Lazer ışığı kılda ısı enerjisine dönüştüğünden uzun kıllarda bu enerji köklere ulaşmayabilir. Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir.
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır.
Kıllar işlem günü alınırsa ya da tüyler uzunken lazer yapılırsa kişi acı hisseder ve etkinlik azalır. Bu noktada buz lazer epilasyon öncesi 2-3 gün önce jilet yardımıyla tüylerinizi 1-2 mm olmak şartı ile kısaltabilirsiniz.
Merhabalar, Buz Lazer uygulamasından bir gün önce jilet yapılması gerekir. 1 gün önceden jilet yapıp gitmeniz istenen bir durum, dolayısıyla hiç bir sakınca yoktur.
Lazer epilasyondan bir gece önce tüylerinizi kısaltmanız gerekmektedir. Jilet veya tüy kısaltıcı tıraş makineleri ile kılın çıkış yönünün tersi olacak şekilde tüylerinizi kısaltmanız gerekmektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Bu doğrultuda ister buz lazer ister Alexandrite lazer olsun, işlem sonrası jilet yapılmasında bir sakınca yoktur. Üstelik lazer epilasyon öncesi, seansa girmeden tüy kısaltılma işlemi gerekir ve bunun için jilet kullanılması önerilmektedir.
Merhabalar, Buz Lazer mutlaka ultrason jeli sürülerek uygulanır. Ultrason jeli cildi serinletir, lazer yanıklarının oluşma riskini ortadan kaldırır ve tedavi başlığının cilt üzerindeki hareketini kolaylaştırır.
Lazer epilasyon seansından önce kıllara kesinlikle kökünden alınması önemlidir. Özellikle seans gününden bir gün önce kıllara evde ıslak jilet ile müdahale edilerek uygulama için uygun kısalığa getirilmesi gereklidir.
Merhabalar , Buz Lazer Epilasyon işlem öncesinde mutlaka uygulama bölgesinin 1 hafta süre ile güneşten uzak kalması gerekmektedir. Eğer ilk seansınız değil ise bölgedeki kılların 1 gün öncesinde jilet ile kesilmesi gerekmektedir. İşlem öncesi jilet uygulanması ciltte tahriş ve kuruluğa sebep olacağından önermiyoruz.
Lazer epilasyondan önce, kılları kökten alma işlemleri örneğin ağda, cımbız uygulanmaz. Kıllar kökte bulunursa lazer etki edebilir. Kıllar alınmış ise 1 aya kadar bekleyip uygulama yapılabilir. Kılların tamamı çıkarsa lazer epilasyon etkili olacaktır.
Lazer ışığı kılda ısı enerjisine dönüştüğünden uzun kıllarda bu enerji köklere ulaşmayabilir. Kısacası kılların uzun olması lazer enerjisinin köke ulaşmasını engelleyip etkisini azaltabilir. Bu nedenle Alexandrite- Ndyag lazerler uygulaması öncesi kılların boyu aynı seviyede 1-2 mm olması gerekir.
Seanstan 2-3 hafta sonra uygulama bölgesinde uzayan kıllar kendiliğinden dökülür.
İlerleyen seanslarda tüm kıl kökleri artık kıl üretemeyecek seviyeye gelir ve bu alanlarda bir daha kıl çıkmaz. Buz Lazer epilasyonun etki mekanizması da bu şekildedir. Dolayısıyla Buz Lazer kılları uyutmaz, kıl köklerini kalıcı olarak tahrip eder ve etkili bir lazer epilasyon sağlar.
Lazer epilasyon yapılan bölgelere tedaviden sonra en az 3 gün kesme, traşlama gibi işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Bölge çok hassas olacağından tahriş meydana gelebilir. Yeniden çıkan tüyleri ise ağda veya epilatör kullanmadan sadece jilet veya tüy dökücü kremlerle almak gerekir.
Tam tersine ağda sonucu koyulaşmış koltuk altı ve bikini bölgesinde lazer epilasyondan sonra cilt renginin bir miktar açıldığını belirten kişiler mevcuttur. Buz Lazer, tüm cilt tiplerinde güvenle uygulanabilen FDA onaylı bir cihazdır. Ciltte yanık ve renk değişimi yapma riski yok denecek kadar azdır.
Lazer epilasyonu iki hafta-20 gün ara ile yapan bazı merkezlerden özellikle uzak durulması gerekir. Çünkü, kıl döngüsünün tamamlanması için minimum 4 haftalık bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenle lazer epilasyon seans aralığı yüz için en erken 4 hafta, vücut içinse 6 hafta olmalıdır.
Lazer epilasyon öncesinde eğer kıllarınıza jiletleme ya da kısaltma yapmazsanız lazer ışını deri üzerindeki kıllara yoğunlaşacağından kıl köküne etki etmeyebilir. Ayrıca uygulanan bölgede istenmeyen ısınmaya ve yanıklara da yol açabilmektedir. Tedaviden 1-2 gün önce kıllarınızda kısaltma yapmanız uygun olacaktır.
Uygulama öncesi soyunup, giyinmenizin kolay olması için rahat kıyafetler giyinmenizi öneririz. Soyunduktan sonra bir havlu ile uygulama yapılmayan alanlarınız örtülecektir. Örneğin; tüm vücut lazer epilasyonda kol altına uygulama yapılırken bacaklarınız havlu ile örtülecektir.
Gerçek Buz Lazer Ağrısızdır
Bunlardan ilki patentli SHR Teknolojisidir. SHR'nin açılımı Super Hair Removal yani Süper Lazer Epilasyon'dur. Bu teknolojide tedavi başlığı cilt üzerinde sürekli hareket ettirilir.
Buz Lazer dahil hiç bir lazer epilasyon yöntemi ten rengini açmak ve leke tedavisi amacıyla uygulanmaz.
Klasik lazer cihazları ile yapılan uygulamalarda cihaz cilde değmez. Tekli atışlarla uygulama alanındaki kıl kökleri tahrip edilmeye çalışılır. Ancak buz başlıklı lazer uygulaması içerisinde ütüleme teknolojisi kullanılır ve buz başlık sayesinde kıl kökleri geniş bir şekilde taranırken cilt soğutulur.
Uygulamayı alan insanlar, bunun doğru olup olmadığını merak etmektedir. Eğer lazer işleminden sonra kıllar dökülmediyse kese ya da peeling yapabilirsiniz. Bu işlemler, uygulamanın yapıldığı bölgedeki ölü derileri temizlemektedir.
Buz lazer uygulaması diğer sistemler arasında en acısız, en hızlı ve en etkili yöntem olarak bilinmektedir. Buz epilasyon etkisini, ilk seanstan itibaren göstermeye başlamaktadır. Buz lazer uygulamasından 3-4 gün sonra uygulama yapılan bölgedeki kıllar yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar.
Her kıl kökündeki büyüme fazının yakalanabilmesi için ayda bir, kırk beş günde bir gibi aralıklarla işlem yapılması gereklidir. Bu nedenle “15 günde bir lazer yapılır mı” benzeri sorulara “hayır” şeklinde yanıt verilebilir. Lazer işlemi genellikle aylık periyotlar hâlinde başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri