Burun estetiği ameliyat esnasında gözde kuruluk yaşanmasın diye krem sürülebilir.
Bu dönem içinde ilk 4-5 gün süresince göz ve burun civarına soğuk kompres uygulamak bu civarlarda oluşan ödem ve şişlikleri aza indirger. Bu soğuk kompres işlemi göz üstüne uygulanan buz paketleri veya soğuk jel paketleri ile sağlanır.
Ameliyat sonunda göze steril tuzlu su veya gaz kabarcığı ya da silikon yağı gibi vitreus yerine geçen bir madde doldurulur. Vitreus yerine geçen madde kullanıldığında, hastanın ameliyat sonrası özel bir pozisyon alacağı (tipik olarak yüzüstü) bir dönem geçirmesi, retinanın iyileşmesine katkı sağlar.
Ameliyatın seyri gereği postoperatif göz çevresinde morluklar, şişlikler ve ödem olabilmektedir. Bu da artık günümüzde yeni yöntemlerin kullanılması, teknolojik aletlerin hayatımıza girmesi sayesinde çok az olmaktadır, geçicidir ve 5-7 gün gibi bir sürede geçmektedir.
Yüzümüzde çok fazla damar vardır. Ana atardamarlardan birisi, burun kemiğinin hemen yanından geçmektedir. Burun kemiğine yapılan işlemlerde sık olarak bu damar yaralanır ve sızan kan, göz kapaklarına sızarak morluklara sebep olur.
İlgili 19 soru bulundu
Göz rengi değişir mi demeyin; renkli lens kullanmaya başlarsanız o da değişir. Yani kısacası burun estetiği sonrası yüzünüzde değişen tek şey burnunuz değil, burnunuz ile birlikte gözleriniz, zevkleriniz, bakışlarınız rujunuz ve fondöteninizdir.
Burun estetiği ya da rinoplasti, yüzün en merkezi ve belirgin unsuru olan burun üzerindeki estetik ve fonksiyonel sorunları düzeltmek için yapılan bir operasyondur. Operasyon sonrası, burun şekli, boyutu ve pozisyonu, kişinin genel yüz ifadesini ve görünümünü büyük ölçüde etkiler.
Burundaki ödem düzenli aralıklarla buz uygulaması yapmak ve yüksekte yatmakla beraber hızlı bir şekilde atılabilir.
Bu değişikliklerin burna ve yüze tam olarak oturması, yavaş bir süreçle 6 ay ile 1 yılı bulabilir. Bu nedenle, burun açıldığında ana hatları ile burnun biçimini değerlendirebilmek çok önemlidir.
Göz çevresi yumuşak ve gevşek yapısı nedeniyle travmaya çok fazla cevap veren bir alandır. Burun ameliyatlarından sonra hiç dokunulmadığı halde sadece komşuluk ilişkisi nedeniyle gözler şişer ve morarır.
Genel anestezi için, propofol infüzyonu ve nontravmatik orotrakeal entübasyon yapıldı. Hastanın her iki gözü oküler komplikasyonların önlenmesi amacıyla göz jeli sürülerek bantlandı. Ameliyat boyunca hastaya 500 ml ringer Laktat ve 500 ml izotonik sodyum klorür solüsyonu infüzyonu yapıldı.
Narkoz en çok idrar yoluyla atılır. Bunun için bol sıvı tüketilmelidir. Kas hareketi ve enerji üretimi için yemek yemek önemlidir. Hafif ve sağlıklı gıdalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
Ameliyat sonrası başın biraz yüksek ve orta hatta olması şişliklerin artmaması açısından önemlidir. Göz ve alın üzerine çevresine kısa süreli soğuk uygulamaları morluk ve şişlikler için yararlı olabilir. Bununla beraber soğuk uygulamanın aşırı yapılması soğuk yanığına yol açabilir ve şişlikleri daha da artırabilir.
İlaçların istenmeyen etkileri (uyku hali, bulantı-kusma, tansiyon düşmesi vs) sık görülmemekle beraber beklenen etkilerdir. 24 saat içinde tüm anestezi ilaçları vücudunuzdan atılır ve yapılan çalışmalarda vücudunuzda kalıcı hasar bırakacak hiçbir etkileri tespit edilmemiştir.
Tamponlar alındıktan sonra ortalama 20 gün kadar burnunuzdan nefes alıp vermede zorlanabilirsiniz.
Estetik burun ameliyatından sonra göz çevresinde meydana gelen şişlikler 3-4 gün içinde azalır ve kaybolur.
Eriyen dikişler kullanıldığından burun içindeki dikişler bir hafta on gün içinde kendiliğinden eriyerek kaybolacak; dikiş alma prosedürü olmamaktadır. Yaklaşık 8-9 gün içinde dışarıdan bakıldığında kişinin ameliyat olduğu fark edilmeyecek düzeyde iyileşme sağlanacaktır.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır.
Kış mevsimi burun ameliyatı için en uygun mevsimdir. Doğrudan ve fazla oranda güneş ışınına maruz kalmayacak tek mevsimdir. Burun dokularına ve iç yapılarına yönelik yürütülen burun estetiği ameliyatlarından sonra 30 – 45 gün süresince burnun doğrudan güneş ışığına maruz kalmaması gerekir.
Yavaşça eğilmek burnun asla zarar vermez. Burunda düşme yapmaz.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Burun estetiği sonrası hapşırma ve gülme konusu kadar merak edilen bir diğer husus ise eğilme konusudur. Ameliyattan sonra eğilmenin burunda bozukluk oluşturacağına dair yaygın bir kanı var. Hekimler, Burun ameliyatından sonra eğilmenin herhangi bir zararı olmadığını söylüyor. Yavaşça eğilmek burnunuza zarar vermiyor.
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Burun estetiği sonrası üst dudak hareketsizliği nadir bir durumdur, ancak oluşabilecek potansiyel komplikasyonlardan biridir. Bu durum, yüz sinirlerinin hasar görmesi veya baskı altında kalması nedeniyle ortaya çıkabilir.
Burun ameliyatı ile doktorun uygun gördüğü oranlarda küçültme, büyütme veya burun kemerinde değişiklik, burnun ucunda değişiklik hatta burun delikleri ve üst dudakla arasındaki açıda da değişiklik yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri