Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Eğer akıntı bu noktadan geliyorsa makinenizin soğuk hava akışını sağlayan hava kanallarında karlanma veya buzlanma vardır. Yiyeceklerinizi buzdolabından çıkartıp karlanma ve buzlanma ortadan kalkana kadar kapaklarını açık tutarak kurumaya bırakın.
No frost dolaplarda soğutucu petek adı verilen bir evopatör bulunur. Hava kanalı olarak da nitelendirilen bu kısımda eriyen suyun tahliyesi gerçekleştirilir. Bu kanallar fazla buzlanmadan dolayı tıkanabilir. Tahliye kanalı tıkanırsa su ilk bulduğu yerden akacaktır.
Belli başlı bazı sebeplerden dolayı buzdolabı su kaçırma, yani akıtma durumu yaratabilmektedir. Özellikle buzdolabının drenaj kanalları gereksiz buzlanma ile beraber tıkanma yaratabilir. Böyle durumlarda ise su, su kanalları yerine bulmuş olduğu ilk açıklıktan akmaya başlar.
Buzdolabına kapağı olmayan saklama kaplarında sıvı ve gıda yerleştirmekten kaçının. Daha iyi bir buzdolabı performansı ve enerji tasarrufu sağlayacak olan, soğuk günlerde, termostatı en serin konuma ayarlamayı (minimum) ve sıcak günlerde termostatı en soğuk konuma (maksimum) ayarlamayı unutmayın.
İlgili 42 soru bulundu
Mevsimlerin değiştiği dönemlerde veya bulunduğu yerin sıcaklık ve nem oranının fazlalığına göre buzdolabınızın dış kısmında terleme oluşabilir ve bu durum normaldir. Buzdolabınızı temiz ve kuru bir bez ile kurulayın. Eğer oluşan terleme buzdolabınızın sadece belirli bir bölgesindeyse yetkili servisle iletişime geçin.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Buzdolabı neden ısınır öğrenmek isteyenler, bunun normal bir durum olduğunu anlamalıdır. Soğutucu ve dondurucu bölmelerinde ısı artışı meydana gelmesi korkulacak bir durum değildir. Buzdolabının görevini yerine getirebilmesi için motorun çalışması şarttır. Bu ise arka ve yan taraflarda sıcaklık artışına sebep olur.
Merhaba. Oradaki hazne su tahliyesi için. Buzdolabının arka duvarında oluşan karlanmayı belirli aralıklarla soğutmayı keserek eritir ve alt haznede toplar Haznedeki su da,haznenin altındaki kompresörün sıcaklığı sayesinde buharlaştırılır ve buzdolabından uzaklaştırılmış olur.
Sebzeliğe yerleştirdiğiniz besinler, sebzelik arkasında bulunan su tahliye giderini tıkamış olduğunda temizliğini yaparak sorunu giderebilirsiniz.
Buz erir ve cihazın arka duvarındaki tahliye hortumu yoluyla cihazın arka tarafının alt kısmında yer alan kanala doğru akar.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabının altından su kaçırmasının en yaygın nedenlerinden biri nemin dışarı atılmasını sağlayan kısmın düzgün bir şekilde çalışmamasıdır. Bu kısım genellikle meyve ve sebze yerleştirilen bölümde bulunmaktadır. Bu kısımda çeşitli nedenlerden ötürü tıkanma meydana geldiğinde altından su sızdırabilmektedir.
Su damlacıklarının oluşmasının nedeni yoğuşmadır. Yağmurun oluşmasındaki gibi havadaki su buharı kavanozun ve şişenin soğuk yüzeyine çarparak yoğuşur ve su damlacıkları oluşur. Ayrıca bu hâl değişimi ısı alarak gerçekleşir. İyi çalışmalar dilerim.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Buzdolabınız ısınıyor ise; · Ürününüzün gövde kısmındaki iki bölme arası veya kapı kenarları ısınıyor ise bu konuda asla endişelenmeyin. Bu durum esasında bir problem veya arıza teşkil etmez. İlerleyen dönemlerde de arıza oluşmasına sebebiyet vermez.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabının yanlarındaki ısınma sorununu çözmek için buzdolabının etrafında biriken toz ve kirleri temizleyin, buzdolabının arka tarafındaki hava giriş ve çıkışını temizleyin, buzdolabının yerleşim yerini kontrol edin ve buzdolabının soğutma sistemini kontrol edin.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Ayrıca içindeki raflar yerine tam oturmadıysa ve dondurucunun üzerinde herhangi bir eşya varsa titreşim sesi oluşabilir. Duyduğunuz su püskürme ya da dökülme sesiyse: Ürününüzün içindeki gaz hareket ederken bu sesi duyarsınız ve normaldir.
Klimaların soğutma modundaki çalışma prensibini iç ünitedeki nemi dışarıya atması olarak tanımlayabiliriz. Dolayısıyla havadaki nemle orantılı bir şekilde bakır boruların bağlantı elemanlarında yoğuşma meydana gelir. Bu yoğuşmadan kaynaklı su akıntısı oluşur. Yani bu normal bir durum olup, arıza sebebi değildir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Düğmeli buzdolabı modellerinde sıcaklık dereceleri genellikler 1, 2, 3, 4, 5 şeklindedir. Bu şekilde ayarlı olan buzdolabı modellerinde 1 en sıcak, 5 ise en soğuktur. Buzdolabınızın ayarını yaparken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Dijital panelli modellerde ise zaten dereceyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri