Çalışma İzni Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır? Vizelerin kendi prosedürleri, ülkeden ülkeye göre değişkenlik gösterebileceğinden bahsetmiştik. Vizelerin sonuçlanma süreci de değişkenlik gösterir ancak en az 15 en fazla 6 ay içerisinde vizeniz sonuçlanır.
Usulüne uygun olarak yapılan çalışma izni başvuruları, belgelerin tam ve eksiksiz olması kaydıyla Bakanlık tarafından en geç otuz (30) gün içinde sonuçlandırılır.
Çalışma İzni Kaç Günde Çıkar? E-devlet üzerinden Bakanlığa yapılan online başvurusu neticesinde, başvuru sonuçları en geç 30 gün içerisinde bildirilir. Kilit personel konumundaki yabancı uyruklu çalışanlar için bu süre 15 gündür. Eksik belge tespiti halinde en fazla 5 gün süre verilir.
Yurt içinden yapılan çalışma izni başvurularında 4.635,30 TL Harç ücreti ve 356,00 TL kart ücreti bulunmaktadır, fakat yurt dışı başvurularında çalışma izni harç ücretleri karşılıklık esasına göre farklılık gösterebilmektedir, yurt dışı başvurularda ödemeler bulunan ülkenin para birimiyle yapılmaktadır.
Başvuru işveren veya bağımsız çalışacak yabancı tarafından e-Devlet kapısı üzerinden (www.turkiye.gov.tr veya https://www.calismaizni.gov.tr) online olarak yapılacaktır. Serbest bölgede çalışmak üzere çalışma izni başvurusu ve süre uzatma başvurusu Ticaret Bakanlığına yapılır.
İlgili 23 soru bulundu
Çalışma İzin Kartı ülkemizde ikamet izni yerine geçtiği için dış temsilciliklerimiz tarafından verilen “Çalışma Meşruhatlı Vize” ülkemize giriş amaçlı olup, en fazla 90 gün süreyle verilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, yabancı bir ülkede çalışmak için başvuruda bulunmanız gereken vize türü çalışma vizesidir. Buradaki en önemli kriter, ilgili ülkedeki bir firmadan iş teklifi almış olmanız ya da orada bulunan bir şirket ile iş sözleşmesi imzalamış olmanız gerekmektedir.
Çalışma İzni Almak
İrlanda, Portekiz, Almanya Danimarka ve Finlandiya çalışma iznini kolay veren ülkeler arasındadır.
Çalışma izni başvurusu yapacak yabancının çalışması halinde milli güvenliğimizi, kamu düzenimizi olumsuz etkilemesi, ülkenin genel sağlık ve kamu düzeni açısından tehdit unsuru haline gelmesi durumlarından herhangi birinin mevcut olması durumunda yabancının yapmış olduğu başvuru red ile sonuçlanacaktır.
Türkiye'nin taraf olduğu ikili veya çok taraflı sözleşmelerde aksi belirtilmediği sürece, Türkiye'de en az 8 yıl kesintisiz ve yasal olarak ikamet eden ve en az 6 yıl yasal olarak çalışmış yabancılara süresiz çalışma izni verilebilir.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Çalışma izni ikamet izni yerine sayıldığı için süresi devam ettiği sürece ikamet izni alınması gerekmemektedir. Ancak çalışma izninin süresi dolması halinde ikamet izni gibi 10 gün daha yasal hakkı olup bu süre içinde amacına uygun ikamet iznine başvuru yapılabilir.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Çalışma İzni Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır? Vizelerin kendi prosedürleri, ülkeden ülkeye göre değişkenlik gösterebileceğinden bahsetmiştik. Vizelerin sonuçlanma süreci de değişkenlik gösterir ancak en az 15 en fazla 6 ay içerisinde vizeniz sonuçlanır.
Çalışma izni vize yerine de geçer.
6735 sayılı Uluslararası İş Gücü Kanunu'na göre, bir yabancı Türkiye'de çalışma izni olmadan yasal olarak çalışamaz. Ayrıca, yabancı çalışanların SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) girişlerinin yapılması da zorunludur.
Bu şekilde çalışma izni alınması halinde Türkiye'de verilmiş olan deport kararı da kaldırılmış olacaktır. Ancak bu durum yalnızca sürelerin uzatılmaması sebebiyle hakkında deport cezası verilmiş olan yabancılar açısından mümkündür.
Çalışma izni başvurusunu işveren veya temsilcisi elektronik imza ile yapar. İlginizi çekebilir: Türkiye'de En Çok Hangi Sektörler Yabancı Personel Çalıştırıyor?
6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanununun 6. maddesi uyarınca yabancıların çalışma izni olmaksızın Türkiye'de çalışmaları veya çalıştırılmaları yasak olup buna aykırı olarak yabancı çalıştıran işverenlere ve yabancılara aynı Kanunun 23. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.
Yurtdışı ile ilgili iş ve işlemler Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri/Hizmet Merkezi Müdürlüklerince yerine getirilir. İşlem yaptırmak üzere başvuran her firma için Kurumumuzda bir dosya açılmaktadır.
İyi eğitimli nitelikli iş gücünün sadece eğitimini aldığı meslekte değil, benzer alanlarda da çalışması mümkün olacak. Almanya'ya turist vizesiyle gelen, ancak burada iş bulan kişilerin artık önce ülkelerine geri dönerek çalışma izni için yeniden işlem yapması gerekmeyecek.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Çalışmayı bıraksanız dahi vize almanız mümkündür. Schengen dahil olmak üzere tüm vizelerde gösterilen gelir durumuna bağlı olarak vize almak zorlayıcı olabilir. Vize almak için banka hesabınızdaki birikimi göstermeniz şarttır. Hesabınızdaki meblağın yüksek olması vize alma hızınızı etkileyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri