Adınıza kayıtlı eski araçları, e-Devlet Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfası ve araçlarım sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.
kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden "Emniyet Genel Müdürlüğü"nü bulmalısınız. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sunduğu hizmetler arasından "Araç Sorgulama" başlığını seçmelisiniz.
E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “E-Hizmetler” bölümünden “Trafik ve Ulaşım” sekmesine giriş yapılır. Sonrasında sayfada “Aracımın çekildiği otopark bilgisi sorgulama” bölümüne ulaşılır. Burada aracın plaka bilgileri ile sorgulama yapmak mümkün olur.
Ada tescillenen tüm araçları görebilmek için E-Devlet üzerinden "Araçlarım" kısmına girmek yeterlidir.
Böyle bir sınırlama var mıydı? Bir vatandaş satma amacı gütmeden 1 yıl içerisinde dilediği kadar otomobil satın alabilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki; ne kadar otomobil almış olursa olsun yetki belgesi olmadan 1 yılda maksimum 3 araç satışı yapabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Adıma Kayıtlı Eski Araçları Nasıl Sorgularım? Adınıza kayıtlı eski araçları, e-Devlet Adıma Tescilli Araç Sorgulama sayfası ve araçlarım sayfası üzerinden sorgulayabilirsiniz.
"Bu düzenlemeye göre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesiyle satış yapanların yanı sıra bir takvim yılı içinde yetki belgesiz 3 ve üzeri ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan tüm gerçek ve tüzel kişilerin '6 ay-6 bin kilometre düzenlemesine' aykırı satışları noterlikler nezdinde engellenmektedir.
SMS yoluyla bilgi almak isteyenler PARK (boşluk) ARAÇ PLAKASI yazarak 1550 üzerinden bilgi alabiliyor. Otopark bilgisi, otopark ücreti ve çekilme nedenine ilişkin detaylar kullanıcılara ulaştırılırken sorulama 2 TL'ye mal oluyor. Kullanıcılar telefonlarındaki mobil hatlardan SMS atarak hemen araç bilgilerine ulaşıyor.
SMS ile araç sorgulamak için araç plakası bitişik bir şekilde yazılmalı ve 5664'e gönderilmelidir. Burada araç plakası tam ve eksiksiz bir şekilde mutlaka bitişik olarak yazılmalıdır. Bu sorgulama ile araç plakası üzerinden tüm bilgilere ulaşmak mümkündür.
1. E-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. 2. KURUMLAR sayfasından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfası seçilir. 3. Yetki belgesi işlemlerinden, yapmak istediğiniz işleme göre “Özmal/Sözleşmeli taşıt ekleme” yada “Özmal / Sözleşmeli taşıt düşme” işlemi seçilir. 4.
SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? Cep telefonlarındaki bütün operatörlerden mesaj bölümüne "PARK" yazıp boşluk bıraktıktan sonra araç plakasını yazdıktan sonra 1550'ye göndermek gerekiyor.
Mesaj yoluyla da plakadan araç sorgulama işlemi yapmak mümkün. Ücretli bir sorgulama türü olan SMS ile araç sorgulama işlemi için aracın plakasını bitişik bir şekilde yazıp (34XYZ34 gibi) 5664'e yollayabilirsiniz.
3780 SMS servisi sayesinde aracın bulunduğu yer ve hızı SMS ile de takip edilebilir. Aracın plakasının yazılarak 3780 özel Arvento hattına kısa mesaj (SMS) olarak gönderilmesi yeterlidir. Sistem birkaç saniye içinde aracın bulunduğu adresi ve hızını cep telefonuna kısa mesaj olarak geri gönderir.
Araç Detay Sorgulama Servisi Nedir? Aracın markası, modeli, trafiğe çıkış tarihi, kaskolu ve kaskosuz dönemi, yürürlükte kaskosu olup olmadığı, plaka veya araç türü değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, son sahiplik süresi bilgilerini öğrenebileceğiniz bir servistir.
Gelişen teknoloji sayesinde plaka bilgilerini sorgulamak artık çok kolay ve pratiktir. Plaka bilgi sorgulama işlemi için birkaç farklı yöntem mevcuttur. SMS ile plaka bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bunun için DETAY boşluk plaka numarasını yazıp 5664'e kısa mesaj göndermeniz yeterlidir.
Araç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? E-devlet sistemine giriş yapılır, Araç Plaka Sorgulama sekmesine tıklanır. Eğer sekmeyi bulamazsanız sağ üstte yer alan butona Araç Plaka Sorgulama yazarsanız sekme çıkacaktır. Açılan sayfadaki forma araç plakası yazılır ve işlem başlatılır.
0001 plakalı araç TBMM Başkanı'na aittir. 0002 plakalı araç Başbakanlığa aittir. 0003-0036 plakalı araç Anayasa Mahkemesi Başkanı'na aittir. 0004 plakalı araç Genel Kurmay Başkanı'na aittir.
E-devlet uygulamasını kullanarak araç plaka sorgulaması yapmak için sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler sayfasına gitmeniz gerekir. Burada karşınıza çıkacak listeden Emniyet Genel Müdürlüğü menüsüne girin. Burada Araç Plaka Sorgulama seçeneğini göreceksiniz.
SMS ile boş plaka sorgulamak için yapılması gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Daha öncesinde sorguladığınız plakaya dair bir kayıt bulunmakta ise telefonunuza plakaya dair tüm bilgiler iletilecektir. Sorgulama yaptığınız plaka kullanılmıyor ve boşta ise herhangi bir mesaj gelmeyecektir.
Yapılan çalışmayla önemli bir kolaylık sağlanacağını anlatan Koç, bu kapsamda vatandaşların, araçlarıyla ilgili farklı kurumlarca yürütülen hizmetlere e-Devlet'te yer alacak "Araçlarım" bölümü üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğini vurguladı.
Arabanın Kaçıncı Sahibi Olduğum Nasıl Anlaşılır Örneğin, aracı satın aldığınızda, aracın kayıt belgesi size verilir ve bu belgede aracın kaçıncı sahibi olduğu bilgisi yer alır. Ayrıca, aracın kayıt belgesine erişmek için, aracın sahibi olarak, trafik polisi veya otomobil kurumlarına giderek bu belgeyi isteyebilirsiniz.
Yollara çıkan Togg sayısı 2 bini geçerken ikinci el ilanlarının da arttığı görüldü. Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobiller için getirilen 'güncel satış fiyatının üzerinde satılamaz' yasağı nedeniyle fiyatlar sıfır fiyatlarıyla neredeyse aynı.
Araba satışı her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için sınırlandırılmıştır. Yıl içerisinde bir kişi üzerine kayıtlı olan sadece 3 aracı satabilmektedir. Daha fazla araç satışı yapılması kanunlarca sınırlandırılmıştır. Tabi ki bu durum herhangi bir işletmeye bağlı olmaması durumunda geçerlidir.
Rapor, aracın satışından en az 3 gün önce hazırlanacak. Araçlar 6 ay veya 6.000 kilometre sınırını geçmeden satılamayacak. Satılmaları durumunda para cezası uygulanacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlar da Ticaret Bakanlığı tarafından takip edilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri