Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
Continue Deyimi
Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
break ifadesi içinde bulunduğu döngüyü sonlandırmak diğer bir deyişle döngüden çıkılması hizmetini sunar. Bu hususta öneminin yeniden vurgulanması gereken nokta "break" ifadesinin sadece kendine en yakın yani içinde bulunduğu döngü içerisinde geçerli oluşudur.
Break deyimi Java'da döngüler içerisinde de kullanılan bir kod deyimidir. Java'da continue komutu ise ingilizce anlamında ki gibi döngüyü bir sonraki kademeye geçirmek için kullanılır.
İlgili 38 soru bulundu
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz.
Birçok programlama dilinde olduğu gibi Python programlama dilide, döngü akışlarını değiştirmek için break ve continue ifadelerini kullanır. Döngüler belli bir şart sağlanana kadar kod bloğunun tekrarlamasını sağlamak için kullanılır ve programlama dilinin vazgeçilmez bir yapı taşlarından biridir.
Döngülerde, bazı koşul veya koşulların karşılanması durumunda döngüyü sonlandırmak mümkündür. Bu gibi durumlarda break anahtar sözcüğü kullanılır. Döngü içerisinde break anahtar sözcüğü çalıştırıldığında döngü tamamen sonlandırılmış olur.
break [broke; brake|broken; broke] {fiil}
kırmak {fi.} kırılmak {fi.}
break deyiminin Java programları içinde iki farklı kullanım alanı vardır: switch yapısındaki case seçeneklerinden birinde switch yapısını terk etmek ve switch'i izleyen deyime geçmek için kullanılır.
Teknik açısından birbiri ile aynıdırlar. Her zaman continue bloğunun yerine if kullanabiliriz.
Do-while döngüsünün çalışma mantığı while döngüsü ile aynıdır , fakat while döngüsünde parantez içerisindeki koşul sağlandığı sürece kod bloğu çalışacaktır. Ama Do-while döngüsünde durum false olsa bile döngü en az bir kere çalışacaktır. Bu tür durumlar için Do-while kullanılır.
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.
Break ifadesi döngü içerisinden çıkmak istenildiğinde kullanılır. for (int i; ;)// Sonsuz döngü { a = Convert.ToChar(Console. ReadLine()); if (i == 7) break; } //Kod burdan devam eder. Yukarıdaki örnekte console'dan girilen değer 7' ye eşit ise döngü sonlandırılır.
continue deyiminin çevirisi ise “Es Geç” ya da “Atla” olarak ifade edilebilir. continue deyimi break; de olduğu gibi kural ve şart tanımadan kapsamdan çıkış yapmaz. Döngü akışında altındaki komutları atlayarak döngü başına tekrar döner.
C++ 'da, istediğimiz zaman döngüden atlayabilir veya döngü başlangıç durumuna atlayabiliriz. Bunu sırasıyla kesme(break) ve devam (continue) ifadeleri yardımıyla yapıyoruz. Break deyimi bir döngüyü (for, while ve do.. while loop) ve bir switch deyimini göründüğünde hemen sonlandırır.
break deyimi (C++)
deyimi, break içinde göründüğü en yakın kapsayan döngünün veya koşullu deyimin yürütülmesini sonlandırır. Denetim, varsa, deyimin sonunu takip eden deyime geçer.
Örnek. Aşağıdaki kod örneği, bölen sıfır olduğunda dizinin sonraki sütununa atlamak için deyimini kullanır Continue While . Continue While bir For döngünün içindedir. Döngüyü While col < lastcol içeren en While içteki döngünün bir sonraki yinelemesi olan deyimine For aktarır.
continue komutu: continue komutunun görevi kendisinden sonra gelen her şeyin es geçilip döngünün başa dönmesini sağlamaktır.
Pythonda continue ifadesi break'e göre biraz daha az kullanılan bir ifadedir. Anlamı şu şekildedir: Döngü herhangi bir yerde ve herhangi bir zamanda continue ifadesi ile karşılaştığı zaman geri kalan işlemlerini yapmadan direkt bloğun başına döner.
Python break kullanımı
Break ifadesi, içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Programın kontrolü döngünün gövdesinden hemen sonraki ifadeye akar. Break ifadesi iç içe çalışan döngülerde (başka bir döngü içinde döngü) yer alıyorsa, break, bulunduğu döngüyü sonlandırır.
while True: ifadesi yardımıyla bir döngü oluştur ve kullanıcı bu döngüden çıkmak istediğinde (yani q tuşuna bastığında), döngüyü kır ve programı sona erdir.
break deyimi, for , foreach , while , do-while ve switch yapılarının çalışmasını sonlandırmak için kullanılır. break deyiminde istenirse bir sayısal ifade belirtilebilir. Bu sayı iç içe yapılardan içten dışa kaç yapının aynı anda durdurulacağını belirler.
Pause Break tuşunun asıl görevi bilgisayar üzerinde gerçekleştirdiğiniz herhangi bir işlemi duraklatmaktır. Aynı tuşa veya başka herhangi bir tuşa bastığınızda işlem devam eder. Oyun oynadığınız esnada bu tuşu kullanarak oyunu durdurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri