Çamaşır kurutma makinesi işaretinde tek nokta varsa düşük ısıda kurutmanız gerekir. Benzer bir şekilde bu sembolün üzerinde iki nokta yer alıyorsa makineyi orta ısıda çalıştırmalısınız. Yüksek ısıda kurutabileceğiniz giysilerin etiketinde ise üç nokta vardır.
Örnek olarak; etiketinde kurutulabilir ibaresi olan pamuklu bir çamaşırı pamuklu programda kurutmalısınız. Gömleklerinizi, varsa gömlek programında kurutmalısınız. Pamuklu Dolap Kuruluğu: Tüm pamuklu çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz. (T-shirt, pantolon, pijama, bebek çamaşırları, iç çamaşırı, çarşaf vb.)
En iyi kuruluğu elde etmek için yün programını kullanın. Çamaşır makinenizin şimdi bir yün programı varsa - orta sıcaklıkta uzun bir program seçin ve hafif, kabarık ve harika kokulu olmasını sağlayınız.
Kot pantolonunuzu kurutma makinesinde kurutacaksanız kotların kurutulmasına uygun düşük ayardaki programı tercih etmeniz gerekir.
Yıkama talimatı etiketinde kurutucuda kurutulmamasına dair bir uyarı olan çamaşırlara kurutma işlemi yapmamaya dikkat edin. Çamaşırları birbirlerine dolanmayacak şekilde kurutma makinesine yerleştirin. Çamaşır makinesinden çıkardığınız çamaşırları, kurutma makinesine atmadan önce silkeleyin ve tek tek içine atın.
İlgili 44 soru bulundu
Kurutma makinesine bir çamaşır yumuşatıcısı veya birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Esansiyel yağlar, kıyafetlere güzel bir koku verir. Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür.
Kurutma makinesinde kurutulması uygun olmayan çamaşırlar
Narin nakış işli kumaşlar, yünlü, ipekli çamaşırlar, hassas ve değerli kumaşlardan üretilmiş çamaşırlar, naylon çamaşırlar ve tül perdeler kurutma makinesinde kurutulmaya uygun değildir.
Dolap Kuruluğu : Normal çamaşırlar (masa örtüleri, iç çamaşırlar) ütülemeden dolaba yerleştirilebilecek şekilde kurutulur. Dolap Kuruluğu Artı (+) : Normal çamaşırlar (masa örtüleri, iç çamaşırlar) yine ütülemeden dolaba yerleştirilebilecek şekilde, ancak dolap kuruluğu seçeneğine göre daha fazla kurutulur.
Sadece enerji tasarrufu olarak bakmayın, ısı pompalı cihazlar yaklaşık 60 derece ısı ile kurutma yaparken B sınıfı rezistanslı cihazlar 70-75 derece gibi bir sıcaklık ile kurutma yapar.
Çamaşır kurutma makinesinde kurutma yaparken renklilerin ve beyazların ayrı ayrı kurutulması gerekiyor. Özellikle ilk defa yıkanan koyu renkli çamaşırlar ile beyaz veya açık renkli çamaşırlar bir araya kurutulduğunda, açık renklilerin koyu renklilerden etkilenme ihtimali oldukça yüksek.
Pamuklu Ekstra Kuru: Havlu, nevresim, bornoz gibi kalın pamuklu çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz. Bu program ile çamaşırlarınızı ütülemeden dolaba kaldırabilirsiniz. Sentetik Dolap Kuruluğu: Tüm sentetik çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz.
Pamuklu Ütü Kuruluğu programı, çamaşırlarınızı ütü yapmayı kolaylaştıracak kurulukta; diğer pamuklu programlar arasında olan Pamuklu Dolap Kuruluğu, çamaşırlarınızı gardırobunuza kaldıracak kurulukta size sunuyor.
Çamaşır ipini veya kurutma askısını bir ısı kaynağının yakınında kurmayı deneyebilirsiniz. Giysilerinizi şömine, kalorifer, fırın gibi ısı kaynaklarının yarım veya bir metre kadar uzağına asmalısınız. Kıyafetlerinizi kurutmak için canlı hava akımı olan bir yere asarsanız daha çabuk kurumalarını sağlarsınız.
Çamaşırları hızlı kurutmak için öncelikle ıslak çamaşırı kuru bir havlunun üzerine serin. Çamaşır içinde kalacak şekilde havluyu rulo yapın. Rulo halindeki havluyu elinize alıp çamaşırdaki fazla suyu almak için bükün. Sıkabildiğiniz kadar sıktıktan sonra tamamen kuruması için çamaşırı asın.
Çamaşır makinesinde sentetik programı, bu tip kıyafetler için özel olarak geliştirilmiştir. Makine bu programda çalıştırıldığında çamaşırlar, kumaşları zarar görmeyecek şekilde yıkanır. Su sıcaklığından sıkmaya kadar yıkamanın her aşaması, sentetik çamaşırlara göre programlanır.
Bu sistemde normal standartlarda ısı 85 dereceye kadar çıkabiliyorken, bu makinede 55 dereceye kadar çıkıp, 85 derecede kuruttuğu zamanla eşdeğer kurutmayı bitirebiliyor. Bu sayede düşük enerjiyle hem enerji tasarrufu sağlarsınız hem de çamaşırları deforme olmadan kurutabilirsiniz.
Tipik bir çamaşır kurutma makinesi 1 saatte 1 kWh elektrik tüketir. 1 kWh enerji ise 1,48 TL'dir. Çalıştığı süre baz alınarak aylık ne kadar elektrik harcadığı hesaplanabilir. Örneğin bir haftada toplam 3 saat çalıştırılan bir kurutma makinesinin maliyeti 3×1,48=4,44 TL, bir ayda ise 4,44×4=17,76 TL'dir.
Kısaca elektrik tüketimi şartlara göre değişebiliyor ama yakılan elektriği hesaplamak adına kWh rakamına bakılması gerekiyor. Kurutma makineleri saatte ortalama 2200 - 2500 Watt enerji harcıyor.
Ütü kuruluğu nemli çıkarır bu yüzden Sentetik Dolap kuruluğu veya Çok kuru+hassas veya çok hassas şeklinde kurutursanız çekme ve kurutma problemi olmaz..
Kurutma Oranını Seçin
Dolap kuruluğu alternatifi, ütü istemeyen çamaşırların tamamen kurumasını ve giyilmeye hazır hale gelmesini sağlar. Ancak ütüleyerek giyeceğiniz giysileriniz için ütü kuruluğu alternatifini tercih edebilirsiniz.
Kurutma makineniz çalışma esnasında ısındığı için bir miktar plastik kokusu gelmesi normaldir. Makinenizi dolap içinde kullanmamaya ve ön kısmının açık konumda olmasına dikkat edin. Ayrıca makinenin tezgah altı kullanımlarında etrafında boşluk bırakılması gerekir. Çamaşırlar makine içinde uzun süre bekletilmemelidir.
Kurutma makinesi neden kıyafetleri küçültüyor? Kurutma makinesi kıyafetleri küçültmenin temel nedeni, yüksek ısıda ve dönen tamburda yapılan kurutma işleminin kumaşlardaki lifleri sıkıştırması ve kısalmasına yol açmasıdır.
Tambur kurutma ya da tamburlu kurutma da çamaşır ya da kurutma makinesinde kurutma yapmak anlamına gelir. Çamaşır yıkama talimat etiketlerinde görebileceğin tambur kurutma yapılmaz talimatı ürünün kurutma makinesinde kurutulmaması gerektiğini söyler.
kalan yumuşatıcı kurutma makinasında yüksek ısıya maruz kalır ve çamaşırdan uzaklaşır. yüksek ısıya maruz kalan bu kimyasalın çamaşıra ve kullanım miktarına bağlı olarak alevlenme olasılığı mevcuttur. bu sebepten kurutucunuz varsa lütfen yumuşatıcı kullanmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri