Boyun kırışıklıklarını önlemek için yatış tarzı önemlidir. Sırt üstü ve çok yüksek olmayan bir yastıkla yatmak, otururken veya hareket halindeyken boynu mümkün olduğunca dik tutmak kırışıklıkları geciktirecektir. Yüzme sporu boyun bölgesi için en faydalı spordur. Masajın toparlayıcı etkisi vardır.
Botoks, Radyo Frekans ve Ultrason cihazları, Ultherapy, VShape, Icon Lazer, Mezoterapi uygulaması ve dolgu yöntemleri ile bu sarkmaları büyük oranda tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Hatta bu uygulamalar, sonuçları daha iyi hale getirebilir ve iyileşme sürecini de hızlandırabilmektedir.
Kişinin boyun yapısının kısa olması, çene ucunun küçük olması ya da genetik nedenlerle çok kilolu olunmasa da bu bölgenin yağlı olması, boyun ve gıdı olarak adlandırılan bölgede bir görüntü deformitesine yol açabilir. Gıdıdaki yağlanma dışında yaş ilerledikçe bu bölgedeki sarkmalar ve gevşemeler kaçınılmazdır.
Yüz çizgileri hafifken dolgu, botoks gibi kırışıklık önleyici işlemleri yaptırabilirsiniz. Ayrıca cilt altına anti-aging vitamin, mineral uygulamaları ve lazer işlemleri de yapılabilir. Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur.
Gıdı Sarkmasına Cerrahi Müdahale Mümkündür
Ancak gıdı sarkması ilerlediyse sadece cerrahi operasyon ile giderilebilmektedir. Lazer Lipoliz Plus yardımı gıdı sarkma estetiği yapılmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Ailede gıdı sarkması genetik bir durum ise şiddeti daha da artar. Bunlar doğal nedenlerdir. Ancak bir de dış faktörler vardır. Sık kilo alıp vermek ve alınan fazla kilolardan bir kısmının gıdıda birikmesi, hassas deri ve ince kas dokusunun esnekliğini bozar, gıdıdaki estetik kusuru pekiştirir.
Gıdıyı oluşturan neden ne olursa olsun gıdı germe egzersizleriyle yüz ve çenedeki kaslarınızı sıkılaştırabilir, çene bölgesindeki deriyi gerginleştirebilir ve çene altı bölgesindeki fazla yağdan kurtulabilirsiniz. Kilo vermek de uzun vadede gıdıyı toparlamaya yardımcı olabilir.
Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir. Bu nedenle bu tür bir probleminiz için bir estetik cerraha danışmalısınız ve prosedür hakkında detaylı bilgi edinmelisiniz.
Aşırı kilo verme sonrası oluşan deri sarkma sorunlarının kendiliğinden düzelmesini beklemek doğru olmaz. Bu kişilerde görülen deri sarkma deformasyonlarının ne kadar süre geçerse geçsin sporla düzelmesi mümkün değildir.
Boyun Yaşlanma Süreci
Yaş itibariyle, cildimizi dolgun ve sıkı tutmayı sağlayan kolajen ve elastin lifleri bozulmaya başlar. Yatay boyun çizgileri (kolye çizgiler) ve boyun sarkmaları oluşturmaya başlar.
Cilt sağlığını bozmadan boyundaki kırışıklıklara önlemeye yardımcı diğer yağlar ise lavanta yağı, tatlı badem yağı ve yüksek E vitamini Omega 3, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitlerini içeren üzüm çekirdeği yağıdır. Tüm bu sayılan yağların, çizgilere dolduğu ve onarım sağladığı biliniyor.
Anti-aging krem kullan
Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere en iyi anti-aging kremlerinden birini seç ve boyun bölgesine uygulamaya başla. En iyi yaşlanma karşıtı kremlerden biri Lancome Rénergie Multi-Lift Ultra boyun bölgesinde sıkılaşma ve pürüzsüzlük etkisi yaratıyor.
1- 1 orta boy muzu, 2 çay kaşığı gül yağıyla karıştır. Karışımı boynuna dairesel hareketlerle uygula ve yarım saat sonra da iyice durula. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsin. 2- 1 tane yumurtanın akını, boynuna masaj yaparak sür. 20 dakika bekledikten sonra da iyice durula.
Boyundaki derin kırışıklıklar için kombine tedavilerle en iyi sonucu almak mümkün. Ultherapy ile gerçekleşecek 1 seanslık tedaviyle, cilt dokusu onarılır ve kırışıklıklardaki değişim gözlenir. Beklenilen etki sağlanmazsa bu çizgiler Hyalüronik Asit bazlı dolgu maddeleriyle hafifletilebilir.
Sabah yeni güne başlarken boyun bölgenizi soğuk suyla yıkayın. Ardından krem ve kaliteli bitkisel yağ ile bakım yapın. Cildinizi nemlendirirken boyun ve dekolte bölgesini de ihmal etmeyin. Haftada iki – üç kez olmak üzere bölgeye peeling uygulayarak ölü cilt hücrelerinden arının.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Yüz sarkmasında 40'lı yaşlarda PRP-kök hücre enjeksiyonları, radyofrekans gibi cihazlar, dolgu enjeksiyonları, botoks ilk tercih edilmesi gereken yöntemlerdir. Yüz sarkmasında 50'li yaşlarda dolgu ve botoks enjeksiyonları ve mezolift (hyaluronik asit enjeksiyonları.) ilk planda tercih edilebilir.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Doğum yapmış her yaştan kadında görülebilmekle birlikte 20'li yaşlarında bile görülen vakaların mevcut olduğu bir durumdur. Özellikle çok doğum yapmış ya da zorlu doğum yapmış kadınlar daha risk altındadır. Bununla birlikte yaşla doğru orantılı olarak sarkma problemlerinin de görülme sıklığı da artmaktadır.
Göğüs dikleştirmek ve sıkılaştırmak için hemen herkesin daha önce bir defa da olsa yaptığı şınav hareketi, hayat kurtarıcıdır. Temel egzersiz hareketlerinden biri olan şınav, göğüs kaslarınızı güçlendirecek ve geliştirecek bu sayede daha dolgun göğüslere sahip olacaksınız. Şınav hareketi için yüz üste yere uzanın.
Genellikle 30 yaşından sonra başladığı düşünülse de erken yaşta yapılan yanlış bakımlar, kullanılan kötü kozmetik ürünleri, stres, sigara ve alkol, düzensiz ve yanlış beslenme, vitamin eksikliği, kolajen üretiminin azalması, aşırı kilo alıp verme gibi etkenler cildin sarkmasına ve kırışmasına neden olur.
Ayrıca sakız çiğnemenin yemek yeme isteğinizi azalttığını ve bunun tersine kilo vermenize yardımcı olur. Kurtulmaya çalıştığınız gıdı ve yanaklarınızdan, sakız çiğneyerek veda edebilirsiniz. Özellikle düzenli çiğnediğinizde aradaki farkı göreceksiniz.
Yağ ve kilo kaybı söz konusu olduğunda, su en iyi arkadaşlarınızdan biridir. Yeterli su içmek, metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca uzmanlara göre fazla miktarda sıvı tüketmek, vücudun sıvı tutulmasını azalttığı için yüz şişkinliğini de azaltır.
Özellikle göbek bölgesindeki yağ hücreleri, vücudun her yerinde dokuları tahriş eden kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, artrit, kalp hastalığı, kalp krizi ve felç gibi sağlık sorunlarıyla bağlantılıdır. %10 kilo vererek bu maddelerin miktarını azaltabilir ve ciddi bir hastalığa yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri