Elma Püresi: Genellikle tariflerde yağ yerine kullanılan elma püresini, tereyağa alternatif olarak kullanabilirsiniz. Özellikle keklerde çok iyi sonuç verdiğini söyleyebiliriz. Elma püresi ile tarifte bulunan tereyağı yarım miktar değiştirin; Tarifte tereyağı bir fincan yazıyorsa, siz yarım fincan elme püresi kullanın.
1 yemek kaşığı tereyağı yerine genellikle 3/4 ila 1 çay bardağı sıvı yağ kullanılabilir.
Özellikle tadı güzel olan bir tereyağ kurabiyenizin hem kıvamını, hem tadını olumlu yönde etkiler. Margarin de kullanabilirsiniz ama ben mutfağıma margarin sokmuyorum. Tereyağ yerine sıvı yağ kullanırsanız kurabiyeler daha yumuşak olur ama ağızda dağılma denilen kıvama gelmez.
Tereyağı, her ne kadar günümüzde marketlerden alabilsek de evde de yapılan bir ürün olma özelliği taşır. Öteki yandan margarin evde yapılabilen bir ürün değildir. İçinde birçok bileşen bulunduğu için sanayileşmiş bir üründür ve bitkisel temellidir. Bu açıdan tereyağından ayrılır.
İlgili 24 soru bulundu
Yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanabilir miyim? Yağ, yemeklerin yapısını etkilemediğinden dolayı yemeklerde tereyağ yerine margarin kullanmanızda (sağlık ve lezzet kaygılarından bağımsız olarak) herhangi bir sakınca yoktur.
Zeytinyağı kullanılması önerilen bir yemekte tereyağı kullanmak tadını ağırlaştırabilir, tereyağı kullanılan bir sosta zeytinyağı kullanmak kıvamının tutmamasına neden olabilir. Bu nedenle iyisi mi siz bu malzemeleri tarifte yazan şekilde kullanmaya gayret edin.
Mutfağınızda tereyağı eksikse kullanabileceğiniz en kolay alternatif sıvı yağ olur. Ancak ölçüyü birebir aynı yapmak yerine biraz değiştirmelisiniz. 1 su bardağı tereyağının karşılığı 7/8 su bardağı sıvı yağdır. Hindistan cevizi yağı ise tereyağı ile birebir ölçüde kullanılabilir.
Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor.
125 gr margarin ne kadar sıvı yağ eder? 125 gr margarin yaklaşık 9 yemek kaşığı eder. 125 gram margarin yarım bardak sıvı yağ eder.
Eğer tercihiniz sıvıyağdan yanaysa tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir veya her ikisi de.
Benden sıklıkla istenen Sıvıyağlı Kolay Elmalı Kurabiye Tarifi paylaşıyorum bugün. Evet, bu sevimli kurabiyeler margarinsiz tereyağsız… Sıvıyağ ile beklemeden kolaycacık hazırlanıyor. Havalar da soğumaya başladığına göre çayın kahvenin yanına bol bol pişirir afiyetle yersiniz.
Elma Püresi
Özellikle keklerde çok iyi sonuç verir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, tarifte tereyağı için verilmiş olan miktarın yarısı kadar elma püresi kullanmaktır. Yani tarifte 1 fincan tereyağı diye geçiyorsa yarım fincan elma püresi yeterli olur. Hem elma püresi hamuru daha yoğun ve nemli hale getirir.
Tatlı ve yemek tariflerinde rahatlıkla kullanabileceğiniz zeytinyağı, kimi çevrelerce kalp-damar sağlığı açısından da tereyağından daha sağlıklı bir alternatif olarak gösteriliyor. Her 100 ml zeytinyağı için 75 gr terayağı kullanılabilir.
Yemeklerin tadını güzelleştiren, lezzetine lezzet katan tereyağı yerine alternatif olarak kullanabileceğiniz kremayla enfes yemekler yapabilirsiniz. Tereyağı yerine krema kullanarak, hem yemeklerin lezzetinden ödün vermeyecek hem de ekonomik olarak zorlanmayacaksınız.
Muhallebinizin güzel bir kıvamda olması için, sürekli karıştırmalısınız. Unu eleyerek kullanmanız, topaklanmayan ve pürüzsüz bir muhallebi elde edilmesine yardımcı olacaktır. Tereyağı ilavesi, muhallebiye parlak bir kıvam verecektir.
Süt, nişasta, un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz. Koyulaşana kadar sürekli karıştırıyoruz. Ocaktan alıp yağını ve vanilyasını ekliyoruz ,dilerseniz bir sakız atıp karıştırabilirsiniz. Ben vanilyalı yapıp sunumda tarçın ekledim ama damla sakızı çok daha güzel oluyor.
5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın. Yarım çay bardağı un, 3 yemek kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını açın. Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
Tereyağı; hamur işlerinin içerisinde enfes bir kıvam verici ve bağlayıcı olarak kullanılıyor.
Yağda Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır? Patatesleri doğrayıp hemen kızartmaya başlayalım. Diğer yandan bir tavaya bir iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip iki yumurtamızı kırıp, tuzunu da ekleyerek 1-2 dakika pişirelim. Hemen tabağa alıp domates ve salatalıkları da doğrayıp yanına koyalım.
Hamuru için uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu alalım. Malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım. Ardından unu da yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Zeytinyağının kaynama derecesinde türüne göre kızartmada kullanılabileceği üzerinde durulmaktadır. Zeytinyağları türlerine göre 190- 220 derece aralığında bir kaynama derecesine sahiptir. Ayçiçek yağı ve diğer sıvı yağlarda ise bu ısı derecesi 180 derece civarındadır.
Zeytinyağının lezzetli ve şifalı yapısı sayesinde klasik kurabiye tariflerinin ötesinde lezzetler yakalayabilirsiniz.
Ekmek hamuru için kullanıldığında, hamurun daha nemli ve yumuşak olmasını sağlar. Ayrıca, zeytinyağı, hamurun lezzetini de artırır. Ayçiçek yağı: Ayçiçek yağı, yaygın bir yağ türüdür ve ucuzdur. Ekmek hamuru için kullanıldığında, hamurun daha kabarmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri