Silikonun kullanım alanı en fazla olan türü standart silikondur. Standart sızdırmazlık özelliği öne çıkar. Bu sebeple cam kenarlarında lavabolarda ve benzeri tüm alanlarda standart silikon kullanılır. Standart silikonlara sızdırmazlık özelliğinin yanında yalıtım özelliğine de sahiptir.
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
İnşaatlarda, ahşap, PVC, alüminyum doğramalarda kullanılır. Derz bileşimleri içinde, doğrama sıvamada, demir doğrama montajında, çatı montajında kullanılır. Tuğla, ahşap, altıçıpan, ytong yüzeylerde birleştirme ve izolasyon için kullanılır. Gözenekli yüzeyleri düzlemek ve doldurmak için tercih edilir.
Selsil Ultra Tack tek komponentli, nem ile 5 saniye içinde yüzey kuruması başlayan, yüksek mukavemetli hibrit bazlı mastiktir. Montaj yapıştırıcılar arasında en kuvvetli olanı, ayrıca çevre ve insan sağlığına zarar vermeyenidir.
Özellikle ayna silikon ürünleri ayna ürünlerinin arkasında kalan siyah sır tabakasına zarar vermeden yapıştırma işlemlerini yapar. Ayna silikon ürünleri ile genel olarak cam yapıştırma işlemleri de yapılabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Silikon Mastik Nerelerde Kullanılır? Genel olarak PVC, alüminyum ve ahşap doğramalarda, küvet, lavabo, fayans ve seramiklerde, araçların ses, su ve toz yalıtımında kullanılabilir. Kapı, pencere, cam birleşme yerleri gibi genel amaçlı kullanımlar için Akfix 100E Genel Amaçlı Silikon tercih edilmektedir.
PATTEX Şeffaf Metal Plastik Cam Yapıştırıcı Pattex, çok amaçlı bir yapıştırıcı olup, metal, plastik ve cam yapıştırma işlerinde kullanabilirsiniz.
Neme, kimyasallara ve dış hava şartlarına dayanıklı bir bir ürün olan silikon mastik, yüksek yapışma kuvvetine sahiptir. Kalıcı esneklik özelliğiyle ön plana çıkmaktadır. Sıcaklık değişikliklerine ve suya karşı dayanıklıdır.
Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir. Bu süre içinde silikonlar yaklaşık olarak 24 saatte tam olarak kurur ve iyice sertleşir.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Kuvars veya silika olarak da adlandırılan silikon cam, neredeyse yalnızca saf silikadan yapılmış bir tür birinci sınıf camdır. Silikon dioksit (SiO 2 ), hammadde ağırlığının %99,9'unu oluşturur ve malzemenin kullanım değerini belirler.
Bu belirginlik özellikle profilden ve meme başı lokasyonunun yeri açısından dikkate alınmalıdır. 6. Silikonların ömür boyu kullanma ömrü bulunmakla beraber 10-12 yılda bir değiştirilmesi ve yenilenmesi önerilir.
Silikon Meme Protezi Eskir Mi? Silikon meme protezlerinin biçilmiş kesin bir ömrü yoktur. Bu protezlerin ömrünü belirleyen birkaç farklı unsur vardır. Silikon protezler takıldıktan sonra oluşan problemlere bağlı olarak protez bir ay sonra da çıkarılabilir, hiçbir problem oluşmadan ömür boyu da kullanılabilir.
Silikon çeşitleri nelerdir? Isıya dayanıklı silikon, standart silikon, ayna silikon ve akvaryum silikonu silikon çeşitlerinden yalnızca bazılarıdır. Silikon oldukça işlevli ve çeşitli bir malzemedir.
Bu yapıştırıcı ya da dolgu malzemesi ayna, mermer, çelik, beton, cam, sunta, alüminyum gibi birçok yüzeye yapışır. Sista silikon fiyat aralıkları kullanım alanına ve formüle göre değişir.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Duşakabinin yapıştırılması için öncelikle silikon kullanılıyor. Bu süreçte silikonun belirli bir süre beklemesi ve kuruduktan sonra kullanılması gerekiyor. Bu süreçte duşakabin takıldıktan sonra en az 24 saat boyunca su değmemesi ve hiçbir şekilde silikon kuruyana kadar kullanılmaması gerekiyor.
Genel olarak silikon sürüldüğü yer itibariyle ortalama 4 saat içerisinde kurur. Ancak tamamen kuruması ve etkin hale gelebilmesi için 12 ya da 13 saatin geçmesi önemlidir.
Cam ve duvar arasındaki bağlantıyı sağlayan duşakabin silikonu ayrıca su sızdırmazlık ürünü olarak da kullanılıyor. Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Silikon, izolasyonda yapıştırma malzemesi olarak kullanılır. Silikonun su dayanımı yüksektir. Su gören yerlerde kullanılabilir ancak mastik hem dolgu hem izolasyon malzemesi olarak kullanıma daha uygundur.
Kullanıldığı Yerler Metal, cam, alüminyum, kauçuk, porselen ve plastik yüzeylerin hızlı yapıştırmada kullanılır. Uygulama Yapıştırılacak yüzeyleri toz, kir ve yağdan temizledikten sonra yüzeylerden birine az miktarda yapıştırıcı sürerek her iki yüzeyi bir birine temas ettirerek bir kaç saniye basınç uygulayınız.
Genel kullanıma sahip cam yapıştırma için de kullanılabilen cam yapıştırıcıları var. Bu yapıştırıcılar ile plastik, metal, ahşap ve cam gibi eşya türleri yapıştırılıyor. Ancak diğer yapıştırıcı çeşitlerinden farklı olarak kuruma süreleri çok daha uzun. Bu nedenle kullanımında bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor.
Kristal plaketlerin ayaklarını yapıştırmak için kullanılan UV yapıştırıcıdır. Yapıştırma işlemini gerçekleştirmek için UV ışık kullanmanız gerekir. Sitemizde satılan T1466 ürün kodlu 300 watt UV Lambayı satın almanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri