Profilden bakıldığında burnun alt çizgisi ile burun sırtı arasında açı 30 derece olmalı. Burun sırtı düz olmalı. Burun delikleri simetrik ve yumuşak hatlı olmalı. En önemlisi ise nefes alma kanalları işlevini tam olarak yerine getirmelidir.”
İdeal burunda, burnun glabella (alın kemiğinin iki kaş çıkıntısı arasında yer alan bölge) ve kaşla buluştuğu noktada küçük bir girinti olmalıdır. Nazofasiyal Açı: Burun kamburunu azaltmak için ne kadar nazal kemik ve kıkırdak çıkarılması gerektiğini ölçmeye yardımcı olur.
Burun, dudak, çene
Söz konusu testin, estetik cerrahide 'yüz güzelliği'ni ölçmek için kullanılan 'üçte bir oranı'na dayandığı iddia ediliyor. Buna göre, işaret parmağınızın bir ucuyla burnunuza dokunup diğer ucunu çenenize koyduğunuzda, eğer dudaklarınız da parmağınıza değiyorsa 'güzel' sayılıyorsunuz.
Bazı kişilerde bu gelişim süreci 17 yaşında tamamlanırken, bazılarında 24 yaşında tamamlanmaktadır. Bunun yanı sıra doğumsal anomalisi olan kişilerde ya da burunda kaybı olan travmatik hastalarda daha erken yaşlarda burun estetik ameliyatı uygulanabilir.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
İlgili 33 soru bulundu
Kilo verdiğimizde burun bölgesinde çok önemli bir değişiklik olmaz. Burnumuz vücudumuzda en az yağ içeren organlarımızdan birisidir. Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir.
Dr. Süreyya Şeneldir, ilerleyen yaşla birlikte burnun düştüğünü belirtti: “Yaşla birlikte tüm doku ve organlarda olduğu gibi burunda da bazı değişikler olur. Burun uzar, ucu düşer, genişler, delikleri büyür.
Egzersiz ile burun şekillendirme yapılamaz ancak egzersizin faydalı olduğu başka bir alan vardır. Burun ameliyatı yapan her hekimin hemen hemen hepsinin kullandığı ve önerdiği alan, burun ameliyatı sonrası masaj egzersizleridir. Bu masajların burun ameliyatı sonrası faydası çok büyüktür.
Burun şekil bozukluklarının en sık sebebi, burun gelişmesindeki en önemli faktörlerden biri olan ergenliktir. Çocukken çok güzel olan burunlar, kafa kemikleri ve kıkırdakların gelişmesi ile eğilme, kemer oluşması ya da çeşitli asimetriler gibi bir çok sorunla karşımıza çıkabilmektedirler.
Her iki cinste de nasal büyüme ergenlik döneminde başlar. Kızlarda yine daha erken erkeklerde daha geç dönemde burunun büyümesi durur. Erkekler de burun büyümesi bazı kişilerde 25 yaşına kadar da devam edebilmektedir. Kadınlarda genellikle 16-18 yaşları arasında tamamlanır.
İskandinav halklarında kemerli burun
Ripley gibi Batılı antropologlar, kemerli burnun Nordik, Cermen, Kelt, Norman, Frank, ve Anglo-Sakson halklarının karakteristik özelliği olduğunu yazmıştır.
Eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik oluşmaz. Fazla fazla söyleyecek olursak 2 yıldan sonra burun değişmeyecektir.
Yani, kemerli ya da geniş olmasından ziyade, erkekler açısından burnun merkezde konumlanması önemli. İnsan burnu büyük, narin ve kolayca kırılabilir bir yapıda. Çalışmanın sonuçlarına göre, burun ucu yüzdeki diğer organların merkezine “yapay” bir şekilde konumlandırıldığında ise yüz daha da çekici hale geliyor.
Burun, yüzümüzün merkezinde yer alan ve güzellik algısının oluşmasında büyük rol oynayan bir organımızdır. Dolayısıyla burnun estetik açıdan iyileştirilmesi, kişinin yüz güzelliğini de olumlu anlamda etkiler.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
İdeal burun deliklerinin istirahatte, egzersizde ve uykuda rahatlıkla nefes alınabilecek genişlikte ve güçte olması gerektiğine dikkati çeken Soylu, şunları aktardı: 'Şekil olarak burun delikleri karşı bakışta gökyüzünde uçan bir martının kanatlarının aldığı şekle benzer ve simetrik olmalıdır.
Masaj ile burun yapısına şekil verilememektedir.
Ancak bu olumsuz durumlar çok nadirdir. Burunda çıkan kemerler neredeyse her zaman düzelir. Özetle; burun estetiğinde sizi üzen tüm sorunlar aylar geçtikçe kaybolur. En az 1 yıl beklemeden son kararınızı vermeyin.
Ortalama olarak kız çocukları 12,5-13 yaşlarında adet olarak ergenliklerini tamamlarken, erkek çocukları 14-15 yaşlarında ergenliklerini tamamlamaktadır. İlk meme gelişiminden adet dönemine kadar geçen süre ortalama 2-4 yıl gibi bir süre almaktadır. Bu evreler arasındaki geçiş en az 6 ay olmalıdır.
Masajlar burun kemiğini inceltemez, burun etini inceltemez, burun kemiğini şekillendiremez, burun etini şekillendiremez. Bu tür içeriklere itibar göstermeyiniz. Bir uzvu – organı küçültebilecek tek seçenek cerrahi girişimlerdir. Tıp biliminde etkisi kanıtlanmış herhangi bir burun küçültücü masaj yoktur.
Kimler Yaptırmalıdır? Rhinoplasti sırasında burun ucu da kaldırılabilir, ya da sadece burun ucunu kaldırmak için operasyon yapılabilir. Burun ucu desteği düşük olan, gülerken burun ucu aşağı doğru yönelen, burun ucunda asimetri olan, kanatlarda çökme olan kişiler yaptırabilir.
Burundaki şekil bozukluklarını burun tipleri başlıklar altında kemerli burun, burun ucu düşük burun, burun ucu geniş burun, burun ucu dar burun, burun ucu sivri (pinokyo burun), uzun burun, kısa burun, eğri burun, burun açısı derin burun açıcı düz, burun tabanı geniş, burun alın açısı düz ve semer burun şeklinde ...
Sorunun cevabı ise evet büyütür.
Burun estetiği operasyonlarını gerçekleştiren uzman hekimler, kişilerin gelişim süreçleri ile riske girmemek ve emin olmak için çoğu zaman zorunlu haller dışında minimum 17 yaşında olan bireylerin, burun estetiklerini gerçekleştirmektedir.
Sonuç olarak gözlük kullanımı burun yapısını kalıcı olarak değiştirmez. Her ne kadar kamera ve fotoğraflarda gözlüğün burnu görsel olarak büyük göstermesinin nedeninin yarattığı çöküklük olduğu düşünülse de bu geçici bir çöküklüktür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri