Bulaşık Deterjanı ile Koltuk Temizliği Bulaşık deterjanı da koltuk temizlerken sık tercih edilen yöntemlerden birisidir. Bulaşık deterjanının damlatıldığı veya bulaşık tabletinin çözüldüğü bir su ile koltuğunuzu yavaş yavaş silebilirsiniz.
Bulaşık deterjanı yapısı sayesinde lekeleri ve izleri açar, temizler. Bu özelliğini fark eden temizlik meraklıları, koltukların temizliğinde de bulaşık deterjanını kullanmaktadır. Etkisi olumlu olduğu için günümüzün koltuk silme yöntemleri arasında artık bulaşık deterjanından da söz edilmektedir.
Arap sabunu, bulaşık deterjanı, koltuk temizlik malzemeleri gibi ürünler koltuk temizliğinde rahatlıkla kullanılabilir. Koltuk kumaşlarının yumuşak olması ve hoş kokuya sahip olmaları için yumuşatıcı ürünler de kullanılması mümkündür.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Koltuk temizliğinde koltuğunuza zarar vermeyecek bir havlu bez kullanabilirsiniz. Ayrıca koltuğunuzdaki yağ veya kahve lekelerini bulaşık parlatıcısı ile kolayca çıkartabilirsiniz. Bu lekeler eğer yeniyse parlatıcı ile çıkarabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Deri koltuğunuzdaki lekeyi arap sabunu karıştırdığınız su ile temizleyebilirsiniz. Daha sonra kuru bezle kurulayın. Beyaz kalıp sabun da deri koltuk temizleme işleminde size yardımcı olur. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğu sildikten sonra ıslak bez yardımıyla durulayıp kuru bir bezle kurulayın.
Koltuk Lekesi Çıkarma Yöntemleri
Örneğin, arap sabunu ya da beyaz sabun gibi sabunlar leke çıkarmada etkili olabilmektedir. Arap sabununun en büyük özelliği ise mikropları kolayca öldürebilmesidir. Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Yarım bardak sirke ve zeytinyağını karıştırın ve deri koltuklarınızın temizliğinde güvenle kullanın. Zeytinyağının doğal olması önemlidir. Pamuklu kumaşlara sahip koltukların temizlenmesinde sirke yine başarılı bir yöntemdir. 1 fincan sirke ve suyu karıştırın.
Kaba oda ısısında su koyarak içerisine çok az miktarda yumuşatıcı ekleyin. Yumuşatıcı hem döşemelik kumaşın sertleşmesini önler, hem de koltuklarınızın mis gibi kokmasını sağlar. Ancak fazla miktarda koymamaya büyük özen gösterin. Silme hareketinde uyguladığınız nazik dairesel hareketler ile koltuklarınızı durulayın.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Doğal bir ürün olan sabun temizlikte oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Koltuğunuzu temizlemek için sabunu sıcak suda eritin, ardından bir bezi suya batırın, koltuk minderini ve kenarlarını silerek temizleyin. Artık temiz bir koltuğunuz var.
Mutfağınızı bulaşık deterjanı ile temizleyin; tezgâhlar, gider boruları, dolaplar, lavabolar ve tüm mutfak aletlerinizde faydasını göreceksiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Öncelikle kovanıza ılık su doldurunuz. Daha sonra içine bir adet bulaşık makinesi tableti atınız. İsteğe göre çok az olacak şekilde çamaşır suyu ya da sirke kovaya ilave edebilirsiniz. Pamuk ve iz bırakacak bezler yerine, suyu fazla emmeyecek, bezler tercih ederek koltuklarınızı siliniz.
Arap Sabunu ile Silme
Lekeli tay tüyü koltuk yüzeyine ılık suda çözündürülmüş arap sabunuyla müdahale edilebilir. Arap sabunu suda tamamen eridikten sonra pamuklu bir bez bu suya batırılarak lekeli kısım dairesel hareketlerle silinir. Ardından pamuklu ıslak bir bezle durulanır.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
İlk olarak su ile sabunu bir sprey şişesinde karıştırın. (sabun yerine nubuk koltuk temizleyicisi de kullanabilirsiniz.) Yaptığınız karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Ardından nemli mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi temizleyin fakat bu işlemi yaparken koltuğu yıpratmadan hafif bir şekilde silin.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Yeterli derecede suya koltuk temizleme deterjanı ekleyerek mümkünse tüy bırakmayan mikrofiber bir bez ile koltuklarınızı nazik bir biçimde silebilirsiniz. Koltuktan leke çıkarma yöntemlerinden en mühimi olan silme ile, tozların ve kirlerin kolay bir biçimde yok olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.
Sabunlu ılık bir suda kumaş parçasını ıslatarak dairesel hareketlerle lekeli bölgeyi silin. Sabunlu suyu direkt koltuğa uygulamak yerine, oluşan köpükleri kumaş üzerine tatbik edin. Eğer mümkünse temizlik için de koltuk kumaşı ile aynı kumaşta olan bir bez kullanın.
Uzun ömürlü koltuklar: Koltuk yıkama işlemi, koltukların ömrünü uzatmaya yardımcı olur. Koltuklar sık sık kullanıldığında, toz ve kir kumaşın liflerine nüfuz eder ve bu, kumaşın ömrünü kısaltabilir. Koltuk yıkama işlemi bu toz ve kirleri temizleyerek, koltukların daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Çamaşır Suyu Kesinlikle Kullanmayın
Çamaşır suyunun ağartıcı ve renk attıran bir özelliği olduğunu unutmayarak, koltuk takımlarınızın kumaşlarında tercih etmemelisiniz. Koltuğunzu yenilemeyi düşünüyorsanız, uygun fiyatlı koltuk takımı seçimi önerilerimizi keşfetmek için blog makalemize göz atmanızı öneriyoruz.
Silme işlemini tamamladıktan sonra mutlaka durulamayı unutmayın. Durulama suyunun içine güzel kokulu bir yumuşatıcı katarak hem koltuk yüzeyini yumuşatabilir hem de hoş bir koku elde edebilirsiniz. Deri koltuk temizlerken su ve sabun kullanımı yüzeye zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri