Bunu yaparken kombinin yerleştirileceği alanın en az 12 m³ hacme sahip olması gerektiğini unutmayın! Ev içerisine yerleştirilen radyatörlerin uzunluğu artırıldıkça, kullanılan ısınma sisteminden alınan verim de artar.
Yoğuşmalı kombi günümüzde hem büyük hem de küçük dairelerde kullanılabilmektedir. Tercih konusunda daire büyüklüğü pek önemli değildir. Ancak cihazın tam yoğuşma sağlaması için dairenin büyük, petek uzunluğunun fazla olması gerekir. Bu sebeple tam yoğuşma sağlanması için 8m ve üzeri petek kullanımı gerekir.
Kombi kullanılan daire veya iş yerinizde en az 3 petek kullanmanız gerekir.
Kombi ile ısıtma sisteminde radyatörlere uygun kombi ya da kombiye uygun radyatör seçimi gerekiyor. Örneğin radyatör uzunluğu 5 ile 9 metre arasında ise kombi gücünün 24kW; 9 ile 13 metre arasında ise 31kW; 13 metre ve üzeri ise 35kW olması öneriliyor.
Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır. Eğer 3 petekten az yakılırsa pompa devamlı devi daim yapmak zorunda kalır. Böylece de parçanın ömrü azalır ve hasar gördüğü için arızalanır.
İlgili 18 soru bulundu
Petekleri kapatmak tasarruf sağlar mı? Doğan, "petek kapatmanın" doğru bir tasarruf yöntemi olmadığını, bunun yerine kombinin daha düşük sıcaklıklarda çalıştırılarak evin gün boyu sabit ısıda tutulması gerektiğini vurguladı.
Özetle radyatörleri vanalarından kısmak ya da tamamen kapatmak tasarruf sağlamaz.
Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tip panel radyatör ortalama 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
Kombi hesabı yapılırken direkt olarak metrekare üzerinden hesap yapmamalısınız. Eğer eviniz kuzey cepheye bakıyorsa, kombinin ısıtma alanı 15 m² düşer. Petek uzunluğu ise 2 metre azalır. Yani 24 kcal/h'lık bir kombi, 150 m² ev için ve 11 m petek için yeterlidir.
Yoğuşmalı Kombi 2015 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde, zorunlu hale gelecek yeni bir teknolojidir. * Bunların en önemlisi yoğuşmalı kombiler küçük evlerde kullanılmaz!!!! kesinlikle yanlıştır . Yoğuşmalı kombiler 50 metrekareden 250 metrekareye kadar kullanılabilir.
Yoğuşmalı kombi alırken kullanılacağı mekânın minimum 50, maksimum 250 metrekare büyüklüğe sahip olması gerekir. Daha küçük ve daha büyük mekânlarınız için farklı kombi çeşitlerine yönelebilirsiniz. Yoğuşmalı kombi seçimi yaparken ayrıca alacağınız cihazın boyutuna da dikkat etmelisiniz.
80 m2, 100 m2, 120 m2 ve 150 m2 ev için kombi seçimi için 24kW yoğuşmalı kombi modellerini tercih edebilirsiniz. 160 m2'den daha büyük evler için kapasite seçimi yaparken ise tablodaki değerleri dikkate alabilirsiniz.
Haddinden fazla ısı artışı tasarrufun önüne geçecektir. Bunun dışında çalışmakta olan petek sayısının artması faturanın yükselmesine neden olur.
Baca gazı çıkış sıcaklığı klasik kombilerde 250 ºC civarında iken yoğuşmalı kombilerde 50 ºC civarındadır. Bunun sebebi baca gazı içindeki su buharının yaklaşık 55 ºC'de yoğuşmaya başlamasıdır.
Yönetmeliğe göre, 400 kilovata kadar ısıtma kapasiteli kombi ve kazanların, yoğuşmalı teknolojiye sahip olması hedefleniyor. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle ülke içinde üretilen ya da ithal edilen bu tip kombilerin yoğuşmalı teknolojiye sahip olması zorunlu hâle geliyor.
Böylece doğalgaz kullanımında verim arttırılır aynı zamanda çevreye zararlı gaz salınımı azaltılır. Verimliliği yüksek olan tam yoğuşmalı kombiler, maksimum tasarruf sağladığı için önemli bir yere sahiptir.
Eviniz 50 m2 ile 140 m2 arasinda ise 24 kw yani 20 binlik kombi alicaksiniz. 140-200 m2 araliginda ise 28-30 kw 24 binlik veya 26 binlik kombi alabilirsiniz. 200 m2 ve uzeri icinde 30 kw veya 35 kw yani 26.000 lik ve üzeri olabilir.
Kalorifer Petek Boyu Hesaplama için Temel Bilgiler. Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tipi panel radyatör 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
DD Plus bu koşullarda %15 daha verimli olsa 897 kcal yapar. İstanbul için ısı kaybı 45 kcal/m3 ise 30 m2 oda x 2.7 tavan yüksekliğinde 30 x 2.7 x 45 = 3645 kcal gerekir. 3645 / 897 = yaklaşık 4 metre dd plus 22 tip yada koyacağınız yerlerin durumuna göre 3645 kcal değerini karşılayacak petek/petekler gerekiyor.
Benim baktığım kadarıyla 24kw kombi 50 derece (%30 yükte) 8000 kw ısı verir ve evinizin ısı kaybı 90m2x2,6mx30=7000 cal/h ise petek boyu 14 metre yapılmalı.Yorumunuzu rica ediyorum iyi çalışmalar.
Özgür Şahin, ısınma giderlerini azaltacak ve faturaları düşürecek pratik bilgiler paylaştı. Vatandaşların en çok merak ettiği “Kombi geceleri kapatılmalı mıdır?” sorusuna da açıklık getirdi ve şunları söyledi: “Kombiyi kapatıp sabah açmak hiçbir şekilde tasarruf sağlamaz.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Kombi kitapçığında peteklerin havası alınırken kombinin kapalı olması önerilir. Ancak kombi açıkken de hava alma işlemi gerçekleştirilebilir. Kombi açıkken peteğin havası alınırsa bir kişinin de kombinin başında beklemesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri