70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
80-89 puan: C1 seviyesi.
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirildiğinden adayların aldıkları puan ayrıca önem kazanmaktadır.
Bazı kamu ya da özel kurumların belirli bir harf seviyesinde YDS puanı talebi olabilirken bazı kurumlar için alınan puanın seviyesi önem arz etmemektedir. A en iyi seviye, C orta seviye ve E en düşük seviye olarak değerlendirilir.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
İlgili 15 soru bulundu
İngilizce C1 (Advanced) Seviyesi
Rahat bir şekilde kendini akıcı ve anlık olarak ifade edebilir. Dili profesyonel, akademik ve sosyal amaçlarla esnek bir şekilde kullanabilir. Karışık konular hakkında bağlaçların, karışık cümlelerin bulunduğu zor cümleleri doğru bir şekilde kurabilir.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir. 68 doğru 85 puan getirir. 72 doğru 90 puan getirir.
YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir. Dil tazminatı ve yurt dışı görev içinse minimum puan 70 olmalıdır.
C1 Advanced, eski adıyla Cambridge English: Advanced (CAE), Cambridge English Yeterliklerinden birisidir. Derinliği olan ve üst seviyede bir yeterlik olup, işverenlerin ve üniversitelerin aradığı İngilizce seviyesine sahip olduğunuzu gösterir.
Not: YDS'den 55 puan alabilmek için 80 soruda 44 doğru cevap çıkarmanız gerekir. (44 x 1.25 = 55).
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
Peki YDS'den 55 Almak Zor Mu? Gramer ve kelime eksiklerinize odaklanarak bir çalışma yaptığınızda, YDS'den 55 almak zor değil. Ancak yapacağınız çalışmanın süresi, mevcut dil seviyenize bağlı. Daha önce YDS'ye girip girmediğiniz de önemli bir konu.
Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen belgeye göre C1 seviyesindeki bir insanın neredeyse 6000 kelime, C2 seviyesindeki bir insanın ise neredeyse 8000 kelime bilmesi bekleniyor.
B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir. C1 – İleri (10000 kelime) – Ortalama bir Avrupa vatandaşına akıcı iletişim imkanı sağlar.
İngilizce çalışma şeklinize bağlı olarak her bir yeteneğiniz farklı seviyelerde olabilir. İngilizce seviyeniz ise tüm bu yeteneklerinizin ortalaması olarak kabul edilir. İngilizce seviyeleri beginner (başlangıç) [A1 ve A2], intermediate (orta) [B1 ve B2], advanced (ileri) [C1 ve C2] olarak sınıflandırılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri