Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
LGS sınavı zorluk düzeyi yüksek bir sınav olduğu için LGS'ye hazırlanan ve yüksek hedefi olan öğrenciler 8.sınıftan önce de çalışmaya başlamalıdır.
7.sınıf hem akademik müfredat açısından hem de LGS' ye hazırlık açısından çok önemli. Eğer çok iyi bir lise hayatı kuruyorsak, hedefimizde iyi puanlar almak varsa; evet 7.sınıftan LGS' ye yavaş yavaş hazırlanabiliriz.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır! LGS' ye son 1 ay kala altın değerinde bir zamandır. Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır.
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Sözel ve Sayısal olmak üzere iki oturum halinde yapılan sınavda öğrencilere toplam 90 soru soruldu. Sınav eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Deprem nedeniyle bu yıl öğrencileri çok zorlamayacağız" yönündeki açıklamalarına uygundu. Sınav son yılların en kolay LGS'si olarak değerlendirildi.
2019 yılında LGS'ye sekizinci sınıf öğrencileri katılacak. 2018–2019 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak. Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak.
Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var. Ama öğrencimizin burada dikkat etmesi gereken asıl önemli nokta, çok fazla soru çözmek değil kaliteli soru çözmek.
Uzmanlar, LGS'ye bir iki gün kala ders çalışma işinin bitirilmesi gerektiğini belirtiyor.
“Yapılmamıştır?” sorusunu yapılmıştır diye okumamak için altı çizili soru cümlelere dikkat etmelisiniz. Sınava 1-2 gün kaldığında artık ders çalışmayı bırakmalı ve zihinsel olarak sınava hazırlanmalısınız. Sınavdan önce sakatlanmalar olabileceğini düşünerek sportif faaliyetlerden uzak durmalısınız.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğüne bakılır. 📢 Kısaca, okul başarı puanı (OBP) yüksek olan öğrencilerin, yerleştirme işlemlerinde öncelikli olduğunu söyleyebiliriz.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada LGS'ye girmenin zorunlu olmadığını ifade etti. Öğrenciler liselere iki şekilde yerleştiriliyor. Biri LGS puanı diğeri ise adrese dayalı yerleştirme sistemi. LGS'ye girmeyen öğrenciler okul puanına ve adresine uygun okullar arasında tercih yapacak.
Günde ortalama 60 ile 100 arasında soru çözmeliyiz.
Stresimizi dengede tutmayı sağlar ve kendimize olan güveni yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskimizi azaltır. Bunun için günde 60 ile 100 soru arasında soru çözmeye özen göstermeliyiz.
Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren açıklamada, MEB 2022 LGS Konuları 'nda herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı. İki oturumdan oluşan LGS'de iki oturumda aynı gün içerisinde yapılacak. 2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, liselere yeni eğitim modeline ilişkin, "Bu sistemin ilk sınavı, 2024 yılında yapılacak." dedi.
ORTALAMALAR YÜKSELEBİLİR: Sınav geçmiş yıllara göre daha kolay olursa LGS'de tüm soruları yanıtlayan öğrencilerin, yani şampiyonların sayısı artacak ve ortalamalar yükselecek. Bu durumda okul taban puanları artacak.
LGS'DE TUVALET İZNİ VAR MI? Devlet kanunlarınca sınav esnasında tuvalet ihtiyacı gidermek yasal bir haktır. Madde şu şekildedir; “6.madde 2 e) 15 yaşından küçük adaylar hariç, sınav sırasında adayın sağlık sebebi dışında sınav salonundan çıkmasına izin verilmez, ancak zorunlu durumlarda adaya yedek gözetmen eşlik eder.
LGS sınavında uçlu kalem yasağı bulunmuyor fakat sınav anında mağduriyet yaşanmaması adına kurşun kalem isteniyor.
4 Haziran'da yapılacak LGS'de 2. dönem konularının olmayacağını, özellikle bölgede zor günler geçiren çocuklar düşünülerek bu kararın alındığını söyleyen Bakan ÖZer, LGS'de soruların zor olmayacağını söyledi.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Günde 700-800 soru çözüyordum. Neredeyse hiç konu çalışmadım sadece soru çözdüm. Bilim insanı olmak istiyorum” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) sonuçlarını açıkladı.
2020 LGS: Yerleştirmede yaş kriteri değişmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirmelerinde puanı eşit öğrenciler için kullanılan 'yaş' kriteninin değişmeyeceğini söyledi.
Örneğin, yüzde 2'lik dilimde olan bir öğrenci, sınava giren tüm adayların yüzde 98'inden daha başarılı olmuş demektir. LGS'de baraj puanı ise öğrencilerin sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına başvurabilmeleri için almaları gereken minimum puandır. LGS'de baraj puanı 2023 yılında 150 olarak belirlenmiştir.
3) Sınava girmeden de herhangi bir okula yerleşebilir miyim? Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri