Ameliyattan sonra, enfeksiyondan korunmak için 1 ay denize-havuza girmemeniz önerilir. 2 ay gözlük kullanılmaz (güneş gözlüğü dahil), 2 ay güneşten korunmak gerekir. Bunun için şapka takmak veya doğrudan güneşe çıkılacağı zaman yüksek faktörlü güneş koruyucu (50+ faktör) kullanmak gerekir.
– Ameliyat sonrası 1 hafta boyunca size verilen tuzlu su içeren solüsyonlar ile burun içi temizliği yapılmalıdır.
Rinoplasti ameliyatlarında genel olarak ilk hafta bakımı tedirgin edici olabilir sonrasında sadece burun içine biriken salgıların izotonik su ile temizlenmesi, aşırı kuruma olursa nemlendirici ilaçlar kullanılması önerilir.
Yedinci günden sonra ise burun ateli ve tamponu alınır. çoğu doktor ve bende dahil 7. günden sonra ılık su ile duş almaya izin veririz. Ancak boy abdesti alırken veya normal abdest alırken burunu su çekilmesi yine sakıncalıdır. Ameliyatın üzerinden 14 geçtikten sonra ise buruna su çekilip abdest alınabilir.
Normal şartlar altında ameliyattan 1 gün sonra vücudunuzun tamamını yıkayabilirsiniz, ancak saçlarınızı tıpkı kuaför salonlarındaki gibi başınızı geriye atarak yıkamalısınız. Çünkü ameliyat sonrasında burnunuza konulan plastik alçı ya da flasetlerin ciltten ayrılmaması için suyla temas etmemesi önemlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Ameliyatın ilk 1 yılındaki asimetrik görünüm:
İlk 10 günde bu asimetri hastayı çok rahatsız edebilir. Ancak aylar geçtikçe burun iyileşir ve ödemleri iner. Sonuç olarak burun delikleri giderek simetrik bir görünüm alır. Ayla geçtikçe hastalar daha mutlu olur.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz. İyileşmenize göre değişebilmekle beraber, titanyum çerçeve ve organik cam içeren hafif gözlükleri 1 ay, daha ağır gözlükleri ise 3 ay civarında kullanabilirsiniz.
Burun Estetiği Sonrası Şekil Ne Zaman Oturur? Burun ucu şişliği iyileşme süreci doktorunuzun kullanmış olduğu tekniğe bağlı olup yaklaşık 2-3 hafta kadar devam edebilir.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Burun İçi Yaraların Geçme Süresi
Genellikle burun ameliyatı sonrasında oluşan burun içi yaraların iyileşme süreci 7 veya 14 gün arasında tamamlanır.
Burun içine günde 2 kez krem ve 3-4 kez sinomarin deniz suyu yapılmalıdır. Burun tıkanıklığına bağlı boğaz kuruluğu olacaktır. Bu nedenle bol su içilmelidir. Oda buhar makineleri ile nemlendirilmelidir.
Bebeği sırtüstü değil yana çevrilmiş olarak başını hafifçe kaldırarak uygulayınız. Bebeği düz olarak yatırın, başını yana çevirin. Şişenin ağzını yavaşça üst burun deliğine yerleştirin. 2 - 3 saniyelik bir püskürtme uygulayın. Aynı işlemi, bu sefer başını diğer tarafa çevrilmiş durumda diğer burun deliğine tatbik edin.
* Aşırı güneş, hamam, sauna, solarium operasyondan sonraki 3 ay boyunca önerilmez. Dilediğiniz zaman ılık banyo yapmakta sakınca yoktur. * 3 ay boyunca burnunuza sert darbeler almaktan kaçınınız.
Doktor aksi bir tavsiyede bulunmadıkça dikişiler alındıktan 24 saat sonra deniz ya da havuza girmek mümkün olabilir. Vücudunda açık yara ve kesikleri bulunanların ise denize girmeden önce hekime danışması faydalıdır.
Burun estetiği ameliyatı sonrası burun cildinizde siyah noktalar artabilir bunun en önemli nedeni 2 hafta kapalı kalan bandajlar nedeniyle yeterli cilt temizliği yapılamamasıdır. Bu siyah nokta şikayetleri için Plastik Cerrahınız size uygun temizleme jelleri ve kremler önerecektir.
Bu masajı günde 4-5 kez ve en az bir hafta süreyle uygulayacaksınız. Burun içi spreyini ameliyat sonrası 15 gün, burun ucu dikiş yeri kremini ise 10 gün uygulamalısınız. 1. hafta - 1. ay arası: Ameliyatınızın birinci ayının sonunda artık şişlikler büyük oranda geçmiş, burnunuzun şekli oturmuş olacaktır.
Burun uzunluğu, volumü, burun alt 1/3 kısmının şekli üst dudağı etkilemekte. temelde bu düşüncenin tersi yani üst dudak burun estetiğini etkilemekte. Burun ucunun yukarı ve aşağı rotasyonu, üst dudak uzunluğu, üst dudak projeksiyonu ve subnasalenin konturu bu anatomik bölgenin estetiğini değiştirmektedir.
Bu kasların yerine oturması ve yüzün rahat şekilde hareket edebilmesi için sabırlı olmak gerekiyor. En az 1 sene içerisinde yüz asıl görünümünü kazanacaktır.
Burun estetiği sonrasında kişinin anatomik yapısına bağlı olarak eğrilikler yeterince düzelmeyebilir veya iyileşme döneminde buruna konulan destek kıkırdaklarının ermesi nedeniyle ameliyattan bir süre sonra hafif yamulmalar meydana gelebilir.
Burun iç katmanları arasındaki iyileşme dokusu, ameliyattan sonra oldukça serttir. Özellikle burun kanatları arasında minör asimetriler söz konusu olabilir. Bu yara dokusu 12 ay içerisinde iyileşmeye ve yumuşamaya başlar.
Burun ameliyatı sonrası burun şekli 1. ayda büyük oranda (%70) belli olur. Ancak burun şeklinin tamamen görülebilmesi için ince derili burunlarda 6-12 ay kalın derili burunlarda ise 2 yıla kadar beklenilmesi gerekmektedir.
Bu operasyon sonrası gerçekleşen ödemin, azalmasına ve lenf dolaşımını hızlanmasına yardımcı olması adına burun masajı önemlidir.
Burun müdahalesinden 5 ile 7 gün sonra belirgin ödem kalmaz ve şişlikler büyük oranda inmiş olur. Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir.
Burun estetiği sonrası cinsel ilişki için en az 1 hafta beklenmelidir. Daha sonrasında da vücudu çok fazla yormamaya dikkat edilmeli ve sert hareketlerden kaçınılmalıdır.
İlk günlerde çok katı ve sert gıdaların yenmemesi ve çok sıcak sıvıların tüketilmemesi gerekir. Protein ve lifli beslenme önerilir. Alkol kullanılması kanama riskini ve ödemi artırabilir. Ayrıca hastanın hem ödem yapıcı hem de tansiyon arttırıcı etkileri nedeni ile tuz kullanımına dikkat etmesi gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri