Eğitimli Çocuk Bakıcısı İstihdam Eden Anneler! Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finansa edilen ve SGK tarafından 2019-2022 yılları arasında yürütülen projemiz sona ermiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.
Çalışmak, işe geri dönmek ya da yeni bir işte çalışmaya başlamak istiyorsanız, bu Proje ile Sosyal Güvenlik Kurumu bütçenize aylık 325 avro Çalışan Anne Desteği sağlıyor. Destek miktarı 2021 yılında aylık 325 avrodur. 2022 yılında 350 avroya çıkacaktır.
Projeye göre, sigortalı olarak çalışan annelere 24 ay boyunca, aylık 1.200 – 1.500 TL arası da ödenerek bebek bakıcısı veya çocuk bakıcısı desteği verilmektedir.
Tam zamanlı olarak ve hizmet akdiyle bir işverenin yanında çalışan (4/a sigortalısı) ve 0-24 ay arası çocuğu olan sigortalı anne, bir eğitimli çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında mali destekten yararlanabilir.
Çalışan anne desteği ön kayıtları e-devlet şifre- si ile www.sgk.gov.tr ya da www.sgkegitimlibakici.org internet ad- resi üzerinden gerçekleştirilmekte olup ön kaydını yapan anne- ye kesin kaydını yaptırmak üzere randevu verilmektedir. Detaylı bilgiye www.sgkegitimlibakici.org adresinden ulaşılabilir.
İlgili 28 soru bulundu
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Ayrıca mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye de tek seferlik 650 lira (100 avro) kırtasiye desteği sağlanacak. Projeye kayıtlar internet üzerinden http://sgkkurumsalcocukbakimi.org E-Devlet Şifresi ile yapılıyor.
Çalışan anneleri ilgilendiren 'bakıcı desteği' projesinde verilen hibe destekleri zamlandı. Önümüzdeki yıl çalışan anneler, hükümetin AB ile birlikte finanse ettiği destek programından ayda 375 euro (5.400 TL) alabilecek.
Genel olarak 2023 yılı çocuk ve bebek & çocuk bakıcısı ücretleri gündüz tam gün çalışanlar için 12.000 TL – 15.000 TL arasındadır. Gündüzlü elemanlar çoğunlukla 08.00-18.00/19.00 saatlerinde çalışırlar. Yatılı bakıcılar ise 15.000 TL – 22.000 TL arasında ücret belirtirler.
2023 memur ve emekli maaş zam oranlarının belli olmasıyla birlikte, memur maaş katsayısına göre belirlenen evde bakım maaşlarında da artış yaşanacak. Buna göre; 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni tam tutarıyla birlikte 4 bin 336 TL olarak ödenecek.
Bebek için esas olan annenin kim olduğu değildir. Bebek alıştığı kendisi ile ilgilenen kişiyi yanında ister. Bebekle gerçek anlamda ilgilenebilecek bir bakıcı, anneanne ya da babaanne gibi bir kişinin olması bebeğin kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır.
İnternet üzerinden gerçekleştirilen torun bakım parası başvuruları, https://www.ailevecalisma.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Torun bakım aylığı için belirlenen başvuru tarihleri içerisinde, sistemde başvuru sayfası açılmaktadır.
Doğum Yardımı başvurusu, canlı doğumun gerçekleşmesinin ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapıldıktan sonra "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin” eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla yapılır.
Doğum parası almaya hak kazanan anneler dünyaya gelen ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü veya daha fazla çocuk için 600 TL olarak para yardımı yapılıyor. Devlet tarafından anneye verilen doğum parası ödemeleri çocuğun kimliği çıkarılırken yapılmış olur.
Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finansa edilen ve SGK tarafından 2019-2022 yılları arasında yürütülen projemiz sona ermiştir.
Türkiye'de çalışan annelerin çocuklarına bakan büyükanneler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen torun bakım maaşı kapsamında aylık ödeme alabilirler. Siz de torunlarına bakmak isteyen bir büyükanneyseniz ve maddi desteğe ihtiyacınız varsa işte detaylar!
Bakıcı sigortası primi ne kadar sorusunu genel bir çerçevede yanıtlayabiliriz. Şöyle ki 10 günden yani 75 saatten daha az çalışma saatleri için brüt günlük asgari ücretin %2'si kadar prim ödersiniz. Söz konusu prim 2023 itibariyle 8.94 TL'dir. 9 günlük prim 80,46 TL'dir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
BİR YIL DAHA UZATILDI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programının 2022'de hayata geçirildiğini ve geçen ay yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bir yıl daha uzatıldığını hatırlattı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nisan Ayı Aile Destek Ödemsi 1200 TL Yatıyordu Bu Ayda 850 TL Yattı
Söz konusu ödenekten yararlanmak için e-Devlet sistemine kayıtlı olmak gerekir. Emzirme ödeneği, rapora istinaden otomatik olarak yatar. Süt parası hesaplama işlemi bakanlık tarafından onaylanan tarife üzerinden yapılır. SGK'nın yönergelerine göre 2023 yılı için geçerli olan rakam 520 TL'dir.
Emzirme ödeneği her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenerek Bakanlık Makamınca onaylanan tarife üzerinden verilir. 2020 yılı için bu rakam 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL ve 2023 yılı için 520,00 TL ...
YENİ DOĞAN PARASI
Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla 'aile.gov.tr'den başvuru imkanı var. Aile Bakanlığı il müdürlükleri ile ilçelerde kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri