Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Merhaba arkadaslar evde çamaşır deterjanı yok yerine ne kullanabilirim? Şampuan, bulaşık deterjanı, yumusatıcı sıvı sabun var.
Ancak sıvı bulaşık deterjanını çamaşır deterjanından çok daha az kullanman gerektiğini unutmaman gerekiyor. Çok fazla bulaşık deterjanı eklemek, çamaşır makinesinin köpük içinde kalmasına neden olacaktır. Bunun dışında, çamaşırları çamaşır deterjanı yerine sıvı bulaşık deterjanıyla yıkamak çok bir fark yaratmayacaktır.
Çamaşır yıkama işlemi sırasında deterjan gözüne çok az şampuan koymak, bazı faydalar sağlayabilir. Ancak bu faydalar, şampuanın miktarına ve çamaşırların miktarına bağlı olarak değişebilir. Öncelikle, az miktarda şampuan kullanmak, çamaşırların daha az köpürmesine ve su tasarrufu sağlamasına yardımcı olabilir.
Hassas çamaşırlarınızı; yalnızca hassas çamaşırlar için kullanılan sıvı deterjan, yün şampuanı vb. özel deterjanlarla yıkayın. Koyu renkli çamaşırları ve yorganları yıkarken sıvı deterjan kullanmaya özen gösterin. Yünlü giysileri, yalnızca yünlüler için kullanılan özel bir deterjanla yıkayın.
İlgili 43 soru bulundu
Çamaşır makinesinde de kullanmayın
Bulaşık deterjanı sert yapılı ve dayanıklı tekstil ürünlerinin temizliğinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var.
Sıvı deterjanlar özel formülü ile çamaşırlarınızda leke bırakmaz ve her yüzeyine kolaylıkla işler. Yağı ve kiri temizleme özelliği bulunan sıvı çamaşır deterjanlarını ana yıkama yapacağınız tüm ürünlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Eğer siz de deterjanların çamaşırlarınızı yıpratmasından şikayetçiyseniz çok daha doğa ve çamaşır dostu olan sabunu denemelisiniz. Deterjan haznesine rendelediğiniz sabundan ekleyin ve çamaşırlarınızı bununla yıkayın. Leke çıkarma konusunda da iyi olan sabunlar tam da aradığınız çamaşır deterjanlarına dönüşebilir!
“Iyon yıkama” sistemine sahip çamaşır makinesi
“Ion Wash” (İyon yıkama) sistemine sahip olması sayesinde Evaque, çamaşırları deterjansız yıkayabiliyor.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur.
Sirke, sabun, boraks, karbonat, çamaşır sodası v.b hem kolayca bulunabilir hem de ucuzdur.
Çamaşır yıkama makinenize normal miktarda çamaşır makinesi deterjanı koyduktan sonra diğer göze bir tane bulaşık tableti ekleyin. Bu sayede geçmeyen sarı lekelerden tamamen kurtulabilirsiniz. Renkli kıyafetlerinizde kesinlikle uygulamayın yoksa kıyafetinizin rengi atabilir.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Elde yıkama deterjanı makinede kullanılır mı diye merak ediyorsanız, cevap olarak hayır diyebiliriz. Çünkü elde yıkama deterjanları makinede kullanım için uygun değildir.
Hem cebinizi, hem çevre ve aile sağlığınızı düşünün! Öte yandan; arap sabunu ve sirkenin çamaşır makinesi için herhangi bir yan tesiri de yok! Hatta arap sabununu sulandırarak sıvı sabun olarak da kullanabilirsiniz, çünkü hem sıvı hem de katı sabunların içeriği zararlı kimyasallar dolu.
Aynı zamanda bu tarz yıkamalar için bebek şampuanı ya da yumuşak sıvı sabun da kullanabilirsiniz. Bunun olması için de uygun şampuan ve sabunları kullanmaya özen göstermelisiniz. İpek ve dantel gibi hassas kıyafetler için deterjanla suya sokulduktan sonra herhangi bir durulama gerektirmeyen deterjan kullanabilirsiniz.
Deterjan çekmecesi kirlenmişse ya da tıkanmışsa temizleyin. Deterjan nemlenmişse ya da kullanım ömrü dolmuşsa yenisini alarak makineyi tekrar çalıştırın. Musluğunuzdan akan suyun basıncı düşük ya da dengesiz olabilir. Bunun için herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin.
Öte yandan eğer toz deterjan kullanıyorsanız, kumaş lifleri arasında biriken toz artıklarına rastlamanız oldukça muhtemel. Sıvı deterjanlar suda tamamen çözünerek bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırıyor. Toz deterjanlara kıyasla daha az kimyasal içerdiği için çevreye daha duyarlı bir eğilim gösteriyor.
Hassas giysilerinizi yıkama talimatına uygun olarak, güvenli bir şekilde yıkayabilirsiniz.
Sabun tozu leke çıkarıcı ürünler gibi elde ve çamaşır makinesinde kullanıma uygundur.
Çamaşır Makinesi Sodyum Bikarbonat veya Soda ile Nasıl Temizlenir? Soda bikarbonat kullanmak favori temizlik korsanlarımızdan biridir. Çamaşır makinesindeki kirleri kolayca çözecektir, ayrıca buzdolabından halılara kadar her şeyi temizlemek için kullanabilirsin.
Renkli çamaşırlarınızda ise daha uzun süre parlak renklere sahip olmaları için ağartıcı içermeyen toz deterjanlar kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak toz deterjanlar çok fazla miktarda kullanıldığında, çamaşırlarınızda kalıntı bırakabilir. Ayrıca toz deterjanlarla düşük sıcaklıklarda yıkama yapmak uygun değildir.
2,5kg ve altı çamaşır için 45ml, 5kg için 90ml toz deterjan yeterlidir.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri