Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Kıl köklerine yapılan lazer atışları, kökleri tahrip eder, kıllar uzama döngüsüne girdiği zaman dökülür. Dökülmeden sonraki süreçte tekrar uzayan ve henüz dökülmemiş kılların jiletle alınması ya da tıraş makinesi ile kısaltılması gerekecektir.
Etkili ve kalıcı sonuçlara sahip Buz Lazer, ağrısız bir yöntem olması ile de yoğun ilgi görmeketedir. Buz Lazer epilasyondan sonra bitmiş kıllarda yeniden artış görülmez.
Epilasyon sonrası çıkan yeni tüyler sinir bozucudur. Bu tüyleri almanın en pratik yolu tıraş. İster ağda, ister epilatör, ister kalıcı epilasyon yöntemini kullanın; yeni çıkan tüyleri kolayca tıraş edebilirsiniz. Gillette Venus'ün entegre jel barları ile bu iş duşta gerçekten çok kolay.
Kılların hepsi aynı evrede olmadığı için tek seans yeterli olmayacaktır. Bu sebeple epilasyon sonrası kıllar belli bir kısmı tekrar büyür (Anagen evrede olmayanlar). Bu sebeple bölgeye göre değişmekle birlikte 6-12 hafta sonra yeni lazer epilasyon seansı yapılması gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Lazer epilasyonun kalıcılığı süreklidir. Yani kıl köklerini geri dönüşümsüz yok eder. Bu nedenle etkisi ömür boyu sürer.
İşte ünlü tarihçilerin de kabul ettiği o gerçekler: Ama cariyelerin emelleri o kadar yüksekti ki, büre (boraks) ile zırnığın arsenik-kükürt karışımı) karıştırılarak, tüyleri alana kadar kaynatılan, sonra kurutulan ve gerektiğinde ısıtılarak tekrar kullanılan bir karışım ile tüylerden arınmaktan çekinmiyorlardı.
Limon kürü, istenmeyen tüyleri ağda ile aldıktan sonra uygulanmalı ve karışımın 3-4 saat kadar ciltte kalması sağlanmalıdır. Bu süre içinde limon kürü kıl köklerine nüfuz eder. Tüy azaltıcı yöntem denildiğinde ilk akla gelen kür olan limon kürünü hazırlamak için orta boy bir limonun suyunu sıkın.
Normal kıl büyümesi
İnsan ilk doğduğunda yaklaşık 50 milyon kadar kıl köküne sahibidir. Bu kıllar yaş ilerledikçe, özellikle 50 yaşından sonra azalma gösterir. İnce tüy diyebileceğimiz kıllar hormon bağımsız ve her iki cinste de aynıdır.
Merhabalar, seans aralarında işlem yapılan kıl köklerine herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalıdır. Özellikle ağda, cımbız gibi kılı kökünden koparan işlemlerden, Buz Lazer epilasyon tedavi süreci boyunca, kesinlikle uzak durmak gerekir. Eğer uzayan kıllar çok rahatsız ediyorsa jilet ile kısaltabilirsiniz.
Merhabalar, lazer epilasyon seansından sonra uzayan kıllar 2-3 hafta içinde dökülür. Bu süre zarfında dökülmeyen tüyler için uygulama yaptırdığınız merkez ile temasa geçebilirsiniz. Uzayan kıllardan rahatsız olduğunuzu belirtip, kontrol seansı talep edebilirsiniz.
Merhabalar, Buz Lazer ince kıllar dahil tüm kıl tiplerinin epilasyonunda etkilidir.. Lazer epilasyonun ince kıllarda etkili olabilmesi için yüksek enerji seviyeleri ile çalışılması gerekir. Buz Lazer, patentli in-Motion tekniği ile cilt üzerinde sürekli hareket ettirilen uygulama metoduna sahiptir.
kesinlikle seans aralarında çıkan tüylerinizi jiletle kesmeyin. çünkü jilet diğer ince tüyleirnizi de sertleştirecektir. kaş yaparken göz çıkarmayın. makasla tek tek tüyleri kesmek en iyisi.
Lazer epilasyon sonrasında kılların dökülmediği durumlarda kılları çekmek ya da koparmak pek de tavsiye edilmemektedir. Ancak doktorun tavsiyesi ve bilgisi dahili olduğunda bazı durumlarda gerçekleştirilebilmektedir.
Prensibi, kıl kökündeki renk maddelerinin lazer ışığını emerek, ısıya dönüştürmesi ve bu enerjinin kıl kökünü tahrip etmesidir. Burada önemli olan sadece kıl kökünün patlaması değildir. Çünkü eğer kıl kökünü doğuran tabaka yok olmamışsa, yeniden kıl kökü teşekkül edebilir.
İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı yolu lazer epilasyondur. Laser epilasyon ve diğer laser tedavilerinde başarılı bir sonuç isteniyorsa öncelikli olarak deneyimli dermatoloğun estetisyen ile birlikte uygulamayı yürüttüğü multidisipliner laser tedavileri tercih edilmelidir.
Lazer epilasyon, yoğunlaştırılmış lazer ışınlarının; kıl köklerini ve kıl foliküllerini parçalaması anlamına gelmektedir. Lazer ışınları ile parçalanan kıl kökleri, birkaç seans sonunda tamamen yok olmakta ve kişi istenmeyen tüy probleminden sonsuza kadar kurtulmaktadır.
Genellikle istenmeyen tüylerden kurtulmak amacıyla kullanılan gerçek karınca yumurtası yağı doğru şekilde kullanıldığında arzu edilen sonuca ulaşmaya yardımcı olur. Bu durumu daha etkili hale getirmek için limon yağı ve karınca yumurtası yağı birlikte kullanılır.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Özel bölge tüylerini, uzama yönüne doğru tıraş edin.
Tıraş bıçağını hafifçe bastırın, cildinizi çekerek gerin ve kılların uzama yönüne doğru kısa ve düzenli hareketlerle tıraş edin. Bıçakların temiz kalması için her hareketten sonra tıraş bıçağını durulayın.
ÜNLÜLER TÜYLERİNİ NASIL ALIYOR? Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz. Ağda ve benzeri geçici çözümler yerine kalıcı bir şekilde tüylerinden kurtulmak isteyenler lazer epilasyonu tercih etmektedir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlemi doğru uygulandığında ve seans sürelerine uyum sağlanıldığı takdirde kalıcıdır.
Ayva tüylerinde en etkili ve kalıcı yöntem Buz lazer uygulamasıdır. Diğer lazer cihazlarına göre buz lazer daha ince ve açık tüyleri görür. Bu yüzden yüz ve diğer hassas bölgeler için de en uygun lazer epilasyon cihazı buz lazerdir.
Epilasyon için en iyi lazer Alexandrite ve Diode lazerdir. Fakat bunlarında FDA onaylı olanı tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri