Soğutma ayarını yüksek seviyeye getirme Ekrandaki "Kar" simgelerine birer saniye basın. Ürününüzün modeline göre soğutucu kısmı +2 veya +1, dondurucu kısmı -24 veya -27 olduğunu göreceksiniz. Sonrasında 2 saat kapıları açmadan bekleyin.
Sakladığınız yiyeceklerin buzu çözülmüş olabilir. Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Ekranın altındaki düğmelerden kar simgesine basarak ürünü "Hızlı Dondurma" konumuna alın. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
İlgili 30 soru bulundu
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
Karlanma nedeni suyun buharlaşması, tavan, duvar veya döşemeden nem sızması, evaporatörün buharlaşma sıcaklığının soğuk hava oda sıcaklığından çok daha düşük olması, dolaşım hava hızının çok düşük olması karlanma nedenlerindendir.
Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
o Buzdolabınız +2 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +6 dereceye ayarlayabilirsiniz. o +4 veya +5 derecede çalışırken aşırı soğutuyor veya donduruyor ise +8 dereceye ayarlayabilirsiniz. Ürününüz termostatlı ise; o Termostat düğmesini minimum 1 ile maksimum 5 konumu arasında ayarlayabilirsiniz.
Karlanma iç kısımda oluşuyorsa:
Kapasitesinden fazla ve yeni yiyecek yüklemiş olabilirsiniz. Fazla yiyecekleri çıkartın. Bununla birlikte iç kısmında bir miktar kar oluşması normaldir. Düzenli olarak temizlik yapılması, karın ve buzun eritilmesi gerekir.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
Kadran ifadeleri İngilizce ise en soğuk değer Colder veya Coldest, en sıcak değer Cold'tur.
Reset butonu genellikle buzdolabının içinde veya arkasında bulunur. Bu butonu bulmak için kullanım kılavuzunu kontrol edebilirsiniz. Reset butonunu bulduktan sonra, biraz basılı tutun. Bu işlem sırasında buzdolabının fişi prizde olmamalıdır.
Arçelik buzdolabı soğutmama nedenlerinden en önemlisi bakımının yeterli ve düzenli yapılmamasıdır. Dolapların içerisinde bulunan kanal ve hortumlar zamanla su ve pislikler ile tıkanabilir. Bunların mutlaka zamanında temizlenmesi gerekir. Özellikle su kanallarını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Bu ayar, sıcak havalarda veya dolapta fazla sayıda gıda maddesi varsa kullanılabilir. 4 derece, yüksek soğutma seviyesini temsil eder. Bu seviye genellikle yaz aylarında veya dolap çok dolu olduğunda kullanılır. 5 derece, en yüksek soğutma seviyesini temsil eder ve genellikle buzluğun içindeki sıcaklığı kontrol eder.
Enerji sınıfı E, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi evlerin olmazsa olmazı haline gelen cihazların kullanımında, yüksek elektrik ihtiyacının olduğu ve beraberinde getirmiş olduğu maliyet olarak tanımlamak mümkündür. Enerji Sınıfı E Ne Demek? Enerji sınıfı E, tüketiminden kullandığı enerji miktarıdır.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabı Soğutma Probleminin Çözümleri
Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Buzdolabının kapısının sıkıca kapanmaması, arkasındaki ısı deşarj bölgesinin kirli olması, içinin aşırı dolu olması veya buzdolabı soğutucu sistemindeki bir arıza, bu sorunların en yaygın olanları arasındadır.
· Tatil modu buzdolabınızın ekranında bir adet şemsiye ve güneş ile simgelenmiştir. · Ürününüzü tatil moduna almak için ''mode'' tuşuna "tatil simgesi ve H'' ışığı yanana kadar basınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri