Boş olan bulaşık makinesinin alt sepeti öne doğru kaydırılır ve tuz haznesinin kapağı açılır. Suyla dolu olan bu hazneye alabildiği kadar bulaşık makinesi tuzu boşaltılır. Kapak tekrardan kapatılır.
Bulaşık makinesini açma kapama düğmesinden kapatın. Kapağı açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru çevirerek açın. Tahta bir kaşığın sapı yardımıyla bölmedeki tuzu karıştırın ve kapağı sağa doğru çevirerek sıkı olacak şekilde kapatın.
Doğal bulaşık makinesi tuzu, sert suyun yumuşamasını sağlayarak makinenizi kirece karşı korur, makinenizin daha verimli ve uzun ömürlü olmasını sağlar. Bu sayede hem makineniz hem de bulaşıklar leke ve beneklere karşı korunmuş olur.
Bulaşık makinesine tuz ekleme
Bulaşık makinesini düğmesinden kapatın. Kapağını açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru çevirerek açın. Bölmeye tuzu ekledikten sonra eğer haznede su yoksa üzerine 1 litre su ekleyin.
Bilgi. Bulaşık makinesinin tuzu çabuk bitiyorsa tuz kutusu kapağı tam kapanmamış ve kaçırıyor olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın ve kapağını açın. Alt sepeti çektiğinizde sol tarafta, bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini göreceksiniz kapağı sağa doğru çevirerek kapandığından emin olun.
İlgili 18 soru bulundu
Tuz kullanımı
Sularınız kireçli değilse ve hepsi bir arada olan deterjanlardan kullanıyorsanız, bulaşıklarınızda tuzdan kaynaklanan çizilmeler olabilir. Bu nedenle tuz içermeyen deterjanları tercih etmelisiniz.
Bulaşık makinesinin tuz haznesinde su varsa bu normal bir durumdur. Tuz, kireçli suyu yumuşatmak için kullanılır.
Bulaşık makinesi tuzu kullanılmazsa ne olur sorusuna en güzel cevap mutfak aletiniz bozulur olacaktır. Bulaşık makinesi tuzu, cihazın iç bölümündeki özel bir hazneye doldurulur. Bu hazne, tuzun bulaşık makinesine zarar vermeden bulaşıkları daha temiz yıkamasını sağlar.
Bulaşık makinesi tuzu, kireci önlediği için bulaşıklarınızın zarar görmesini ve makinenize kirecin verdiği zararı engelleyeceği için makinenizde her zaman tuz bulunması makineniz için faydalıdır. Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır.
Tablet deterjanların içeresinde ; deterjan , tuz ve parlatıcı barınmaktadır. Eğer bulaşıklarınızda krozyon (Cam bulaşıkları üzerinde kireç lekesi oluşmasında) uğramasını engellemek için ilave olarak tuz kullanılması gerekmektedir.
Tuz kontrolü
Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
Bulaşık makinesine kimyasal tuz kullanmak yerine limon tuzu kullanabilirsiniz. Çünkü bulaşık makinesi tuzu adı altında kullanılan tuzlar uzun bir süre sonra bulaşık makinenize zarar verebilir. Bu nedenle limon tuzu iyi bir fikir olabilir. Ayrıca limon tuzu kireç çözücüdür.
Bilgi. Bulaşık makinesinin filtresine yanlışlıkla tuz koyduysanız döktüğünüz tuzu iyice temizlemelisiniz, aksi halde makinenize zarar verebilir. Tuz temizlendikten sonra ön yıkama ya da en kısa programda boş olarak çalıştırın. Program sonunda nemli bir bezle silin.
Bulaşık Makinesi Tuzu Yerine Ne Konur? Limon Tuzu ile Temizlik Yapılır mı? Bulaşık makineleri için özel üretilen bulaşık tuzunun içeriği normal tuzdan farklı olduğu için, makinede kaya tuzu veya limon tuzu gibi diğer tuzlarla temizlik yapılması mümkün değildir.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Bulaşık makinesinin tuz haznesinde su varsa bu normal bir durumdur. Tuz, kireçli suyu yumuşatmak için kullanılır.
Bu bağlamda özellikle bulaşık makinesi parlatıcısı kullanımı önemli bir konudur. Bulaşık parlatıcı çeşitlerini doğru ve uygun şekilde kullanmazsanız bulaşıklarınız ışıl ışıl bir görünüme sahip olmaz. Özellikle çatal, kaşık, bıçak gibi metal araçlarınızda mat bir görüntü oluşur.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Bulaşık makinesinin tuzu çabuk bitmesi durumunda tuz kutusu kapağı tam kapanmamış veya tuz kaçırıyor olabilir. Makinenizi açma-kapama düğmesinden kapatın ve kapağını açın.
Makinenin iç raflarını öne doğru çekip veya tam olarak çıkarıp bir bez yardımıyla makine içini temizleyin. Tabanındaki bulaşık makinesi filtresini çıkarıp bulaşık deterjanı ile temizleyip kuru bez ile kurulayın. Çatal bıçaklığı ve pervaneyi talimata uygun çıkarıp sirkeli bezle silip temizleyin.
Cevap : Tam kapanmayan kapak nedeni ile hazneye koymuş olduğunuz tuz yıkama esnasında makinenin içine akacağından hazne boşalacaktır ve uyarı ışığı yanacaktır.
Tahliye hortumu kontrolü
Makinenizin arka kısmını görebiliyorsanız, tahliye hortumunun ortalama diz hizası seviyesinde ve 3,5 metreden uzun olmayacak şekilde ayarlı olmasına dikkat edin. Ayrıca hortumun bağlı olduğu lavabonun altında tıkanma varsa makineniz biriken suyu boşaltamayacaktır; bu bölümü temizleyin.
Bulaşık makineniz, filtre veya pompa tıkandığı için pis suyu tahliye edemiyor olabilir. Cam parçacıkları, yiyecek veya kir gibi yabancı nesneler bulaşık makinesi filtresini ve/veya pompasını tıkayabilir ve bulaşık makinesi suyu tahliye edemez.
Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Makinenizin tuz haznesine tuz eklediyseniz ve makine içerisine taştıysa temizleyin. Kısa bir yıkama programı seçtiğinizde ya da makinenin kapağını hemen açtığınızda su ve kireç lekeleri kalabilir. Ayrıca parlatıcınız bitmiş ya da parlatıcı ayarı düşük kalmış olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri