Dileyen 14 kilometrelik büyük turu, isteyen biraz daha kısa olan küçük turu tercih edebiliyor. Küçük turda da 12 kilometrelik bir yolda ağaçlar arasında keyifli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.
Küçük Tur ve Büyük Tur olarak bilinen iki tur yolu, aynı zamanda bisikletliler için de izlenecek rotaları oluşturur. Küçük Tur 6.2, Büyük Tur ise 11.7 km uzunluktadır. Her iki rotanın ortak buluşma noktası, adanın iki tepesinin tam ortasında yer alan Lunapark Meydanı'dır.
Ortalama 75 dakika sürüyor. Küçük tur ise 1 saat sürüyor.
Parkurun net uzunluğu 5.0 km'dir. İniş ve çıkışların bulunduğu bu rotanın tamamı asfalt bir yoldan oluşmaktadır.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
İlgili 18 soru bulundu
Ortalama 1 saat sürecek yolculukla ulaşacağınız, İstanbul'un incisi ve adaların en büyüğü olan Büyükada'ya Kadıköy, Bostancı, Sirkeci ve Kabataş'tan düzenli olarak kalkan Büyükada vapur seferleri ile ulaşabilirsiniz. Vapur yolculuğunuz sırasında martılara simit vererek keyiflenebilirsiniz.
Kuzeyinde Nizam (Değirmen) Koyu, güneyinde ise plaj ve tesislerin bulunduğu Yörük Ali Koyu bulunmaktadır. Büyükada'da piknik alanı olarak en çok tercih edilen yer olan Dilburnu'nda çam ormanları, çocuk parkı, restoran, kafe, piknik masaları ve çocuk oyun alanı bulunmaktadır.
Büyükada: Prens Adaları'nın en büyüğü olan Büyükada'da iki tepe vardır. Aralarında vadi olan İsa Tepesi (164 m.) ve Yüce Tepe (202 m.) sahille çevrelenmiştir. Tüm ada 4.3 kilometre uzunluğu ve 1.3 kilometre genişliği ile diğer üç adadan daha büyük ve daha fazla nüfus yoğunluğuna sahiptir.
7 kilometrelik ve dinlenme süresi hariç toplamda yaklaşık olarak 2 saat olan bu rotaya Heybeliada Vapur İskelesi'nden başlıyoruz. Rota bize mavi ile yeşilin birbirine karıştığı eşsiz doğa manzaralı bir parkur sunuyor.
Parkur, çoğunlukla yürüyüş için kullanılan yaya yolu veya yoldur. Bununla birlikte bisiklet, kros kayağı veya diğer etkinlikler için de sıklıkla kullanılır. Bazı parkurlar yalnızca yürüyüşçüler içinken, bazıları motorlu taşıtlara izin vermektedir.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
03-08-2023 tarihinden itibaren bisiklet kiralama ücreti her saat için 13 TL'dir. 03-08-2023 tarihinden itibaren tandem bisiklet kiralama ücreti her saat için 15 TL'dir. Bisim üye hesabı ile kiralamada herhangi bir depozito işlemi bulunmamaktadır.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Büyükada'ya en hızlı ve en çabuk bir şekilde gitmek istiyorsanız deniz yolundan başka alternatif seçeneğiniz bulunmuyor. Büyükada'ya araba ile ulaşmak mümkün değildir.
Heybeliada Gezilecek Yerler
Tam 360 derece ada turu 11 km yürüyerek tamamlanabiliyor. Adanın görülecek yerlerini rotamızdaki sırası ile dolaşmaya başlayabiliriz.
Heybeliada ile Büyükada arası mesafe ortalama 3 km'dir. Ortalama 5-10 dakika arasında ulaşım sağlanabilmektedir.
Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL'yi buldu. Büyükada'da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.
Büyükada'da sanat, edebiyat, medya ve akademi dünyasından birçok ünlü ismin de evi bulunuyor. Oral-İpek Çalışlar, Elif Şafak, Altan Öymen, Behiç Ak, Buket Uzuner, Ataol Behramoğlu gibi isimler uzun süredir adada oturan arasında.
Büyükada ziyaretçileri, Büyükada'nın muhteşem güzellikteki sokaklarında keyifli doğa yürüyüşleri yapabilmekte ve bisiklet sürebilmektedir. Büyükada'nın dünyaca ünlü doğal güzellikleri arasında; Adakule, Büyükada sahili, Büyükada sokakları, Dilburnu Piknik Alanı, Büyükada Tabiat Parkı ve Yücetepe bulunmaktadır.
0-6 yaş çocuklar için ücretsiz olan plaj, 7 yaşından sonra ise çocuklar için aynı ücret dahilinde hizmet vermektedir. Diğer plajlara göre fiyat açısından daha uygun bir bütçe sağlayan Büyükada Eskibağ Plajı, bölgenin en eski plajları içerisinde yer almaktadır.
Büyükada'da Mangal Yeri Var Mı? Büyükada mangal yeri olarak Dilburnu mesire yeri kullanılabilmektedir.
Büyükada'nın denizi Marmara Denizi'nin en temiz sularının olduğu yerlerden birisidir. Dolayısıyla plajlarında yüzmenizde bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri