Kalsiyum ve D Vitamini Boyun Fıtığı Hastaları İçin Neden Önemlidir? Kalsiyum ve D vitamini, kemik sağlığını korumak için kritik öneme sahiptir. Boyun fıtığı hastaları için bu iki besin ögesi, omurilik disklerinin ve kemiklerin sağlam kalmasına yardımcı olabilir.
Hiç şüphesiz bir çok hastalığa iyi gelen yüzme boyun fıtığına da iyi gelecektir. D vitamini, B vitamini ve Magnezyum içerikli besinlerin bol tüketilmesi boyun fıtığı tedavisi için önemlidir.
Ağır vitamin B12 eksikliği kronik sinir sistemi hastalıklarına zemin oluşturabilmekte ve bu hastalarda ayak ile ellerde uyuşmalar, şiddetli boyun ve sırt ağrıları his durumlarında bozukluklarda görülmektedir.
Boyun fıtığına iyi gelen yöntemlerin başında boyun fıtığı egzersizleri, buz veya ısı terapisi, masaj, iltihap ve ağrı azaltıcı kremler, ağrı kesiciler, kayropraktik tedavi ve fıtığın durumuna göre boyun fıtığı yastığı gelir. Bu yöntemler uygulanarak boyun fıtığı tedavisi evde iyileşme gösterir.
Non-steroidal anti-inflamatuar ilaçlar (NSAID' ler) boyun fıtığı sonucu oluşabilecek çevre dokular ve sinirlerdeki inflamasyonun (tahrişin) kontrolünü sağlayabilir. Bunlar içinde ibuprofen, naproxen, diklofenak gibi reçete ile satılan çeşitli ilaçlar vardır.
İlgili 17 soru bulundu
Selçuk Göçmen, “Bu yüzden boyun fıtığından kaynaklanan ağrıyı azaltmak için öncelik, cerrahi dışı seçeneklerdir. Bunlar; dinlenme, boyunluk kullanarak boyun hareketlerini kısıtlama, ödemi azaltan ve ağrıyı kontrol eden ilaçlar, fizik tedavi, egzersiz veya enjeksiyon tedavisi içeren uygulamalardır” dedi.
Yan yatarak uyumanız daha iyidir. Baş ve boynunuza yastığın yardımıyla normal bir duruş sağlayın ve kollarınızı aşağıda tutun. Eğer sırt üstü yatmak istiyorsanız yastığınızı baş ve boynunuzun altına gelecek şekilde koyun. Yastık baş ve boynunuzu nötral pozisyonda desteklemelidir.
Boyun fıtığı, tedavisi mümkün bir hastalıktır. Hastaların büyük çoğunluğu ilaç veya fizik tedavi yöntemlerinden yararlanır. Boyun fıtıklı hastaların ancak onda biri cerrahi tedaviye aday olur.
Kişilerde en sık olarak tespit edilen belirtilerin başında boyun ağrısı ve tek taraflı kola doğru yayılan uyuşma, hissizlik ve karıncalanma gibi şikayetler yer alır.
Kalsiyum ve D vitamini, kemik sağlığını korumak için kritik öneme sahiptir. Boyun fıtığı hastaları için bu iki besin ögesi, omurilik disklerinin ve kemiklerin sağlam kalmasına yardımcı olabilir. Kalsiyum eksikliği, kemiklerin zayıflamasına ve fıtık riskinin artmasına neden olabilir.
Boyun fıtığı gibi bir çok rahatsızlığın ilerlemesini engelleyen yüzme sporu insanlarda olumlu sonuçlar veriyor. Karın ve sırt kaslarını kuvvetlendiren yüzme sporu, düzenli yapıldığında ise boyun fıtığını tedavi eden önemli bir spor dalıdır.
Bor ise vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vazgeçilmez vitamin ve minerallerin emilimini sağlar. Bu vitamin ve mineraller arasında eklemler için vazgeçilmez olan D vitamini, kalsiyum, magnezyum ve fosfor yer alır. Bor, D vitaminin vücudumuzda daha uzun süre tutulmasını sağlar.
Hacamat bel fıtığına iyi gelir mi? Sırt ve bel bölgesine de uygulanan hacamat fıtığa bağlı ağrıları azaltmada ve kısmen fıtığın tedavisine de katkı sağlamaktadır. Hacamat kan dolaşımını etkileyen bir tedavi olduğundan bel veya boyun fıtığı gibi sağlık problemlerine dolaylı yoldan etki sağlar.
Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, sıcak uygulama, fıtığın neden olduğu inflamasyonu azaltmaya veya fıtığın kendisini tedavi etmeye yardımcı olmaz.
Zamanla, fıtık küçülme eğilimindedir ve kısmi veya tam ağrı rahatlaması yaşayabilirsiniz. Çoğu durumda, boyun ve / veya kol ağrısı giderilecekse, bunu yaklaşık 6 hafta içinde yapar.
Boyun fıtıkları çoğunlukla cerrahi müdahaleye gerek kalmadan iyileşebilir. Boyun fıtığı tedavisinde ödemi azaltan antienflamatuar analjezik ilaçlar, egzersiz ve epidural steroid enjeksiyonu önerilir. Buradaki amaç disk iç yapısındaki materyalin sinirler üzerindeki baskısını azaltmak ve ağrıyı hafifletmektir.
Radyofrekans İle Ameliyatsız Boyun Fıtığı Tedavisi
Halk arasında boyun fıtığı yakma işlemi tedavisi olarak bilinen radyofrekans ile boyun fıtığı tedavisi yöntemi, yan etkisi minimum olan bir yöntemdir. Genel anestezi gerektirmediği için ameliyat gibi bir durum söz konusu değildir.
Boyun ağrısından şikayetçi pek çok kullanıcı boyun ağrısına hangi yastik iyi gelir sorusunu aratmaktadır. Bu sorunun en basit cevabı lateks ve köpük yastıklar geleneksel yastıklara göre daha fazla destek sunabilir ve boyun yorgunluğunu azaltmaya yardımcı olabilir.
Boyun fıtığının sinirlere uyguladığı baskı arttıkça, kollarda ve parmaklarda uyuşukluk ya da karıncalanma hissi hatta güç kaybı görülebilir. Sırt, kol ve omuzlarda oluşan ağrılar gerekli tedavilerin uygulanmaması durumunda şiddetli ve her geçen gün yayılarak devam eden ağrılara dönüşebilir.
Boyun fıtığı olan kişiler, hafif egzersizler yaparak boyun ve sırt kaslarını güçlendirebilirler. Yoga ve pilates gibi düşük etkili aktiviteler, esneklik ve dayanıklılığı artırabilir. Bununla birlikte, aşırı aktivite, ağır kaldırma veya yüksek etkili egzersizler, fıtığı olumsuz anlamda etkileyebilmektedir.
Stres, yorgunluk ve yanlış uygulanan bir masaj da boyun fıtığına neden olabilir. Boynu uzun olanlar kısa boyunlulara göre daha fazla risk altındadır. Uzun süre aynı noktaya bakmak, egzersiz yapmamak, klimaya uzun süre maruz kalmak da boyun fıtığı olmanıza neden olabilir.
Boyun fıtığı ne zaman tehlikeli olur? Boyun fıtığının tehlikeli hale gelmesi genellikle nadir görülen bir durumdur. Bununla birlikte omurilik sıkışması, şiddetli kas güçsüzlüğü, şiddetli ağrı gibi bazı belirtiler ciddi bir durumu işaret edebilir ve derhal tıbbi müdahale gerektirebilir.
Boyun fıtığı tedavi edilmezse durum kötüleşebilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Omurilik veya sinir köklerine baskı yaparak ağrı, uyuşma, güçsüzlük ve hatta felce neden olabilir. Ayrıca, fıtığın tedavi edilmediği durumlarda ilerleyici kas zayıflaması, kalıcı hasar, hatta felç riski oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri