çıkardığınızda 10 gün içinde göbek yağlarınızdan kurtulabileceğinizi gösteriyor.
En az 3 aylık bir süre tanımalısınız ki, vücudunuz da bu değişimi gösterebilsin. 1 aylık ya da 2 haftalık bir sürede bu değişim gerçekleşmez. Genellikle, göbek yağlarının gitmemesinin nedeni kilo veremediğinizi düşünmenizdir. Ancak, vücudunuzdaki gerçek değişim için en az 12 hafta, yani 3 ay zaman tanımanız gerekiyor.
Göbeğinin etrafındaki biraz fazla dolgu normaldir fakat daha ince bir görüntü için sıkılaşmak istemen anlaşılabilir. 2 hafta içerisinde tüm göbek yağından kurtulmak imkânsız olsa da, bunun birazını kilondan ve genel vücut yağından vererek kaybedebilirsin.
Spor yapmadan göbek yağlarından kurtulmak mümkündür.
Beslenme planınızda daha fazla lifli gıdaları tercih etmek, protein tüketimini artırmak, basit karbonhidratlardan uzak durmak ve paketli gıda tüketimini azaltmak göbek yağlarını azaltmaya yardımcı olabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Karın bölgesini sıkılaştırmak için sadece egzersiz yapmak yeterli olmaz aynı zamanda doğru besinleri tüketiyor olmak da önem taşır. Besinlerin gücünden faydalanarak, kas miktarını arttırıp ve yağ yakımını hızlandırıp düz bir karına sahip olabilirsiniz.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Doğumdan Sonra Karın Bölgesi
Karın bölgesinde oluşan sarkık ve yumuşaklık 4 ila, 5 ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır. Bu bölgede oluşan hassasiyet nedeniyle yapılacak olan kegel egzersizleri ile leğen kemiğinizin kaslarını kuvvetlendirebilirsiniz.
Mekik çekmeye ve diğer göbek kaslarını çalıştıran egzersizleri yapmaya devam ederek ideal bel ölçüsüne kavuşabilirsiniz. Mekik hareketi tek başına kilo verdirmez ama bölgesel incelme sağlar. Her gün düzenli olarak günde 2 kez ve 10 dakika mekik çekerseniz bu incelmeyi görebilirsiniz.
Az ve öz yemek dışında o göbekten kurtulma şansın yok.
- Göbek eritmek için hangi spor veya egzersizleri önerirsiniz? Yürüyüş, bisiklet ve diğer kardiyo hareketleri yağ yakımının artmasına yardımcıdır. Bunun yanında karın hareketleri bu bölgedeki kas kitlesinin artmasına katkı sağlar. Mekik, plank, crunch gibi egzersizler kas yapılanmasına yardım eder.
Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Masaj uygulaması ile göbeğin iç kısmına ulaşılarak detoks etkisi yaratılıyor ve bu sayede göbekteki yağların erimesi sağlanıyor. Karın masajı ile göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak için günde 2 defa ve yalnızca 2 dakika bu masajı uygulamanız gerekmektedir.
Yürüyüş yapmak, bisiklet sürmek ve yüzmek karın yağlarının erimesinde etkilidir. Ek olarak düşük karbonhidrat, yüksek proteinli ve bitkisel yağlı beslenmek karın yağlarının daha kolay eritilmesini sağlar. Kilogram başına 30-35 ml su içilmesi gereklidir.
Yağ yakıcı yiyeceklerle beslenin!
Yumurta, sarımsak, ıspanak, yoğurt, salatalık, kefir, kırmızı et, hindi, tavuk eti, kırmızı mercimek, balık, limon, çilek gibi yiyecekler yağ yakıcı özelliğe sahiptir. Göbek ve bel çevresindeki inatçı yağları eritmenin en iyi yolu, beslenmenizde bu yiyecekleri sık sık tüketmenizdir.
Tüm bu soruların cevabı videomuzda! Yapılan çalışmalara göre sirke tüketmek: ✅Cilt altı yağlanmayı azaltıyor ✅Kan şekeri kontrolünü daha kolay hale getiriyor ✅İnsülin duyarlılığını artırıyor ✅Kilo vermeyi hızlandırıyor ✅Karın içi yağlanmayı azaltıyor Prof.
Bu bilgiye ek olarak mekik kaç kalori yaktırır sorusunun da cevabını verelim: Ortalama 70 kilo ağırlığındaysanız 10 dakika içerisinde 50 mekik çekerek 90 kalori yakabilirsiniz. Buna ek olarak 74 kilo ağırlığındaysanız aynı işlemle 99 kalori yakarken 88 kilo olan birisi de 117 kalori yakar.
Yapılan araştırmalar ortalama 70 kg ağırlığında olan bir bireyin yaptığı 100 mekikle ortalama 80-90 kalori harcadığını göstermektedir. Buna göre 1 kg yağ yakımı için yaklaşık 17000 mekik çekmek gerekmektedir.
Uzmanlar, göbek eritmek için şınav çekmenin daha etkili olduğunu açıkladı.
Yürüyüş, koşu, yüzme, aerobik, bisiklet ve tenis gibi sporlar göbek eritme yolları bakımından öncüdür. Kardiyo egzersizleri olarak geçen bu hareketlere ek olarak karın bölgesi için uygulanan ve daha fazla kalori yakılmasına öncülük eden bazı özel hareketler de bulunmaktadır.
Sanılanın aksine, bölgesel yağ yakımı maalesef mümkün değildir. Şöyle ki; "eğer karın egzersizleri yaparsam karnım düzleşir, belim incelir" gibi bu tarz düşünceler tamamen yanlıştır. Bu egzersizleri uyguladığınızda karnınızdaki yağlar ne yazık ki erimeyecektir.
Karın kaslarının belirginleşmesinin önündeki en büyük engel vücut yağ oranıdır. Ortalama olarak haftada 3-4 gün egzersiz ve iyi bir beslenmeyle 6-7 ay kadar zamanda kaslar belirginleşmeye başlar. Fakat vücut yağ oranı yüksekse ya da bir sağlık sorunu varsa bu süre uzayabilir.
Gün içerisinde en az 3-3.5 litre su içmek, göbek eritme yolunda oldukça faydalı olacaktır.
Zayıflama çayı isimleri denildiği zaman papatya, zencefil, kayısı, kiraz sapı ve daha birçok çeşit bu alana girer. Bu seçeneklerin hepsi uygun miktarda kullanıldığında sağlık açısından olumlu bir etki sağlar. Günlük olarak bir bardak tüketildiğinde kısa sürede etkili bir sonuca kavuşulur.
Yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız detoks suyu ile metabolizma hızınıza bağlı olarak 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz. Uygun diyet ve egzersiz programına ek olarak tüketilebilen yeşil çaylı detoks suyu ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri