Günümüzde yaygın olarak kullanılan feniramidol (Cabral®) kas gevşetici etki gösteren analjezik bir ilaçtır.
CABRAL, kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. 4.2. Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji: Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen doz günde 800 mg (1 ampul)'dır.
Antispazmodik Kas Gevşetici İlaçlar
Klorzoksazon, tizanidin, siklobenzaprin gibi moleküller bu gruptaki ilaçlar arasındadır. Tizanidin aynı zamanda kas spastisitesi tedavisinde de kullanılır. Tizanidin hem omurilik hem de beyin kaynaklı spastisite tedavisinde tercih edilebilmektedir.
CABRAL, sadece kas içine uygulamak içindir. Uygulamadan sonra baş dönmesi ve sersemlik hali görülebileceğinden, uygulama sonrası ½–1 saat dinleniniz.
Kas gevşeticiler, kasların rahatlamasına, serbest kalmasına ve gevşemesine yardımcı olan ürünler olarak sıklıkla tercih ediliyor.
İlgili 20 soru bulundu
Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.
“Gereksiz yere kullanılan kas gevşeticiler hastalığın seyrini değiştiriyor” Aşırı kas gerginlikleri ciddi kas yaralanmalarına neden olabiliyor.
Dolorex, ağrıyı hafifletmek için kullanılan bir analjezik ilaçtır. İçerisindeki aktif madde, Parasetamol'dür. Parasetamol, beyinde bulunan ağrı merkezine etki ederek ağrıyı azaltır.
DOLOREX, Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas-iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
PARAFLEX®, iskelet kasınm ağrılı durumlarmda kullanılan merkezi sinir sistemi üzerinden etki gösteren kas gevşetici bir ajandır. PARAFLEX®, karton kutuda, 20 tabletten oluşan bİister ambalajlarda sunulur.
Endikasyonları: Kas ve iskelet ağrıları, dismenore, diş ağrısı, postoperatif ağrı gibi hafif ve orta şiddetteki ağrıların semptomatik tedavisinde kullanılır.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Kısa etkili benzodiazepamdır.Hızla etkilidir , ortalama ( iv ) 3 dk sonra etkisi görülmeye başlar.15 -20 dk.da istenilen etkiye ulaşılır.Yaklaşık 45 – 90 dk. etki sürelidir.
Bu ajanlardan süksinilkolinin insanlarda 1,5 mg/kg dozunda kullanıldığında, etki başlama süresi 0,5-1 dakika, etki süresi ise 5-10 dakikadır (5). Pankuronyum ise 0,1 mg/kg dozunda kullanıldığında etki başlama süresinin 3, etki süresinin 45-60 dakika olduğu bildirilmektedir (5).
Önerilen ve günlük maksimum doz, her 12 saatte bir alınmak koşuluyla (12 saat aralık verilerek) günde 2 defa 2 kapsül (8 mg tiyokolşikosid)'dür. Yani bir günde 4 kapsülden (toplam 16 mg tiyokolşikosid) fazla MUSCOFLEX kullanmayınız.
MAJEZİK DUO, flurbiprofen ve tiyokolşikosid adlı etkin maddeleri içeren bir ilaçtır. Flurbiprofen çeşitli ağrıları ortadan kaldırmak ya da hafifletmek amacı ile kullanılan steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAI) olarak bilinen grupta yer alır. Tiyokolşikosid esas olarak kas gevşetici etkinliğe sahiptir.
ARVELES, steroidal olmayan antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ'ler) (iltihap giderici) olarak adlandırılan ilaç grubundan bir ağrı kesicidir. romatizma) belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti (gut hastalığına bağlı ağrılı eklem iltihabı), akut kas iskelet sistemi ağrıları (örn.
Osteoartrit, romatoid artrit ve ankilozan spondilit belirti ve bulgularının tedavisi ile akut gut artriti, akut kas-iskelet sistemi ağrıları, postoperatif ağrı ve dismenore tedavisinde endikedir.
Ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçların kullanım süresi genellikle en fazla 10 gün olarak belirlenir. Bu sürenin ne kadar olacağına doktor karar verir. İlaçların etki edebilmesi için su ile birlikte ve tok karnına alınması gerekir. Ağrı kesici ve benzer ilaçlarla alkol tüketilmemelidir.
Yeni ortaya çıkan kırıklarda kesin yatak istirahati, ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar, ödem giderici ilaçlar ile birlikte kullanılabilir.
Eklemlerde oluşan ağrıyı geçirebilmek için evde uygulanabilecek yöntemler bulunmaktadır. Sıcak-soğuk kompres, ılık bir banyo, masaj ve esneme hareketleri ve dinlenme başta olmak üzere eklem ağrılarına iyi gelen yöntemler şunlardır: Sıcak-soğuk kompres. Dinlenme.
Günde birkaç bardak nane çayı için. Çayı hazırlamak için 1 kaşık taze ya da kuru naneyi 10 dakika kaynatın. Veya 2 damla nane yağı, 2 damla sandal ağacı yağı ve 2 damla badem yağını karıştırıp sorunlu bölgeye masaj yapın. Kırmızı biber: Kırmızı biberdeki kapsaisin doğal bir kas gevşeticidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri