Kanuna ve ilgili yönetmeliğe göre silah taşıma ruhsatının süresi 5 yıldır. Bu süre dolmadan gerekli işlemleri gerçekleştirerek ruhsatın yenilenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde süresi dolan ruhsatın bir anlamı olmayacak ve bu süreçte taşınan silah ruhsatsız silah taşıma kapsamına girerek suç oluşturacaktır.
Ruhsatınızın arka kısmında taşıma izninizin sürenin bittiği tarih yazmaktadır. Bu tarihten itibaren silahınızı taşımanız halinde 6136 Sayılı Kanuna muhalefet (ruhsatsız silah taşımak) suçunu işlemiş olursunuz. Bu silahınızı ikamet adresinizde bulundurmalısınız.
Avda ve sporda kullanılan her türlü ateşli yivli silahlar bu kanunun 7.maddesine göre ruhsata tabidir. MADDE 5: Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4.maddenin 1.fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması,satın alınması,bulundurulması ve taşınması yasaktır.
Genel olarak ruhsatsız tabanca yakalatma cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, vahim nitelendirilen ruhsatsız tabanca yakalatmanın cezası 5 yıldan 8 yıla kadar hapistir. Ayrıca ruhsatsız tabanca için 30 günden yüz güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu miktar günlük 20 TL olarak belirlenerek hesaplanmaktadır.
(Ek fıkra: 23/1/2008-5728/158 md.) Bu Kanunun 4 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yazılı olan yivli ve yivsiz silahlarla bıçak ve diğer aletleri, hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla taşıyanlar, üç aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
İlgili 43 soru bulundu
Taşıma ruhsatına sahip ziyaretçiler ruhsat kontrolünden sonra alışveriş merkezine giriş yapabiliyor. PROF. DR. ERDENER YURTCAN (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi): Bir kişiye silah taşıma ruhsatı verilmesi demek, 'Bu kişi, bu silahla toplum içinde dolaşabilir' demektir.
Adli Para Cezasının Meblağının Belirlenmesi
Ceza gün sayısı belirlenirken TCK 3 ve 61'deki cezanın belirlenmesi şartlarına bakılacaktır. Gün karşılığı para cezası en az 20, en fazla 100 Türk Lirası olabilir. Uzun zamandır bu miktarlar değiştirilmemiştir.
Örneğin çantada, arabada veya kişinin üzerinde bulundurma ruhsatı dışında bir yerde silah ve mermilerinin birlikte taşınıyor olması gerekmektedir. Bulundurma ruhsatlı bir silah başka bir adreste yakalanırsa, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet edilmiş sayılır.
Kuru Sıkı Silahı Modifiye Etmenin Cezası Nedir? 6136 Sayılı Ateşli Silahlar, Bıçaklar ve Diğer Aletler Hakkında Kanun ile kuru sıkı tabancalarda değişiklik yapılarak öldürmeye elverişli hale getirilmesi halinde bir yıldan üç yıla kadar hapis ve otuz günden yüz güne kadar adlî para cezasına hükmolunacağı düzenlenmiştir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Kanun m.13 f.3'te düzenlenerek bir adet ruhsatsız silahın evde veya işyerinde bulundurulmasının cezalandırılması öngörülmüştür. Buna göre evde veya işyerinde ruhsatsız silah bulunduran kimse hakkında bir yıldan iki yıla kadar hapis ve yirmi beş günden yüz güne kadar adli para cezasına hükmolunacaktır.
Kurusıkı tabancaları evde, ofiste ya da arabalarda bulundurmaya herhangi bir yaptırım uygulanmamaktadır ve bu bir suç olarak görülmediği için yasaklanmamıştır.
Kaç cm bıçak taşımak suç? Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Çakı, bıçak gibi aletlerin taşınmasının cezası, bu aletlerin suç aleti niteliği taşıması durumunda uygulanmaktadır. Kabahatler Kanunu'na göre, bu tür aletleri taşıyan kişilere belirli bir para cezası verilebilir veya duruma göre hapis cezası uygulanabilir.
Ruhsatsız silah bulundurma, taşıma veya satın alma suçunun cezası şu şekildedir: Bir Adet Ruhsatsız Silah Bulundurma Suçunun Cezası: Bir adet ruhsatsız silahı ev veya işyerinde bulundurma suçunun cezası 1 yıldan 2 yıla kadar hapis ve 25 günden 100 güne kadar adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun m.13/3).
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı olan kişilere tanınan mutat miktarda (olağan miktarda) mermi sahibi olma hakkı dışında mermi satın almak, bulundurmak veya taşımak suçtur (6136 sayılı Kanun m. 13).
7 yıl hapis cezası alanlar 6 ay, 8 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl, 9 yıl hapis cezası alanlar 1 yıl 6 ay, 10 yıl hapis cezası alanlar 2 yıl, 15 yıl hapis cezası alanlar 4 yıl 6 ay cezaevinde kaldıkları takdirde tahliye olma hakkı kazanırlar.
TCK 86 Kasten Yaralama
Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. Suçun kadına karşı işlenmesi hâlinde cezanın alt sınırı altı aydan az olamaz.
4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım 2023
Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.
Glock dünyada oldukça fazla tutulduğu ve sevildiği gibi ülkemizde de sevilmekte ve silah ruhsatı almak isteyenlerin tercih ettiği bir markadır. Ancak ülkemizde glcok için satış randevusu almak zordur. Özellikle silah taşıma ruhsatı veya silah bulundurma ruhsatı kullanımı için oldukça ideal bir tabancadır.
POLİSLERİN SİVİLDE SİLAH TAŞIMASI
Bunların haricide polis memurları sivildeyken de yanlarında silah bulundurması gerekmektedir. Bu durum görev yaptığı yere göre değişiklik gösterebilmekte olup polis memurlarının yine de silahını yanında bulundurması faydalı bir durumdur.
Buradan, bu bölümler hariç diğer sağlık kuruluşlarına ve diğer servislere ve polikliniklere silahla girilebileceği -güvenlik ve kolluk personelleri hariç- gibi bir anlam çıkmaktadır. 6136 sayılı kanunda eğitim ve öğretim kurumlarına da ateşli silahlarla girmenin yasak olduğu belirtilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri