BUZDOLABININ ÖTMESİ NE ANLAMA GELİR? Buzdolabının ötmesi pek çok anlama gelmektedir. Eğer buzdolabında buz kilitlenmesi söz konusu ise yani buzlanma söz konusu ise yine soğutucu bölümünden bir arıza verebilir. Eğer soğutucu kısmında yine su akıntısı söz konusu ise buzdolabı ötebilir ve kullanıcıyı uyarabilir.
Alarm, buzdolabı kapısı açık kaldığında veya sık sık açılıp kapatıldığında tetiklenebilir. Alarmın çalmasını durdurmak için, buzdolabı kapısını tamamen kapatın ve bir süre bekleyin. Buzdolabının içindeki sıcaklık normale döndüğünde alarm otomatik olarak kapanacaktır.
Bu durum da normaldir. Fanlar, kapak kapalıyken devreye girerek soğuk havanın buzdolabının içinde dolaşmasını sağlar. Kapıyı açtığınızda kesiliyor, kapattığınızda başlıyorsa, bu fan sesidir. Özellikle gece sessizliğinde daha rahat duyulur ve normaldir.
Bu hata kodu, buzdolabının içindeki sıcaklık sensöründe bir sorun olduğunu gösterir. "AL" genellikle "Alarm" kelimesinin kısaltmasıdır ve bu durumda sıcaklık sensöründe bir arıza olduğunu bildirir.
İlgili 22 soru bulundu
Alarm sistemi neden öter sorusunun cevabı genellikle panele bağlı alarm hareket dedektörlerinin arızalanmasından dolayı olur. Alarm hareket ( pır ) dedektörü arızalanır ise alarmı kurduktan bir süre sonra alarm sistemi kendi kendine ötmeye başlar.
Ürününüzde "Zil veya Çan", "Alarm Off", "Çizgi tuşları" varsa bu tuşa bir saniye süreyle basıp elinizi çekmelisiniz. Ekranınız dokunmatikse, "Alarm Off" simgesi veya uyarı gelen ünlem işaretine bir saniye süreyle basarak uyarıyı kaldırabilirsiniz.
Buzdolabımdan ıslık sesi geliyor. Bu bir arıza değildir. Cihazın arka kısmındaki fan motorunun hava üflemesi sırasında çıkarttığı sestir.
Neden dondurucumun alarmı çalıyor? Cihaz içine yeni yiyecek yüklemesi yapılması, elektrik kesintisi, kapının açık kalmasıyla içeri giren sıcak hava nedeniyle alarm verebilir. Ayar düğmesini 4 konumuna getirip 24 saat bekleyin. Sorun giderilmez ise Web sayfasından yetkili servis için randevu alabilirsiniz.
Beko Buzdolabının içindeki bir parça bozulduğunda veya çalışmadığında, Beko Buzdolabı alarmı uyarı verebilir. Elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi durumunda, Beko Buzdolabının iç sıcaklığı yükselebilir ve Beko Buzdolabı alarmı çalabilir.
o Buzdolabınızdan fokurtu veya şırıltı şeklinde bir ses geliyor ise, bu buzdolabınızın içerisindeki borularda dolaşan gazın sesidir. o Buzdolabınızdan su akış sesi geliyor ise, buz çözme işlemi esnasında, eriyen buzun buharlaştırma kabına akarken bu sesi çıkarması normaldir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Arçelik Buzdolabının içindeki bir parça bozulduğunda veya çalışmadığında, Arçelik Buzdolabı alarmı uyarı verebilir. Elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi durumunda, Arçelik Buzdolabının iç sıcaklığı yükselebilir ve Arçelik Buzdolabı alarmı çalabilir.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar.
Bu durumda buzdolabının hemen kapatılması ve en yakın zamanda yetkili bir servisin çağrılması gerekmektedir. Eğer buzdolabınızın kompresörü yani motoru çalışmıyor ise motor arıza durumu söz konusu olur. Buzdolabı alarm hatası verilir ve buzdolabı sahibi uyarılır. Bu durumda kompresör yani motor değişikliği olabilir.
Yeni yiyecek yüklediyseniz, uzun süre elektrik kesilmiş ya da kapı açık kalmışsa kırmızı ünlem işareti (yüksek sıcaklık uyarısı) yanmaya başlar. Joker özellikli ürününüzü dondurma konumunda kullanmak istiyorsanır: Öncelikle ekranın sağındaki çizgi simgeli tuşa 1 saniye basarak uyarıyı kaldırın.
Fan ile dondurma yapan modellerde rüzgar sesi benzeri bir ses duyarsınız ve normaldir. Duyduğunuz sürekli çalışan motor sesiyse: Yeni yiyecek yüklediğinizde yeterli derecede dondurana kadar motor çalışmaya devam eder. Çalışma süresi yükleme yaptığınız yiyeceğe göre 24 ile 48 saat arasında değişir.
Kompresör durmasında veya kalkış yapmasında vuruntu sesi oluşabilir. Bu seslerin oluşması normaldir. Yeni soğutucu gaz akışı, gazın içindeki oluşum formülü nedeniyle çalışma sesi eski ürünlerdeki ses'den farklı olabilir. Sogutuc gazın özelliğinden kaynaklıdır.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir. Bu sürelerden önce buzdolaplarınızı çalıştırmamanız oldukça önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca buzdolabınızı taşırken mutlaka uygun koşullar altında taşımanız gerekiyor.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri