Merkeze bağlı 64 köyü vardır. Karacabey, Marmara Bölgesinin güney Marmara bölümünde, Bursa iline bağlı bir ilçedir.
Yöredeki yerleşimin M.Ö. XII. yüzyılda bölgeye göç eden Misiler'e dayandığı ve o dönemde Karacabey sınırları içinde Miletepolis adında bir şehir olduğu biliniyor. Karacabey ve civarına ilk yerleşenler, günümüzden 4000 yıl kadar önce Orta Asya'dan geldikleri öne sürülen Etiler'dir.
Karacabey Soğanı
Karacabey denilince akla ilk gelen, ünlü ovasında yapılan tarım etkinliğidir. Tarımsal üretimiyle ülkemizin önde gelen bölgesi olan Karacabey Ovası'nda, 66.366 hektarlık arazide çoğunlukla tarla bitkileri yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Karacabey'in Nesi Meşhur? Tarımın, meyve ve sebzeciliğin bölge ekonomisinin önemli bir kısmını kapsadığı ilçenin soğanı “Karacabey soğanı” ile ülke çapında bir üne sahip. İlçede soğan üretimi gelişen teknolojiyle de birlikte öyle hızla ilerliyor ki, ilçeye “soğan ambarı” denir olmuş.
Büyük ilçesidir. İlçenin nüfusu 84.666'dır. Karacabey Belediye Başkanı ise AKP'li Ali Özkan'dır.
İlgili 16 soru bulundu
Malkara Plajı, Karacabey'de yer alan bir plaj seçeneğidir. Bursa il merkezine 85, Karacabey ilçesine ise yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede yer alan Malkara Plajı, nadir orman türü olan Longoz Ormanları ile kaplıdır.
Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Marmara sahil şeridi ile İznik Gölü çevresinden alınan numunelerde halk sağlığını tehdit edecek bulguya rastlanmadığı bildirildi. İlk numune sonuçları, sahillerin yüzülebilir nitelikte suya sahip olduğunu gösterdi.
Bu yerler Karacabey Longoz Ormanları, İmaret Camii, Atatürk Kültür Parkı, Ulu Camii, Kümbetli Camii, Bursa Dalyan Gölü, Karacabey Kuş Cenneti, Malkara ve Karacabey Harası olarak dikkat çekmektedir. İlçeyi ziyaret ettiğinizde ulaşım seçeneklerini kullanarak tüm bu yerlere geziler düzenleyebilirsiniz.
Toprakları yüksek verimli Karacabey Ovası'nda en çok buğday, domates, arpa, mısır, fasulye, bezelye, şekerpancarı, pamuk, ayçiçeği ve tütün yetiştirilir. Ayrıca sebzecilik ve meyvecilik gelişmiştir; hayvancılık ileri düzeydedir.
Karacabey bölgesinde yazlar ılık, kurak ve açık ve kışlar uzun, çok soğuk, rüzgarlı ve parçalı bulutlu. Yıl içerisinde sıcaklık normalde 2°C ila 30°C arasında değişiklik gösterir ve nadiren -3°C altında ve 33°C üzerinde olur.
Karacabey'de Salı günü kurulan pazarlar Çarşamba günü de kurulacak.
Son dönem Longoz ve Ihlamur Ormanları ile boğazıyla turistik anlamda hareketli bir bölge halini alan Karacabey adı aslında Fatih Sultan Mehmet Han'ın komutanlarından Dayı Karacabey'den gelmektedir. Ama ilçenin eski adı Mihaliç'tir.
Karacabey ile Bursa il merkezi arası mesafe 69 km olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu mesafeyi özel aracınız ile birlikte 1 saat gibi ortalama bir süre içerisinde gidebilirsiniz.
Mudanya tepeleri veya sırtları genelde plato özelliği gösteren hafif engebeli düzlüklere sahiptir. Bunlarda genellikle kıyıdan itibaren yükselirler. KARACABEY OVASI: Bursa Ovası'ndan Görükle sırtları ile ayrılır. Mustafa kemal Paşa Ovası'ndan çok hafif yükseltiye sahip olan Hara sırtları ile ayrılır.
Bütün bu işaretlerden anlaşıldığına göre; Osmanlı'nın kuruluş devrinde Bayat boyu mensupları Bursa çevresinde de yaşamışlar ve önemli hizmetlerde bulunmuşlardır. Boğazköy/Eskimezarlık, Mudam/Ocaklı (Mustafakemalpaşa), Ovaesemen (Karacabey) ve Fodra/Alâaddin (Nilüfer) köylerinde Alkaevli boyunun damgası bulunmuştur.
1926 yılında Bursa'ya bağlı ilçeler; Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Orhaneli' dir. 1926 yılında Bilecik'e bağlı olan İnegöl ve Yenişehir, 1930 yılında ise Yenişehir'e bağlı bir bucak olan İznik, Bursa'ya bağlı bir ilçe merkezi olmuşlardır.
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Türkiye'de, çileğin % 80'i, şeftalinin% 40'ı Bursa'da yetişir.
Erdek ile Karacabey arasındaki mesafe 61kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 1 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
Karacabey Plajı, Bursa ilinin Karacabey ilçesi sınırları içinde olup Bayramdere Mahallesinde bulunmaktadır.
Karacabey, eski ismi Mihaliç, Bursa'nın 70 km batısında yer alan Bursa'ya bağlı bir ilçedir. Nüfus Bakımından, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Gemlik ve Orhangazi'den sonra Bursa'nın 5. Büyük ilçesidir.
Yöre halkı caminin Bursa Ulu Camiinden 8 yıl sonra, 1408'lerde yapıldığını söylemektedir. Ulubat Orhan gazi döneminde, 741 H./1342 M. yılında fethedilmiştir. Kaynaklar Orhan Gazinin burada kervansaray inşa ettirdiğini belirtmektedir.
Uluabat (Apolyont) Gölü
Denize dökülen mahalle Karacabey Boğazı denir. Bu derelerden hali hazırda bihak istifade edilemeyip belki mazaratları dokunuyor. Çünkü deniz lodoslu olduğu zamanlarda boğaz önüne kum taneleri toplanarak derenin denizle irtibatını kestiğinden boğaz tıkanıyor.
Samandağ ilçesinde bulunan bu sahilimiz 14 km boyu ile Türkiye'nin en uzun sahilidir . Bu sahil geniş kumsalı olan halka açık plaj şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri