Bunları temizlemek için bol suyla yıkayıp kurutmak yeterli olacaktır. “Buzdolabı içi nasıl temizlenir?” sorusu, sıklıkla merak edilir. Dolabın iç kısımlarını karbonatlı suya batırılmış bir sünger ile iyice ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için bir bez de kullanabilirsiniz ama sünger daha etkili sonuç verecektir.
Buzdolabını temizlerken sünger veya yumuşak bir bez kullanmaya özen gösterin. Metal temizleme süngerleri, buzdolabının çizilmesine neden olur. Buzdolabını kokusuz ve sıvı deterjanla temizleyin. Veya evde kendi deterjanınızı da hazırlayabilirsiniz.
Rafları temizledikten sonra kapağın içini bulaşık deterjanlı bir bezle sildikten sonra durulanmış bir bezle silerek deterjandan arındırabilirsiniz.
Yeni alınan buzdolabının iç yüzeyleri kesinlikle kimyasal madde kullanılarak silinmemelidir. Temizlik işlemi için doğal içerikli karbonat ve bir kova su karıştırılarak iç yüzeyler silinir. Daha sonra saf su ile iç yüzeyler tekrar silinerek kurumaya bırakılır.
Buzdolabının dışını temizlemek için: Raflarda olduğu gibi buzdolabının dışını da süngerin üzerine döktüğümüz bulaşık deterjanı yardımıyla siliyoruz. Süngerin nemli olmasına ve yumuşak yüzeyini kullandığımıza emin oluyoruz. Ardından nemli bir bezle ilk katı siliyoruz. Son olarak kuru bir bezle kurulamasını yapıyoruz.
İlgili 19 soru bulundu
Buzdolabının içinde ne varsa hepsini çıkarın. Temiz bir su kovası alarak içine Asperox Çok Amaçlı Temizleyici sıvısı damlatın. Bezinizi hazırladığınız Asperox Çok Amaçlı Temizleyici'yi su ile ıslatın ve buzdolabınızın raflarını ve içini temizleyin. Sonrasında nemli yerleri kurulayarak temizliği bitirin.
Daha sonra cihazın içini temizlemeye geçilebilir. Bu kısımda sabun ve deterjan kullanmaktan kaçınmakta fayda var çünkü yiyecekler kokuyu emebilir. Buzdolabının ve derin dondurucunun iç duvarları da tüm buzu çıkardıktan sonra temizlenmelidir.
Buzdolabının dışını silmek için de hazırladığınız karbonatlı sirkeli sudan yararlanabilirsiniz.
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Çamaşır suyu gibi güçlü dezenfektanlar buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır. Bu tarz ürünlerin gıda ile temas etmesi hastalanmanıza veya zehirlenmenize neden olabilir. Buzdolabı temizliğinde olabildiğince doğal içeriğe sahip ürünler tercih edilmelidir.
Sirkeli Su Karışımı
Buzdolabında temizlemek istediğiniz alanı sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. 1 ölçek suya 1 ölçek sirke ekleyerek karışım yapabilirsiniz. Bu kötü kokuların ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.
En İyi Cevaplar. Ben buzdolabı temizlemede domestos ürünü kullanıyorum. Aşırı etkili olduğunu düşünüyorum. Dağ esintili kokusu buzdolabında müthiş bir koku bırakıyor.
Hazırlanan Arap sabunu karışımlı temizlik suyunu, bir bez yardımı ile alın. Temizlenmesi gereken dolapları bu su ile ovalayarak temizleyin. Arap sabununun etkisinden dolayı kısa sürede yağları dolaptan kaldırabilirsiniz.
BUZDOLABININ İÇİNDE VE DIŞINDAKİ SARI LEKELER NASIL TEMİZLENİR? Buzdolabının içinde ve dışında oluşan sararmaları temizlemek için ise diş macunu ya da cif damlatarak çitilenmesi tavsiye edilir. Çok sert bezler kullanmadan cif ve diş macunu sararan yerlerin zamanla beyazlamasını sağlamaktadır.
Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabını temizlerken en rahat şekilde kullanabileceğiniz temizlik ürünü beyaz sirke. Çünkü bu ürün kimyasal içermediği için ne sonrasında kötü bir koku bırakır ne de yiyeceklere zarar verir. Buzdolabınızı temizlerken yapmanız gereken beyaz sirke ve su ile bir solüsyon hazırlamak ve bunu rahatça dolaba püskürtmek.
Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir. Sirke temizlik suyu içerisine eklenerek tüm yer yüzeylerinin temizliğinde kullanılabilir. Doğal bir dezenfektan olan ve asit içeren beyaz sirke ile banyo temizliği yapılabilir.
Buzdolabının içini de karbonat ve su karışımı ile yumuşak bir bez kullanarak silin. Bir kaseye az miktarda elma sirkesi ve su koyun. Elma sirkesinin antiseptik özelliği vardır. Bu özelliği ile hem bakterileri temizler hem de kokunun giderilmesini sağlar.
İlk uygulama dolabın içerisinde tüm yüzeylerin hidrojen peroksit ile silinmesi olacaktır. Silinme işlemi tamamlandığında, kurtlanma probleminin son bulabilmesi için hidrojen peroksitin bakteri, patojen ve mantarlara etkisini göstermesi gerekmektedir. Bu durum 10 dakikalık bir bekleme süresi anlamına gelmektedir.
Buzdolabı rafları
Üstüne bir şeyler döküldüğü için buzdolabı rafları sık sık kirlenebilir. Bu yüzden arada bir zaman ayırarak rafları çıkarabilir ve bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
İhtiyacınız olan sadece kabartma tozu ve sirke. 1 paket kabartma tozu suyla karıştırılıp temiz bir bez ile buzdolabının içi silinir. Daha sonra bu işlem yarım su bardağına biraz sirke katılarak tekrarlanır. Ayda bir kere yapacağınız bu işlem dolap temizliği için ideal ve pratik bir çözüm.
Buzdolabının yeteri kadar temizlenmemiş olması, yemek bulaşıkları, çürümeye başlamış meyveler, bozulmaya başlamış yiyecekler, buzdolabının arkasında biriken kirli su, yeterli olmayan hava filtresi gibi birçok etken buzdolabında kötü kokuların oluşmasına neden olan etkenlerdendir.
Uzun süre kapağı kapalı olan buzdolabı, içindeki sıcaklığı sabit tutmak için olağandan daha fazla enerji harcıyor anlayacağınız. Bu durumda ne yapıyoruz? Buzdolabımızı hemen değiştirmiyor, onun yerine öncelikle mutlaka bir bakım servisini çağırıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri