Cam kırılma dedektörleri temel olarak içeri girmek için bir pencere veya cam kapıları kıracak suçlulara karşı mikrofonlar yoluyla cam kırılma sesini algılayarak genel alarm sistemine ek bir koruma katmanı ekleyen güvenlik cihazlarıdır.
Camların kırılma anında oluşan akustik ses frekanslarını analiz etme teknolojisine sahip olan cihaz, bu sesi algılayarak ortamdaki alarm sisteminin devreye girmesini sağlar. Cam kırılma dedektörü nasıl çalışır sorusuna yanıt olan bu fonksiyon sayesinde evler, ofisler, iş yerleri yüksek güvenlikli koruma altına alınır.
Alarm Paneli
Sistemi çalıştıran, yöneten ve iletişim sağlayan ana kontrol ünitesidir. Alarm sistemi, kullanıcı tarafından şifre ya da kumandayla aktif edilir. Dedektörler izinsiz giriş algıladığında panele bilgi verir. Alarm paneli alarm üretir, sireni çalıştırır ve AIM'ye alarm oluştuğu bilgisini ulaştırır.
Örneğin yangın, hırsızlık, gaz kaçağı gibi durumları birbirinden ayıran sensörler vardır ve bunlar aldıkları sinyalleri alarm izleme merkezlerine ileterek sirenin çalmasını sağlar. Sinyal aynı anda merkeze gönderilirken sizi de cep telefonunuzdan haberdar edecektir.
Tercih ettiğiniz alarm sistemi, evinizi su baskınlarına, yangına, gaz kaçaklarına ve aklınıza gelebilecek pek çok diğer riske karşı koruma altına alabiliyor. Kapınız zorlandığında ya da gaz sızıntısı, yangın ya da su baskını gibi nedenlerle yardıma ihtiyaç duyduğunuzda gereken desteği hızlıca görmenize aracı oluyor.
İlgili 44 soru bulundu
Örneğin bir doğal afet durumunda 4. seviye alarm halkın aciliyetle evlerinden tahliye etmesi gerekir. 4. Seviye alarm durumu hükümet tarafından belirlenir ve maddeleri değiştirilebilir. Hava saldırısı ihtimali olduğunu işaret eden sarı ikaz, 3 dakika süreli düz siren sesi ile duyurulur.
Sensörler tarafından gönderilen sinyaller, alarm sinyaline dönüşen bir etkileşim meydana getirir. Söz konusu tehditlerin sensörlere ulaşması ile uyarılarak harekete geçen dedektörler ise aktif ettikleri sinyalleri, alarm sistemleri üzerinden alarm izleme merkezine gönderir.
Su baskını dedektörü evde yaşanabilecek su baskınlarının erken fark edilmesi için kullanılan dedektör türüdür. Su baskını sensörleri olarak da bilinen bu cihazlar su baskınını erkenden algılayarak alarm sistemini devreye sokar. Bu sayede su baskını evde büyük bir hasara neden olmadan önlenir.
Alarm sistemi, kapı sensörleri, pencere sensörleri, hareket dedektörleri ve diğer güvenlik sensörleri aracılığıyla ev veya iş yerinin çevresini sürekli olarak izler. Eğer bir sensör potansiyel bir tehdit algılarsa, bu bilgi kontrol paneline iletilir ve dahili alarm sireni aktif hale getirilir.
Alarm sistemi nasıl susturulur
Alarmın sirenine uzanıp üzerindeki kapağı çıkarmanız lazım bunu da bir tornavida yardımı ile yapabilirsiniz vidası varsa vidayı çıkarın ve kapağı açın alarmın sirendeki akü başının kırmızı ve siyah kablosu bulunmaktadır herhangi birini çıkarmanız yeterli alarmı sustuğunu göreceksiniz.
Ülkemizde kullanılmakta olan İkaz ve Alarm işaretleri 4'e ayrılır: Sarı İkaz, Kırmızı Alarm, Siyah Alarm (KBRN Alarmı) ve Beyaz İkaz (Tehlike Geçti İkazı).
Intelligent Yangın Alarm Sistemleri
İki ayrı giriş modülünü tek kasada barındıran modüldür. İki giriş ve tekli çıkış modülünü tek kasada barındıran modüldür. Maksimum 20 konvansiyonel dedektörü tek bir adres olarak izlemeyi sağlayan tekil konvansiyonel süpervize zone modülüdür.
TAMPER (sabotaj) alarmı alırsa siren devamlı çalar. Kumanda veya anahtar ile siren susturulabilir. Fakat TAMPER arızası kaldırılmadıkça tekrar çalar ve devreye alınamaz. ALAN1 veya ALAN2'de problem varsa alarm devreye alındığında problemli alanın ledi yanıp sönmeye başlar ve 10 sn. sonra alarm çalmaya başlar.
Ani veya sürekli noktasal darbeler, yüksek basınç, ani sıcaklık değişimleri, mekanik zorlamalar, sivri uçlu ev eşyalarının şiddetli çarpması gibi durumlarda da cam patlaması veya kırılması meydana gelebilir. Buradaki en önemli husus, camın kırılma durumunda kişiye önemli bir zarar vermemesidir.
Evet; her cam gibi temperli cam da kırılabilir veya diğer tabirle patlayabilir. Temperli camlar kırılma esnasında binlerce parçaya ayrılarak, canlıları korur. Her camın kırılma özelliği vardır. Önemli olan 8 mm düz cama göre 8 mm temperli camın ne kadar dayanıklı olduğudur.
Darbe dedektörü, kapı, pencere ve kasa gibi korunaklı alanlara belirli bir güç üzerinde darbe uygulandığında devreye giren sensörlerin genel adıdır.
Siren, yüksek sesli bir ses çıkartma cihazıdır. Sivil savunma sirenleri sabit yerlere monte edilir ve doğal afetleri veya saldırıları uyarmak için kullanılır. Sirenler ambulanslar, polis arabaları ve itfaiye araçları gibi acil durum araçlarında kullanılır.
Siren, iki adet kuyruğu bulunan mitolojik bir deniz kızı. Tek kuyruklu bir deniz kızı, sıradan bir deniz kızı iken iki kuyruklu deniz kızı ise yalnızca Starbucks'ın Siren kızı olabilir! 1971 yılında marka için Starbucks ismi seçildiğinde şirkete uygun bir logo bulunması gerekiyordu; markanın vizyonunu anlatan bir logo…
Alarm sisteminde yer alan hareket dedektörü, güvenlik kamerası ya da pencere dedektörü gibi sistemlerin alarmları aktif hale geldiğinde siren de devreye girerek yaklaşık 102-108 desibel gücünde ses çıkarır. Bir anda çıkmaya başlayan çok yüksek ses hırsızların kaçmasını sağlayarak girişimi önler.
Isı çok hızlı bir şekilde yükseldiği zaman (genelde 58 derece olarak belirlenir) ya da belirli bir eşiği aştığı zaman alarm otomatik olarak devreye girer. Yüksek ısı algılaması ve sinyal vermesi aşamasında fiziksel olarak belirli değişimlere uğrayan dedektör, ısı azaldığı zaman normal görünümüne geri döner.
Metal Dedektörlerin Tespit Edebileceği Cisim ve Maddeler
Metal dedektörler demir, nikel, bakır, pirinç, alüminyum, kalay, kurşun, altın, gümüş ve bronz maddelerini algılar.
Duman dedektörü yangın belirtisi olan duman, ısı, ışık ya da gazı algılayıp sinyal veren bir cihazdır. Yangın algılamanın ilk adımı olan bu cihazlar can ve mal güvenliğinin de ilk gerekliliğidir. Isı ve ışığa tepki veren dedektörler ağırlıklı olarak evler için kullanılırlar.
Alarm sisteminde Ev Modu (STAY Mode) siz evin içerisindeyken evinizin içerisinde bulunan hareket sensörlerinizi veya devamlı kullandığınız bölgeleri iptal ederek, diğer tehlikeli bölgeleri aktif ederek alarm sistemini kullanmanızı sağlamaktadır.
Alarm sisteminin bir parçası olan bu sensör aracın içerisindeki basıncı devamlı olarak ölçer. Araçta cam kırılırsa veya kapı açılırsa basınç değişeceği için alarm devreye girer.
Bu amaçla kullanılan alarm sistemlerinin temel bileşenlerinden biri olan "Door Sensor" veya diğer adıyla "Manyetik Kontak", kapı ve pencerelerin açılma durumunu algılayarak hırsızlık ve izinsiz girişlere karşı erken uyarı sağlayan bir güvenlik cihazıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri