Burdur ilinin ilçeleri, Burdur (il merkezi) Ağlasun.
İlçeler. Yüzölçümü 6887 kilometrekare olan Burdur ilinin 2010 TÜİK verilerine göre merkez ilçe ile beraber 11 ilçe, 19 belde ve 182 köyü vardır. Bu ilçeler alfabetik olarak Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova'dır.
Akdeniz bölgesinde yer alan Burdur ilinin 10 adet ilçesi vardır. Her birinin farklı özellikleri olan ilçelerden en büyük olanı Gölhisar'dır. Burdur'un en küçük ilçesi ise Kemer'dir. Aynı zamanda bu ilin diğer ilçeleri Yeşilova, Çavdır, Tefenni, Ağlasun, Karamanlı ve Altınyayla'dır.
Bucak ilçe merkezi 3 dağ arasında kurulmuştur. Yerleşim yerinin bir kısmı ilme bitkisi ile kaplı olduğu için; ilçe halk arasında “İlmeli Bucak” adıyla anılmıştır. Bu bölgeye yerleşenler Oğuz boyuna mensup olduğu için “Oğuzhan köyü” olarak da adlandırılmıştır.
Bucak, Burdur ilinin 44 km uzağındaki ilçesidir. Burdur-Antalya Karayolunun 44. kilometresinde bulunan Bucak; doğuda Sütçüler, güneyde Antalya, batıda ve kuzeyde Burdur, Çeltikçi ve Ağlasun ile çevrilidir.
İlgili 31 soru bulundu
Salep'in Öyküsü
Biliyorsunuz Türkiye'nin en iyi salebi Burdur Bucak'ta çıkar.” demesiyle Bucak salebi ününe ün katmış oldu. Bucak salep kelimeleri artık birlikte anılmaya başlandı.
Burdur'a gittiğinizde mutlaka denemeniz gereken yemekler şunlardır; gazel böreği, Burdur şiş, testi kebabı, çekme, kömbe, Burdur muhallebisi, ceviz ezmesi. Burdur'un en meşhur yemeklerinden gazel böreği, Burdur için oldukça önemli bir yerdedir.
Bucak ile İzmir arasındaki mesafe 445kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 6 saat 25 dakika kadar sürmektedir.
Antalya - Bucak arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Antalya - Bucak arası toplam 125 kilometre.
2.6.
Burdur'un Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre 2021 yılı nüfusu 273.716'dir. Burdur il nüfusunun % 70'i (191.478) il ve ilçe merkezlerinde, % 30'u (82.238) ise belde ve köylerde (kırsal alanda) oturmaktadır.
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya ilinden ayrılarak Konya ilinin Isparta kaymakamlığına bağlandı. 1850 yılına kadar bu bağımlılık sürdü. Daha sonra başta Saden oğlu Hacı İsmail Ağa olmak üzere Burdur'un Sancak olması için uğraşmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.
Burdur Cumhuriyetle birlikte il merkezi olmuştur. Burdur şehrini kuran Türkmen boylarından Kınalı aşireti mensupları burayı bulduklarında, bölgenin güzelliği karşısında "Cennet buradadır. Burda dur!" demişler ve "Burda dur!" sözü zamanla halk arasında "Burdur" haline dönüşmüştür.
Burdur. Karaçallı Köyüne Geygel Yörükleri de yerleşmiştir. -Karakoyunlular:Kızılkaya köyleri,Kestel dağı çevresi,Kemer Elmacık Köylerine kadar perakende yörüktürler.Yakın zamanlara kadar konar-göçer durumdaydılar. Kapaklı köyünü kuranlar bu yörüklerdir.
Genel Bilgiler / Rehber. Akdeniz Bölgesi'nde yer alan ve yüksek dağlarla Antalya'dan ayrılan Burdur, 300.000 nüfuslu sakin ve huzurlu bir şehir olarak etkileyici gölleri, doğa güzellikleri ve tarihi hazineleriyle turistlerin ilgisini çekiyor.
Burdur Gölü, Göller Bölgesi göllerinden Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan bir tektonik göldür. Göl büyüklüğü açısından Türkiye'de yedinci sıraya sahiptir. Burdur şehir merkezine çok yakındır. Ortalama göl alanı 153 km², rakımı ise 842,87 metredir.
Bucak - Denizli Arası Otobüs
Bucak ile Denizli arasındaki mesafe 224 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 3 saat 20 dakika kadar sürmektedir.
Kaş ile Çukurbağ Yarımadası arasında kalan Bucak Denizi geniş bir coğrafyada, Üçağız'dan sonra her mevsim barınabileceğiniz tek alternatiftir. Girişinde sizi karşılayan Köfte Adacığının her iki yanı da geçişe müsaittir. Önce güneye, sonra doğuya kıvrılan Bucak Denizi'nin sonlarına doğru Kaş SETUR Marina yer alır.
Bucak - Konya arası toplam 295 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 5 saat 30 dakika sürüyor.
Ekonomisinin büyük bir bölümü Tarım ve Hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli atılımlar göstermiştir. İlimiz ekonomisi % 40'ı süt üretimine dayalı hayvancılık faaliyeti ve bunu destekleyen bitkisel üretimden oluşmaktadır.
Burdur Dimrit'i Türkiye'de yalnızca ilimizde yetişir ve ildeki üzüm üretiminin %60'ını oluşturur.
Akdeniz Bölgesi'nde yer alan Burdur, denize kıyısı olmayan oldukça engebeli coğrafi alana sahip bir ilimizdir. İlin %61'i dağlık arazidir. Burdur deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte yer almaktadır. Göller Yöresi'nde yer alan Burdur'un nüfusu yaklaşık 260.000'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri