Kireç tortusu özetle, kireçli suyun görünen sonucudur. Bulaşık makinesinden çıkan bardaklar üzerindeki beyaz bir kalıntı, bulaşıklar üzerinde sık sık gördüğünüz su lekeleri ve bulaşık makinenizin kapağı etrafında gri veya beyaz bir birikinti kireç tortusuna işaret eder.
Parlatıcı, tuz ve deterjan gibi ürünler eksiksiz olarak kullanıldığı takdirde bulaşık makinesinden çıkan bardak ve tabaklarda leke kalmadığı bilinir. Ancak makinenin çalıştırıldığı ısı, program ayarları ve kullanılan deterjanlara bağlı olarak bazı durumlarda bulaşıkların leke tutup matlaştığı görülebilir.
Makinenizi yoğun yıkama programında çalıştırmayı deneyin. Yıkama bittikten sonra makinenizin kapağını açın ve buhar çıkışı için 10-15 dakika süreyle havalandırın. Sonrasında kapağı kapatın ve 30 dakika bekledikten sonra tekrar açıp bulaşıklarınızı içinden aldığınızda sorun çözülecektir.
Kurutma işlemi için sıcak hava ile buluşan bulaşıkların üzerinde kalan su damlacıkları sıcakla beraber kurur. Bunun sonunda da başta cam olmak üzere birçok yüzeyde daha mat, lekeli ve damla izlerinin hakim olduğu bir duruş oluşur.
Sirke, karbonat ya da limon tuzu ile birlikte kaynattığınız suyu leğene ekleyin. Su soğuyuncaya kadar temizlemek istediğiniz ürünleri bekletin. Son olarak kireçten arındırdığınız bardakları, tabakları yıkayın. İşte hepsi bu kadar!
İlgili 17 soru bulundu
Sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanarak cam bardaklarınızı temizleyebilir, bu noktada ısının gücünden yararlanabilirsiniz. Buğulu bardaklar nasıl temizlenir sorusu için uygun yöntem arıyorsanız limon ve karbonat gibi doğal seçenekleri de deneyebilirsiniz.
Parlatıcı miktarı 0 ile 6 arasında değişen seviyelerde ayarlanabilir. Fabrika ayarı 5'tir. Parlatıcı miktarını yalnızca iz bıraktığında (ayarı düşürün) veya bulaşıklarda su kaldığında (ayarı yükseltin) değiştirin.
Filtre, makinenin içindeki büyük parçacıkları tutar ve zamanla tıkanabilir. Daha sonra makine içindeki tüm yüzeyleri bir bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımı ile temizleyin. Makine içinde biriken kireç ve mineral tortularını gidermek için beyaz sirke veya bir limon suyu/karbonat karışımı kullanabilirsiniz.
Bulaşık makinesine tuz koymazsanız makineniz bu durumdan zarar görmez. Fakat makineye tuz eklediğinizde bulaşıklarınızın temizliği ve zarar görmemesi kapsamında verimli kullanım sürecini derhal hissedersiniz. Bu nedenle uzmanlar bulaşık makinesi tuzunun her durumda kullanılmasını tavsiye ederler.
-Bulaşıklarınızın iyi yıkanması için mutlaka tuz ve parlatıcı kullanmalısınız. Bunun nedeni tuz ve parlatıcının suyun içinde bulunan kireç oranını düşürmesidir. -Eğer sularınız çok kireçliyse ve bardaklarınız da kireç sebebi ile lekeler oluşuyorsa bunu engellemek için makinenin parlatıcı haznesine sirke koyabilirsiniz.
Beyaz sirke doldurduğunuz bir bardağı makinenin üst rafına dik duracak şekilde yerleştirin ve ardından kapağını kapatın. Makinenin en uzun programında ve en yüksek sıcaklığında bu şekilde çalışmasına izin verin. Yıkama işlemi bittikten sonra makineniz tertemiz olacak.
Ev aletlerinizi kireçlerden arındırmak için size bir önerimiz var. Çamaşır ve Bulaşık Makineleri için Kireç Çözücü ürünümüz, cihazınızdaki kireç artıklarını hızlı ve etkili bir şekilde ortadan kaldırır. Düzenli kullanıldığı takdirde cihazınızın kullanım ömrünün uzamasına yardımcı olur.
Limon tuzu ve sirke gibi ürünlerden makinenizin iç temizliğinde yararlanmanız önerilmemektedir. Bulaşık makinenizden en iyi performansı alabilmek ve bulaşıklarınızın etkin şekilde temizlenebilmesi için Finish ürünlerinden yararlanabilirsiniz.
Parlatıcı, sıcak durulama aşamasında otomatik olarak salınır. Parlatıcı dozaj ayarı çok düşükse, bulaşıklarda beyaz lekeler kalır, bulaşıklar kurumaz ve iyi yıkanmaz. Parlatıcı dozajı ayarı çok yüksek ise, cam eşyaların ve tabakların üzerinde mavimsi katmanlar görebilirsiniz.
Cevap : Tam kapanmayan kapak nedeni ile hazneye koymuş olduğunuz tuz yıkama esnasında makinenin içine akacağından hazne boşalacaktır ve uyarı ışığı yanacaktır.
Parlatıcı ayarı
Makinenizin kapağını açın ve deterjan koyduğunuz haznenin yanındaki parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola doğru çevirerek açın. 1 ile 6 sayıları arasında olan parlatıcı seviyesini elinizle çevirerek 4'e getirin ve kapağı sağa doğru çevirerek kapayın.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Tablet deterjanların içeresinde ; deterjan , tuz ve parlatıcı barınmaktadır. Eğer bulaşıklarınızda krozyon (Cam bulaşıkları üzerinde kireç lekesi oluşmasında) uğramasını engellemek için ilave olarak tuz kullanılması gerekmektedir.
Suları sert olan bir bölgede yaşıyorsanız bulaşık makinenizde kireç kalıntıları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kalıntılar bardaklarınıza ve tabaklarınıza yapışarak puslu bir görünüme neden olabilirler. Neyse ki bardaklarınızdaki kireç kalıntıları temizlenebilir ve kolaylıkla önlenebilirler.
Bir kaseye beyaz sirke koyun ve makinenin alt rafına yerleştirin. Bir tur sıcak ayarda çalıştırın. Yıkama bittikten sonra, bir paket karbonatı makinenin taban kısmına dağıtın ve sıcak ayarda kısa süreli olarak tekrar çalıştırın. Bu iki malzeme sayesinde makinenizin içi pırıl pırıl olacaktır.
Bir kasenin içine beyaz sirke koyarak bu sirkeli kaseyi bulaşık makinenin içine düz bir şekilde yerleştir. Daha sonra makineyi en sıcak suda ve kısa bir ayarda çalıştırarak beyaz sirkenin kalmış olan yağ lekelerini, küfleri ve kötü kokuları temizlemesini bekleyebilirsin.
Günlük program (50°C ila 65°C): orta derecede kirli bulaşıkların günlük yıkanmasını sağlar. Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C). Hızlı yıkama: Az kirli ve az miktarda bulaşıklar için kullanılabilir. Program ortalama 30 dakika sürer.
Tuz kontrolü
Makinenin kapağını açtıktan sonra alt sepeti çektiğinizde sol tarafta yer alan ve bidon kapağına benzeyen tuz bölmesini sola doğru hareket ettirerek açın. Buradaki haznede bir miktar su bulunur. Haznedeki tuz bitmesi durumunda ışık yanmaz.
Bulaşık makinelerinde parlatıcı son durulama suyunda kullanılarak, bulaşıkların üzerindeki su damlalarını kaykanlaştırmasını sağlayarak , yüzeyden kayması sağlamaktadır. Parlatıcı içerik olarak limon asidinden üretilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri