Buzdolabının tamamen soğuması birkaç saat daha uzun sürebilir. Yakın zamanda büyük miktarlarda sıcak yemek buzdolabına konmuş olabilir. Güvenli saklama sıcaklığına ulaşana kadar, sıcak yiyecekler buzdolabının uzun süre çalışmasına neden olur.
Not: Buzdolabının istenen sıcaklığa tam olarak gelebilmesi için 24 saat beklenmelidir. Hızlı Soğutma düğmesine bastığınızda, bölmenin sıcaklığı ayarlanan değerden daha düşük olacaktır.
Yeni Alınan Buzdolabı Ne Zaman Çalıştırılır? Buzdolabı kompresör ile çalıştığından, kompresördeki yağ, taşıma esnasında gaz borularına dolar. Bu yağın tamamen temizlenebilmesi için 6-24 saat dinlendirilmesi gerekir.
yiyecek koymadan önce 6 saat çalıştırın diye bir madde varsa sadece yiyecekler bozulmasın diyedir. Bozulacak bir yemeğiniz varsa eski dolaptan çıkmış, yeni dolaba koysan da bozulur, koymasan da. Yeni dolap, yerine taşındıktan sonra 6 saat çalıştırılmaması gerekiyor.
Buzdolabı Soğutma Probleminin Çözümleri
Bu sorunun birkaç nedeni olabilir. Buzdolabının kapısının sıkıca kapanmaması, arkasındaki ısı deşarj bölgesinin kirli olması, içinin aşırı dolu olması veya buzdolabı soğutucu sistemindeki bir arıza, bu sorunların en yaygın olanları arasındadır.
İlgili 42 soru bulundu
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Buzdolaplarının çalışma süresi taşındıktan yaklaşık 7 saat ile 23 saat olması gerekmektedir.
Kapak açık kaldığında içerisinde yer alan yiyecek ve içecekler havayla temas ettikleri için ısınmaya başlamaktadır. Bu durum yiyeceklerin ve içeceklerin bozulmasına neden olmakla birlikte sebze ve meyvelerin de daha çabuk çürümesine yol açmaktadır.
Arçelik buzdolabı soğutmama nedenlerinden en önemlisi bakımının yeterli ve düzenli yapılmamasıdır. Dolapların içerisinde bulunan kanal ve hortumlar zamanla su ve pislikler ile tıkanabilir. Bunların mutlaka zamanında temizlenmesi gerekir. Özellikle su kanallarını belli aralıklar ile kontrol etmelisiniz.
Buzdolabınızın dondurucu fanı sürekli çalışıyor ise aşağıdaki adımları uygulayınız; · Ürününüz için uygun ortam sıcaklığı 16 ila 43 derece arasıdır. Eğer ortam sıcaklığı bu değer aralıklarının dışında ise ürün istenilen performansa ulaşabilmek için fanı sürekli çalıştıracaktır.
Hızlı Şişe Soğutma özelliği olan buzdolapları yalnızca bu bölme için tasarlanmış soğutucu üniteye sahiptir. 1,5 L su 15 dk'da istenilen soğukluğa gelir, zaman tasarrufu sağlanır. Soğutma işlemi ekrandaki Şişe simgesine basarak başlar.
Buzdolabı taşındıktan sonra ne zaman fişin takılacağı, yukarıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, en az 2 ila 4 saat beklemek, içerideki bileşenlerin stabilize olmasına ve soğutma sisteminin hazır hale gelmesine yardımcı olacaktır.
Kompresörün çalışıp çalışmadığını ise buzdolabının çıkardığı seslerden anlamanız mümkün. Eğer olağan dışı bir ses duyamıyorsanız emin olmak için buzdolabının arkasındaki paneli çıkararak siyah bir bovling topuna benzeyen parçanın titreşimlerini kontrol etmeniz gerekir.
4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar. Hızlı soğutma veya soğuk içecekler için kullanılabilir. 5: En yüksek derece: Bu seviye, buzluğun içindeki sıcaklığı en düşük seviyeye getirir. Hızlı dondurma veya buz yapma işlemleri için tercih edilebilir.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Kış aylarında yiyecek ve içeceklerin çok soğuk olması istenmeyebilir. Özellikle süt, yumurta, yoğurt gibi besinlerin yapısının bozulmaması için, buzdolabı ayarı kış moduna getirilmelidir. Buzdolabını +4 ve dondurucu bölümünü -18 dereceye sabitleyebilirsiniz.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Kapasitenin dışına çıkılırsa buzdolabının içi buzlanabilir. Buzdolaplarının kapağında vakumlu bir lastik vardır ve buzdolabının hava almamasını sağlar. Olası bir durumda o lastikte bir gevşeme yaşanırsa ve buzdolabının içine hava alırsa buzlanma yaşanabilir.
Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 Santigrat dereceye, en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın. Bazı modellerde ise buzdolabınızın önünde ekranda soğutucu bölümünü gösteren kapı simgesi ve hemen yanında dereceyi görürsünüz.
Sıcaklığı -15 °C ve -23 °C arasında ayarlayabilirsiniz. En soğuk değer -23 °C'dir. En sıcak değer -15 °C'dir. İdeal sıcaklık değeri -19 °C'dir.
Soğutma ayarı dereceli ise -18 ile +4, çevirmeli düğme varsa 2 konumuna getirin. Max- Min olarak ayarlanıyorsa Min konumuna ayarlayın. Besinler arka duvara değmeyecek şekilde yerleştirildikten 12 saat sonra sorun çözülecektir. Sorun devam ederse Web sayfasından servis için randevu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri