KPSS'ye hazırlanırken günde kaç ders çalışılması gerektiği, bireysel öğrenme stilinize ve çalışma alışkanlıklarınıza göre değişebilir. Ancak, genel olarak, günde en az 3-4 ders çalışılması önerilir. Eğer yeni başlıyorsanız, günde 2-3 saatlik çalışma ile başlayabilir ve zamanla bu süreyi artırabilirsiniz.
Sınava hazırlanırken, düzenli molalar verin. Yoğun bir çalışmanın ardından dinlenmek, bilgilerinizin kalıcı olmasına yardımcı olacaktır. Sınava hazırlanırken, motivasyonunuzu yüksek tutun. Motivasyonunuz yüksek olursa, sınava daha iyi hazırlanır ve daha başarılı olursunuz.
KPSS Genel Kültür için son ay çok önemlidir. 3 ay gayet yeterli bir süredir. Genel Yetenek için ise tabi biraz temel gerekir.
Bu durumu önlemek adına ilk olarak Türkçe ile başlamak ve ardından iyi olduğunuz dersleri sırayla çözmenizde fayda vardır. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz deneme çözme taktikleri için profesyonel olan ve özellikle alanında uzman kişiler tarafından destek almanızda büyük yarar olacaktır.
Günlük, haftalık ya da aylık programlarla istikrarlı olmalı ve otokontrolü sağlamalıyız. Kendimize uygun programı bulup plan yaparsak, 6 ayın bizim için yeterli olduğunu görebiliriz.
İlgili 39 soru bulundu
KPSS için kaç ay çalışmak gerektiği, adayın seviyesine ve gireceği sınavın yoğunluğuna göre değişkenlik gösterir. Ortalama seviyedeki bir adayın en az 5-6 ay düzenli bir şekilde çalışması şarttır. Bu süre zarfında konuları yetiştirmek ve gerektiği kadar tekrar edip soru çözmek için yeterli olacaktır.
İşte o zamanlar veriminiz çok düşük olur. Günlük ders çalışma saatinizi minumum 5-6 saat olmalıdır.
KPSS GYGK'de 30'u Türkçe, 30'u Matematik, 27'si Tarih, 18'i Coğrafya, 9'u Vatandaşlık ve 6'sı Güncel Bilgiler konularından olmak üzere toplamda 120 soru sorulmakta.
KPSS A sınavına ideal hazırlanma süresi olarak 8 ayı öneriyoruz. İlk iki ayda alan dersleri içinde Mikro İktisat, Makro İktisat ve Maliye dersini; Genel Yetenek-Genel Kültür grubunda ise; Tarih ve Matematik derslerine çalışmanızı öneriyoruz.
Tek yıl puanlar, A grubu memurluk ve öğretmenlik başvurularında kullanılabilmektedir. Öğretmen adayları P10 ve P121 puan türleri ile tercih yapmaktadır. Diğer puanlar (P93-P94 hariç) ise A grubu alımlarda kullanılmaktadır.
KPSS lisans kaç net kaç puan getirir? KPSS lisans sınavına giren adaylar KPSS puan hesaplamalarını merak ediyor. KPSS lisans sınavında 55 net 70 puan getirirken, 62 net 75 puan getirmekte. KPSS lisans 72 net 80 puan ederken, 84 net ise 85 puan getirecektir.
Sınav ortaöğretim/ön lisans için 2 yılda bir yapılmaktadır. Ön lisans ve Ortaöğretim (Lise) KPSS sınavları sadece çift yıllarda yapılır örneğin:2018,2020,2022,2024 gibi yıllar da yapılır. Sınav sonuçları ise sınav tarihinden itibaren iki yıl geçerli sayılır.
2024 KPSS sınav tarihleri
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS - A kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS - A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekteydi.
KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları
A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.
KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor. Genel Yetenek sınavında yapılan netler avantaj olarak sayılır.
Devlet memurluğu kapsamına çoğu meslek grubu üzerinden yaş sınırı olmadan KPSS'ye giriş yaparak devlet memuru olma imkânı elde edilebiliyor. Sınavlara girerken herhangi bir yaş sınırlaması yok, bütün adayların şartları tamamen eşit ancak aldıkları puanlarla tercih yaparken önlerine 35 yaş engeli çıkıyor.
Sınavda yeterli başarıyı elde eden kişiler devlet memuru olarak atanma, kamu alanlarında personel olarak çalışma hakkı kazanır. KPSS sınavıyla alım yapılan kadrolar ise A ve B olarak iki gruba ayrılır. A sınıfı kadrolarda; müfettiş-denetmen,uzman, kaymakamlık vb. kadroları yer alır.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan KPSS Ön Lisans sınavı verilerine dayanarak, toplam 35 net yapan aday 67,147 puan, 45 net yapan aday 71,359 puan, 70 net yapan aday 80,783 puan almıştır.
TYT'de 40 Net Kaç Puan Getirir? TYT'de 40 net 264,342 puan getirir. 2021 ve 2022 yılında düzenlenen TYT verilerine göre 40 net ile aşağıdaki puanlar alınır. Puan hesaplamalarında okul puanı yani OBP (ortaöğretim başarı puanı) 300, diploma notu ise 60 olarak kabul edilmiştir.
EN ÖNEMLİSİ STANDART SAPMA
KPSS Lisans sınavında toplam 45 net yapan aday yaklaşık 66,957 puan alırken, 55 net yapan aday 72,596 puan, 65 net yapan aday 77,516 puan, 75 net yapan aday ise 81,716 puan alabilir.
Toplamda 3 ayda GY + GK + Eğitim Bilimlerinden tüm konuları bitirebilirsiniz. İlk bir ayda yapacağınız çalışma ile sınavda çıkacak soruların %70 lik kısmını bitirebileceksiniz. Aşağıdaki linklerden KPSS 2021 Çalışma Programı PDF dosyalarınızı indirebilirsiniz.
Öncelikle ister evde ister dershaneye giderek olsun sistemli bir çalışma yapılması şarttır. KPSS için dershaneye gitmeden evden hazırlananlar ve hazırlanmayı düşünenler de oldukça fazla sayıdadır. Bunun için çeşitli önerilere ihtiyaç duyanlar olacaktır. Ancak başarı için en temel şart sistematik ve düzenli çalışmadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri