4 SAAT DAYANABİLİR Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir.
Elektrik dört saatten daha kısa bir süre boyunca kesilmişse ve kapağı açmadıysanız yiyeceklerinizin bozulması pek olası değildir.
Derin dondurucunuz çalışmasa da 12 saat boyunca yiyeceklerinizi donmuş olarak tutabilir. Bunun için derin dondurucunun kapağını açmamanız gerekir. Kapağı sık açarsanız ve açık bırakırsanız ortamdaki sıcak hava dondurucu içindeki havayı ısıtacak ve gıdalarınızın donuk kalma süresini kısaltacaktır.
Dondurucunuzun sıcaklığını daha uzun süre korumasını sağlamak için kapağını sık açmayın. Derin dondurucu sıcaklığını yaklaşık 48 saate kadar, buzluk ise 24 saate kadar koruyacaktır.
Başta buzdolabı, fırın, çamaşır ve bulaşık makinaları gibi elektronik aletlerin fişlerini pirizden çekebiliriz. Geri geldiğinde yaşanacak yüksek voltaj zarar verebilir.
İlgili 18 soru bulundu
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Buzdolabının kılavuzunda da, 36-48 saate kadar kapak açılmadıkça tam çözülme olmaz diyor.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Kokuyu yok etmek için tahliye haznesini temizlemek gerekir. Tahliye haznesini bulmak için buzdolabının arkasındaki su boşaltma borusunu izleyin. Borudaki suyun boşaldığı, borunun altındaki bölüm tahliye haznesidir. Üzerinde bulunan vidalı kapağı sökerek haznedeki suyu boşaltabilirsiniz.
Düzgün çalışan modern bir buzdolabı, iç sıcaklığı düşürmek için günde yaklaşık 8-10 saatlik bir çalışma süresine ihtiyaç duyar. Ortalama olarak bir buzdolabının saatlik tüketimi, 100 ile 250 watt arasındadır. Bu nedenle günlük ortalama 1-2 kWh tüketimini düşünmek mümkündür.
4 SAAT DAYANABİLİR
** Elektrik kesintisi sırasında yiyeceklerinizin ısınmasını, derin dondurucudakilerin çözülmesini geciktirmek için dolap kapaklarını mümkün olduğunca açmamaya çalışın. Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir.
Kurum, "Bildirimli veya bildirimsiz günlük kesinti süresi 12 saatten uzun olamaz. Günlük kesinti süresinin 12 saatten uzun olması halinde elektrik dağıtım şirketi kesintiden etkilenen mesken abonelerine 50 TL, diğer abonelere de 100 TL tazminat ödemek zorundadır" dedi.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Elektrik kesintilerinde; enerjinin ani gidişi, gelişi ve dalgalanmaları, teknolojik aletlerin bozulmalarına neden olabilmektedir. Bu nedenle; kesintiler sırasında, buzdolabı ve televizyon gibi teknolojik aletlerin bozulmalarına sıkça rastlanılmaktadır. Kesinti durumunda, fişler prizlerden çıkarılmalıdır.
Arıza kaynaklı bölgesel bir elektrik kesintisi söz konusu ise, en kısa sürede bölgede görevli dağıtım şirketi çağrı merkezine veya Alo 186 hattına bildirmelisiniz. Bu durumda görevli personel arıza kaynağını tespit ederek gerekli çalışmaları yapacak, arıza giderildikten hemen sonra elektriğiniz açılacaktır.
Elektrik kesildiğinde tüketiciye kesme ihbarnamesi bırakılır. Bu ihbarnamede elektrik sayacındaki son kullanım verileri ile enerjinin kesildiği tarih ve saat belirtilir. Kesilen elektrik, faizi ile toplam borcun ödenmesi ile açılır. Ancak sonraki ay gelecek faturaya kesme açma bedeli yansıtılır.
Buzdolabın fişini çekin. Buzdolabını tamamen boşaltın. Bir kaba ılık su koyun ve içine yarım fincan karbonat koyup karıştırın. Tüm çıkarılabilir parçaları çıkararak hazırladığınız ılık su karbonat karışımı ile parçaları silin.
*Küçük bir kasenin içine toz Türk kahvesi koyun ve bir kaşık pirinci ekleyin. *Bu karışımı bir gece dolabınızda bekletin. *Sabaha kadar kokulardan kurtulmuş olacaksınız. Bu üç yöntem sayesinde buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulabileceksiniz.
Bakterileri yok edici özelliği sayesinde temizlik alanında da oldukça tercih edilen elma sirkesi, bu kez buzdolabı kokusu için tercih edilecek. Bir bardak içinde elma sirkesini ve suyu karıştırıp dolaba yerleştirin. Hem oluşabilecek bakterileri önleyecek hem de kötü kokuları yok edecektir.
1) Dolabın Fişini Çekin
Buzdolabı temizliğine başlamadan önce olası bir tehlikeye karşı dolabın fişini çekmelisiniz. Eğer fiş çekilmeden temizlik yapılırsa kablolara su gelebilir ve bu durum hayati bir risk oluşturabilir. Dolabın fişini çektiğiniz anda buzluk kısmındaki buzlar erimeye başlar ve dolap bir süre dinlenir.
Siz dolabın fişini çektiğinizde yapmış olduğunuz çalışmama aralığı dengesiz olduğunda sağlıklı soğutma sağlanamaz.
Buzdolabınızın fişini çekmeyin
Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
Bu genellikle 4 ila 6 saat alır.
Normal şartlar altında içerisindeki yiyeceklerin bozulmasının engellenmesi adına buzdolapları kapatılmıyor. Ancak önceden planlanan bir tatil söz konusu olduğunda buzdolabındaki yiyeceklerin tüketilmesi ve buzdolabının fişten çekilmesi önerilebiliyor.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri