Boyadan yıpranan saçların düzelip eski sağlığına kavuşması biraz zaman alabilir. Ancak yanık saçtan kurtulmanın tek yolu onları kestirmek değildir.
Yıpranmış saçları onarmak için ilk olarak yıpranmış saçlara uygun bir şampuan ve saç kremi kullanabilirsiniz. Özellikle keratin içeren şampuanlar ve kremler saçlarınıza iyi gelecektir. Haftada bir defa, saç probleminize uygun bir maske kullanabilirsiniz. Saçlarınız nemliyken bitkisel serumlardan faydalanabilirsiniz.
Özellikle boyadan, denizden ve güneşten çok yıpranmış saçlar için aspir yağı önerilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında saç köklerine daha fazla oksijen gitmesini ve köklerin güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda saça hacim kazandırır ve parlaklık verir.
Yıpranmış saçlar, kötü bir görünüme yol açar. Saçların çok sık yıkanması, boyanması ve tarakla taranması da saçların yıpranmasına neden olur. Bu nedenle zeytinyağı, badem yağı, argan yağı gibi bitkisel özlü yağlarla saç diplerinize masaj yaparak saçlarınızın eski pürüzsüz ve canlı haline kavuşmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Neyse ki saç yanması nasıl anlaşılır sorusunun son derece basit bir yanıtı var: Bakarak! Saçlarına biraz daha yakından bakarak yanıp yanmadığını kolayca anlayabilirsin. Saçların mat, uçları kuru ve cansız görünüyorsa yanmış olabilir.
Zaten kimyasallarla boyanmış olan saçların bakımı için kesinlikle doğal yağlar ve ürünler kullanılmalı. Boyalı saçın renngini koruması, boyalı saçın akmasını önlemek için mutlaka içeriğinde E vitamin olan ürünler tercih edilmeli.
Boyalı saçları canlandırırken rengi de korumak gerekiyor. Zeytinyağı gibi maskelerde sık kullanılan doğal yağlar asitik değerleri ile saç boyasının renginin açılmasına ve boyada matlaşmaya neden olabiliyor. Ek bakımlara geçmeden önce rutin kullandığın şampuan ve saç kremi gibi ürünleri gözden geçirmelisin.
Kurumaya, kabarmaya, yıpranmaya ve cansızlaşmaya oldukça meyilli bir saç tipi olduğu için boyalı saçlar, uygulayacağını bakım ürünlerini özenle seçmelisiniz. Doğal bakım yağları ve özellikle zeytinyağını kullanmak saçlarınız için çok iyi olacaktır.
Saçlarınızı mutlaka 2 günde bir yıkayın. Yıkama esnasında saç kremi kullanmanız, saçlarınızın nem ihtiyacını karşılamak için önemli bir adımdır. Saç bakım yağları, doğal yağlar saçlarınıza nem verecek, kuruduğunda keçe gibi olmasını önleyecektir.
Gliserin nemi saçlara hapseder ve kurumanın, yıpranmanın önüne geçen. Lastik gibi uzayan saçlar aslında kurudur ve nemlenmeye ihtiyacı vardır. Bu sebeple gliserin kullanımı oldukça önemlidir. Düzenli kullanımda saçların sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Şampuanı su ile akıttıktan hemen sonra sirkeli su kullanmalısınız. Bunun dışında saçınızı boyadıktan sonra boyayı sirkeli su ile akıtmalı ve saçınızı bu su ile durulamalısınız. Konu hazır sirkeden açılmışken sirkenin saça faydalarından da kısaca bahsedelim: Sirke saç derisinin doğan ph seviyesine ulaşmasını sağlar.
Boyadan Yanmış Saça Ne İyi Gelir? Açıcı kullanımı yüzünden yanan saçlar zayıflar ve yıpranır. Görünüşü adeta mısır püskülüne benzer ve siz çektikçe uzar. Oryal işleminden geçirilen yanmış saç hassaslaşır ve dokunulduğunda dökülür.
Yıpranmış veya yanmış saça ne iyi gelir sorusunun cevabını zeytinyağı olarak verebiliriz. Evde basit bir şekilde uygulayabileceğiniz zeytinyağı ile saç bakımı yapabilirsiniz.
Bu yöntemle saçlarınızın kırılma riskini de en aza indirebilirsiniz. Duş sonrası saçlarınızın yumuşak ve ipeksi bir hal aldığını görebilirsiniz. Boyalı veya çok işlem görmüş saçlarınız varsa bu bakımı haftada iki kere uygulayabilirsiniz.
Saç boyanızın içinde saç bakım yağlarının olmaması uygulayacağınız boyanın daha kalıcı olmasını, daha etkili olmasını ve ortaya çıkacak rengin çok daha uzun süre saçlarınızda kalmasını sağlar. Eğer saçlarınıza boya uygulamadan önce yağ sürdüyseniz mutlaka saçlarınızı o yağdan arındırdıktan sonra boyama işlemine geçin.
Boyalı saçlarınıza bakım sırasında haftada bir defa bile olsa renk koruyucu saç kremi kullanabilirsiniz. Saçınızı çok fazla yıkamamalısınız. Her gün saç yıkamak boyalı saçlar için tavsiye edilmez. En fazla 3 defa saç yıkayarak boyanın daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.
Zeytinyağının saç üzerindeki etkilerinden biri de saç rengini açmasıdır. Saçında rengini açmak istediğin bölgeye bir miktar zeytinyağı sür ve 1 saat kadar güneşte bekle. Duruladıktan sonra saç renginin tonunun açıldığını göreceksin.
Badem yağı saç bakımında en çok kullanılan yağdır. Saçları besler ve saçın ihtiyacı olan E vitaminini karşılar. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçları güçlendirir. Badem yağı aynı zamanda kaş ve kirpiklere de uygulanabilir.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve zeytinyağı gibi doğal yağlar yanmış saçlara çok iyi geliyor. Saçın yanması ile birlikte ortaya çıkan sert ve kuru görünümü yumuşatmak için doğal yağlara başvurabilirsin. Doğal yağlar kullanırken sadece birkaç saat boyunca yağı saçına sürmeli ve aynı gün içinde saçlarını yıkamalısın.
Bu durumda saçların kaybettiği tüm nemi geri kazandırmak önemlidir. Zeytinyağı, E vitamini, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi değerli yağ ve vitaminler, saç hasarını en aza indirebilir. Bu yağ içeriklerine sahip yoğun nemlendirme sağlayan bir ürün seçimi yapabilirsiniz.
Saçların yeniden yapılanma süresi 3 aydır. Bu üç ay boyunca saçlı deriye besleyici yağlarla bakım yapmanız, yanmış saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardım eder. Saçlı deriyi vitamin ve minerallerle desteklemezseniz saçlarınız eskisinden daha ince ve cılız çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri