Cam güzeli çiçeklerinin solan kısımları kesilmelidir. Cam güzeli çiçeği budaması bitkinin yeniden çiçek açması için gereklidir; fakat kesilen kısmın hava akımından etkilenmemesi için üzeri kapatılmalıdır.
Cam güzeli çiçeğinin sulanması bakımının en önemli noktaları arasında yer alır. Sık sık sulama isteyen cam güzeli birkaç gün susuz kaldığında sararabilmektedir. Sararan cam güzeli yapraklarını budayarak su ve besin takviyesi yapılmalıdır.
Genel olarak açık ve güneşli ortamlarda olmayı seven cam güzelini direk güneş ışığına bırakmamanız gerekiyor. En ideal güneş alma şekli odanızın penceresine yakın bir yer olabilir. Özellikle perde ile filtrelenmiş bir güneş ışığı, cam güzeli çiçeğinin çok hoşuna gidecektir.
Tanımı: Bir yıllık hassas otsu bitkilerdir. Gövdeleri, kalın, etli ve boğumludur. İnce ve kırılgan bir sap üzerinde hafif yeşil ya da kırmızı yeşil renkte yaprakları vardır.
Yaprak güzeli çiçeği, nemli ve ılıman iklimleri sever. Bu nedenle evde bakmak istediğiniz zaman sık sık sulamanız ve yapraklarına da su püskürtmeyiz gerekir. Bakımında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise bitki çiçek tomurcukları verirse bu tomurcukları açmadan budamak gerektiğidir.
İlgili 15 soru bulundu
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz.
Yaprak güzeli çiçeği aynı zamanda diğer çiçek türlerine nazaran soğuk havaya değil serin havaya karşı da oldukça hassas olan bir bitkidir. Bu nedenle sonbahar ve kış ayları yaklaştığı zaman rahat edebileceği bir ortamda bakılması gerekmektedir.
Pek çok farklı rengi bulunan cam güzeli çiçeği aydınlık ortamları sever. Cam güzelinin görenleri hayran bırakan renkli çiçeklerini açması için bol bol filtrelenmiş güneş ışığı alması gerekir. Ayrıca güneş ışığı bitkinin yapraklarını da güçlendirir.
Fazla sulama ve hava akışının olduğu bölgelerde çiçeğin bulunması böceklenme ve küf oluşumuna sebep olmaktadır. Bu nedenle öncelikle bitkinin konumunu iyi seçmeli ve bakım işlemlerinde aşırıya kaçılmamalıdır. ÜRETİMİ NASIL YAPILIR ? Camgüzeli çiçeği kökten ayırma, tohumdan veya çelikle çoğaltılır.
Özellikle de sevgilinize hediye edebileceğiniz cam güzeli çiçeği “seni görmeden duramıyorum,” ya da “seni görmek için sabırsızlanıyorum” gibi özel anlamlar taşımaktadır. Afrika kökenli Balsaminaae Familyasına ait olan cam güzeli bilinen 850 türü bulunmaktadır.
Anavatanı Hindistan ve tropikal Afrika olan cam güzeli çiçeği güzel bir iç mekân bitkisidir. Mevsimlik çiçekler grubunda bulunan camgüzelinin gövdesi etli, kalın ve boğumludur.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Ev ortamında yetiştirilen bitkiler gündüz süresinin kısalması ile beraber havadaki nemin, sıcaklığın ve güneş ışınlarının oranının farklılaşmasıyla bünyeleri için yeteri kadar fotosentezi sağlayamadıklarında bitkinin kendisi için fazla mühim olmayan yaprak kısımlarını dökebilirler.
Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir. Rengarenk oluşları evde ve bahçelerde süs bitkisi olarak yetiştirilmelerini sağlamıştır. Cam güzeli özellikle açık havayı sevmektedir. Bu nedenle balkonlarda ve bahçelerde özellikle güneş alan yerlere konumlandırılmalıdır.
Bunun yanı sıra çiçeğin yerini sevmemesi, toprağının uygun olmaması, düzensiz sulama durumu ve çiçeği aşırı güneş ışığı alan yerlerde bırakmak gibi durumlar da çiçeğin solmasına neden olmaktadır.
Daha iyi bir parlaklık elde edebilmek amacıyla yaprakları nazik bir biçimde silmek için sabunlu su ve sünger kullanılabilir. Aynı zamanda zeytinyağı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Her iki uygulama ile de yapraklarınız parlak bir görünüm alacaktır.
Cam Güzeli çeşitleri doğada oldukça fazladır. Bunlar kırmızı, pembe, somon, mor, beyaz ve turuncu çiçeklere sahiptir.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Çay çiçeğinin parlak ışık seven bir bitki olduğu bir gerçek. Ancak doğrudan güneş ışığına maruz kalmaktan hoşlanmaz. Bu nedenle, bitkinizi doğrudan güneş ışığından koruyacak bir yerde yetiştirmelisiniz. Çay çiçeği, nemli toprakları sever.
Cam Güzeli - 500,00 TL.
Bu koku kesinlikle alkol içermemektedir , esansın hasıdır. Asla hacı yağı gibi kokmamaktadır.
Hava kabarciklari ve bakteriler çiçegin gövdesinin tikanmasina neden olup, suyun çiçege ulasmasini engeller. Bu da çiçegin boynunu bükmesine yol açar. Güllerin suyun altinda kalan gövde uçlarini keserek hem tikali kisimlari temizlemis, hem de tikanmanin ilerlemesini önlemis olursunuz.
Işık ihtiyacı
Yoğun güneş ışığı, çoğu zaman bitkinin yapraklarının yanmasına ve renginin solmasına neden olur. Bu nedenle özellikle iklimin sıcak olduğu yerlerde yaprak güzeline sabahları dolaylı güneş ışığı, öğleden sonra ise gölge sağlamak gerekir.
- Sağlıklı bir şekilde büyümesi için yarı gölgeli alanda ve bol ışık alan yerde tutulmalıdır. - Direkt olarak güneş alan yerlerden uzak kalmalıdır. - Özellikle öğle ışığı dik olarak vurmamalıdır. - Tül ile filtrelenmiş olan alanlar yaprak güzeli çiçeği için en uygun ortamlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri