Dileyen 14 kilometrelik büyük turu, isteyen biraz daha kısa olan küçük turu tercih edebiliyor. Küçük turda da 12 kilometrelik bir yolda ağaçlar arasında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Küçük Tur ve Büyük Tur olarak bilinen iki tur yolu, aynı zamanda bisikletliler için de izlenecek rotaları oluşturur. Küçük Tur 6.2, Büyük Tur ise 11.7 km uzunluktadır. Her iki rotanın ortak buluşma noktası, adanın iki tepesinin tam ortasında yer alan Lunapark Meydanı'dır.
Büyükada: Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'da iki tepe vardır. Aralarında vadi olan İsa Tepesi (164 m.) ve Yüce Tepe (202 m.) sahille çevrelenmiştir. Tüm ada 4.3 kilometre uzunluğu ve 1.3 kilometre genişliği ile diğer üç adadan daha büyük ve daha fazla nüfus yoğunluğuna sahiptir.
Parkurun net uzunluğu 5.0 km'dir. İniş ve çıkışların bulunduğu bu rotanın tamamı asfalt bir yoldan oluşmaktadır.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
İlgili 24 soru bulundu
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz. Vapur yolculuğunuz sırasında martılara simit vererek keyiflenebilirsiniz.
Ücretleri uygun, yolculuk 1 saat kadar sürüyor. Motor: Yazın da kışın da sık seferler mevcut. Son 1-2 senedir yapılıyor bu seferler ve gayet popüler oldu. Dentur ve Mavi Marmara firmaları düzenliyor.
7 kilometrelik ve dinlenme süresi hariç toplamda yaklaşık olarak 2 saat olan bu rotaya Heybeliada Vapur İskelesi'nden başlıyoruz. Rota bize mavi ile yeşilin birbirine karıştığı eşsiz doğa manzaralı bir parkur sunuyor.
Sonbahar'ın renklerinde Büyükada'nın büyülü güzellikleri arasında birlikte koşalım🏃🏻♀️🏃 22 Ekim 2023. #koşuncageçer.
Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Büyükada ziyaretçileri, Büyükada'nın muhteşem güzellikteki sokaklarında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedir. Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Eğer geleneksel Büyükada fayton gezisi şansını kaybettiğinizi düşünüyor, adanın kayda değer güzelliklerinden mahrum kalacağınız için üzülüyorsanız üzülmenize gerek olmadığını hemen söyleyelim. Büyükada fayton turları İETT'nin sağladığı elektrikli fayton ya da elektrikli araçlarla devam ediyor.
Dünyanın dönüş açısı ve yapısına bağlı olarak Ekvator üzerinden gerçekleşen çizgi kapsamında hesaplanmaktadır. Böylece ele alınan bu hesaplama kilometre bazında gerçekleşir. Yapılan hesaplama ile beraber ise 12.756,128 kilometre çevresi olduğunu söylemek mümkün. Bu hesaplama standarttır ve birçok açıdan kullanılır.
Yarış Bilgileri
Galata Köprüsü üzerinden start alan ilk koşu olan İstanbul Cumhuriyet Koşusu, 1500 koşu severe Tarihi Yarımada ruhunu farklı bir şekilde deneyimleme fırsatı sundu.
5 Kasım 2023 yılı itibariyle 16 yaşını doldurmuş herkes Halk Koşusu'na katılabilir.
Yarış, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan "At Meydanı"nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Dikilitaş'ın arasında sona erecek. Halk koşusu 8K koşusunda başlangıç düdüğü 11:10, ikinci düdük 11:50 ve üçüncü düdük ise 12:30'da çalacak.
Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL'yi buldu. Büyükada'da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Gün içerisinde yalnızca iki seferden ibaret olan Bakırköy Büyükada vapur saatleri 10:00 ve 19:00'da Bakırköy iskelesinden kalkarak tüm Prens adalarını takip eden bir güzergah izliyor.
Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapuru Kadıköy'e uğrayıp oradan Büyükada'ya geçmektedir. Kınalıada, Burgazada ve Heybeliada'ya uğrayan vapur 1 saat 15 dakikada Büyükada'ya varmaktadır. Bostancı vapur iskelesinden kalkan Bostancı-Adalar şehir hatları vapuru 35 dakikada Büyükada'ya varmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri