Parlatıcı Ayarı Kaç Olmalı? Bulaşık makinesinde parlatıcı ayarı, ayarlar kısmından kolayca yapılabilir. Parlatıcı ayarı 0-6 arasında değişir. Fabrika ayarında makinenin markasına göre parlatıcı ayarı 3 veya 5 olarak ayarlanmıştır.
Kullandığınız deterjanda parlatıcı katkısı varsa, 3 konumuna alabilirsiniz. Hazne üzerinde düğme yoksa, bulaşık makinenizin üzerinde üç çizgi olan bir tuş sayesinde ayarlara ulaşabilirsiniz.
Parlatıcı ayarı
Makinenizin kapağını açın ve deterjan koyduğunuz haznenin yanındaki parlatıcı haznesini önündeki tuşa basarak ya da sola doğru çevirerek açın. 1 ile 6 sayıları arasında olan parlatıcı seviyesini elinizle çevirerek 4'e getirin ve kapağı sağa doğru çevirerek kapayın.
Parlatıcı, sıcak durulama aşamasında otomatik olarak salınır. Parlatıcı dozaj ayarı çok düşükse, bulaşıklarda beyaz lekeler kalır, bulaşıklar kurumaz ve iyi yıkanmaz. Parlatıcı dozajı ayarı çok yüksek ise, cam eşyaların ve tabakların üzerinde mavimsi katmanlar görebilirsiniz.
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Ne kadar parlatıcı dökeceğinizi bilmiyorsanız, parlatıcı deliklere çıkana kadar dökebilirsiniz. Ancak taşmaya başladığında daha fazla dökmemeniz gerekir. Parlatıcıyı döktükten sonra kapak kısmı tekrar kapatılır ve makineye damlayan parlatıcı suyu silinir. Ardından makine normal bir şekilde çalıştırılabilir.
Bulaşık makinenizin programı sona erdikten sonra, fazla buharın dışarıya çıkması için bulaşık makinesinin kapağını bir süre açık bırakın. Daha modern makineler bunu iç fanları sayesinde kendiliğinden yapar. Bardaklarınızı makineden çıkarmadan önce bulaşık makinesinde soğumalarını bekleyin.
Bulaşıklarda parlatıcı kullanılması durumunda , bulaşıkların yüzeyinde kalmamaktadır.Bu işlemi bulaşık makinesinde son durulama suyunu 70℃ kadar getirmesinden sonra, parlatıcı alım işlemi gerçekleşir. Son durulama sonrası bulaşık makineisnde program akışında kurutma aşamasına geçilir.
Parlatıcı kullanılmadığında ise su damlacıkları cam ve diğer materyallerden elde edilen ürünlerin üzerinde kalıyor. Sonrasında yüksek ısıda kurutma fonksiyonu devreye girince o damlacıklar bulaşıkların üzerine işliyor diyebiliriz.
Kullandığınız tabak, çatal, kaşık ve bardak gibi birçok mutfak eşyasının makineden çıktığında temiz, lekesiz ve kuru olması için bulaşık makinesi parlatıcısı şart.
Bu nedenle bulaşık makinesi parlatıcısı yerine elma sirkesi kullanabilirsiniz. Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır. Makinenin önemli parçaları üzerinde tahribat yaratır.
Makinenin tuz haznesine konan bulaşık makinesi tuzunun ömrü suyun sertliğine bağlıdır. Bu nedenle haznenin belli periyotlarla kontrol edilmesi gerekir. Satın aldığınız bir paket bulaşık tuzu ortalama 2-3 ay gidecektir.
Günlük program (50°C ila 65°C): orta derecede kirli bulaşıkların günlük yıkanmasını sağlar. Yoğun yıkama: Tencere, tava ve mutfak eşyaları gibi çok kirli bulaşıklar için (70°C ila 75°C). Hızlı yıkama: Az kirli ve az miktarda bulaşıklar için kullanılabilir. Program ortalama 30 dakika sürer.
Makinenizde bulunan tuz, her yıkamada azar azar çözünerek makinenin yıkama suyuna katılır. Makinenizin tuz haznesine doldurduğunuz tuzun bitmesi ya da azalması durumunda bulaşık makinesi tuz ayarı lambası yanacaktır. Uyarı lambası yandıktan sonra haznede kalan tuz miktarına göre ekleme yapabilirsiniz.
Tuz kullanımı gerekliliği
Tuz haznesi boş olduğunda ışık yanabilir. Üçü bir arada deterjan kullanıyorsanız tuz eklemenize gerek yoktur. Servis, ürün kurulumu için geldiğinde tuz kullanmanızı önermediyse, hazneye tuz eklemesi yapmanıza gerek yoktur. Tuz ışığının yanması da sorun olmayacaktır.
Bulaşık makinenizin bulaşıkları kurutmamasının ilk nedeni bulaşıklar ve sepet telleri arasındaki gizli yerlerde biriken sudur. Bulaşıkları yerleştirirken nesneler arasında yeteri kadar boşluk bıraktığınızdan emin olun. 2. Parlatıcı seviyesini kontrol edin, gerekirse parlatıcı haznesini doldurun.
Bulaşık makinesi, programın bitiminden birkaç ila birkaç düzine dakika önce açılabilir. Bulaşık makinesi program süresi sona ermesinden 7 dakika sonra ön kapağı kapatabilirsiniz.
Bulaşık makinesi tuzu kullanılmazsa ne olur sorusuna en güzel cevap mutfak aletiniz bozulur olacaktır. Bulaşık makinesi tuzu, cihazın iç bölümündeki özel bir hazneye doldurulur. Bu hazne, tuzun bulaşık makinesine zarar vermeden bulaşıkları daha temiz yıkamasını sağlar.
Parlatıcı kullanımı ve eklenmesi
Parlatıcı eklemek için makinenin kapağını açın. Deterjan koyduğunuz bölmenin yanında bulunan parlatıcı kutusunu açın. "Max" yazan seviyeye kadar parlatıcı ilave edin ve kapağı kapatın. Işık hemen sönmeyebilir, 1-2 yıkama sonrasında sönecektir.
Bulaşık Makineleri için Temizleyici Bakım Tozu
Makinenin periyodik temizliği için, her 4-6 ayda bir, bir paket kullanılması tavsiye edilir.
Parlatıcı Seviyesi Düşük Olabilir: Bulaşık makineleri, bulaşıkları daha parlak ve lekesiz hale getirmek için parlatıcı kullanır. Parlatıcı seviyesi düşük olduğunda, makine bu durumu bildirmek için ışığı sürekli olarak yakabilir.
Bir ölçek sirke ve bir ölçek su ile hazırlayacağınız karışıma matlaşan bardaklarınızı koyun ve bir müddet bekletin. Birkaç saat sonra sirkeli sudan çıkardığınız bardakları yumuşak bir bezle ovun. Su izlerinin nasıl bu kadar çabuk yok olduğuna şahit olacaksınız.
Kurutma işlemi için sıcak hava ile buluşan bulaşıkların üzerinde kalan su damlacıkları sıcakla beraber kurur. Bunun sonunda da başta cam olmak üzere birçok yüzeyde daha mat, lekeli ve damla izlerinin hakim olduğu bir duruş oluşur.
Sirke ile Bardak Sarılığı Temizleme
Bu suya bir su bardağı sirke eklenir ve karıştırılır. Bekletme: Bardaklar bu sirke karışımında 15-20 dakika bekletilir. Sirkenin asidik özelliği, bardaktaki leke, kireç ve mineral birikintilerini çözer. Durulama: Bekletme işleminden sonra bardaklar alınır ve bol suyla durulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri