Pompa filtresinin içinde bir miktar pis su olması normaldir. Temizliğe başlamadan önce bu suyun tahliye edilmesi gerekir. Tahliye hortumu olan modellerde, hortumun ucundaki tıpayı açarak pis suyu boşaltabilirsiniz. Su tamamen boşaldıktan sonra hortumun tıpasını takmayı unutmayın.
Bulaşık makinesi gider borusu, makineye tutturmak için kelepçe kullanılır. Kelepçeyi söktükten sonra bulaşık makinesi gider borusunu çekerek rahatlıkla sökebilirsiniz. Bulaşık makinesi gider borusunu söktükten sonra çeşmede içine su tutarak bulaşık makinesi gider borusu temizlenir.
Su tahliye hortumunu yerden en az 60 cm, en fazla 100 cm yükseğe takabilirsiniz.
Çamaşır makinesinin bağlı olduğu gider tesisatı çoğunlukla tıkanmaya müsait yapıdadır. Mutfaktan veya banyodan dökülen su aynı anda gitmeye çalıştığı için geri tepmeye meyillidir. Bu nedenle mutfaktan dökülen yağ, yemek artıkları, banyodan bırakılan kıl, saç çamaşır makinesi borusunda zamanla birikmeye başlar.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
İlgili 40 soru bulundu
Kireç ve kir kalıntıları makinenizin performansını etkiler.
Çamaşırlarınız temiz yıkanmaz. İşte olası nedenler: Rezistans ve tambur üzerine oturan kireç, makinenin verimli çalışmasını engeller. Her yıkamada, kir ve artıklar makinede birikir ve yıkama suyuna karışır.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
- Kostik kullanıyorsanız; bir tencere kaynar suya belli ölçüde kostik dökün ve karıştırın (Karışım esnasında çıkan buharı solumayın), - Kostik ve kaynar su karışımını tıkalı lavaboya dökün, İşlemden sonra 10 dakika ile 15 dakika bekleyin, Tıkanıklık açılırsa; lavaboya bolca su dökün.
Çamaşır makinesi kireç temizleme işlemi için kesinlikle çaydanlıklarınız için kullandığınız kireç çözücüleri kullanmayın. ! Çamaşır makinesi kazan temizleme için kesinlikle lavabo açıcı, pas sökücü, yağ çözücü, tuz ruhu gibi maddeler kullanmayın.
Su, tahliye hortumunun olduğu yerden akıyor ise; o Tahliye hortumu yerinden çıkmış olabilir, tahliye hortumunu kontrol edip tekrar yerine takınız. Su, deterjan çekmecesinin olduğu yerden akıyor ise; o Çamaşır makinenizin deterjan çekmecesinin iç kısmında herhangi bir deterjan kalıntısı/tortusu olmamalıdır.
Hortumu Yıka.
Biraz çamaşır suyu ve bulaşık deterjanı koyunuz. Elektrikli süpürge hortumunuzu bu solusyonun içerisine batırınız. İçerisinden suyun geçmesi için dairesel döndürünüz. Bez ile dışarısını ovunuz.
- Çamaşır makinesine gereğinden fazla çamaşır atılmış olabilir. - Suyu boşaltma hortumu yüksek kalmış olabilir. - Su bırakma ya da bekletme özelliği seçilmemiş olabilir. Genelde bu ve benzeri nedenlerden dolayı çamaşır makinesi sıkma yapma sorunu yaratabilir.
Karşıdan baktığınızda alt kısımda bulunan kapağı açın. Siyah, ince bir hortum varsa, hortumu çekip suyu kabın içine boşaltın. Ardından yuvarlak plastik kapağı sola doğru çevirip çıkarttıktan sonra temizleyebilirsiniz.
Çamaşır makinesinin filtresi tıkandığında, makine performansı büyük oranda etkilenir. Yetersiz temizliğe, deterjan kalıntılarına ve hatta kötü kokuya neden olabilir. Bu nedenle çamaşır makinenizin filtresini temizlemek büyük önem taşıyor.
Tahliye hortumu, genel olarak makinelerin içindeki suyun dışarı boşaltılmasına yardımcı olan ürünlerden oluşur. Tahliye hortumları her evde bulunan makinelerin önemli bileşenleri arasında yer alır. Hortumlar, makinelerin etkili bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli parçalardan biridir.
Çamaşır makinesinin en önemli yedek parçalarından biri de çamaşır makinesinin tahliye hortumu dur. Çamaşır makinesi tahliye hortumu şebeke suyu bağlantılarında kullanılan, makinenin su tankında biriken kirli suyu dışarıya boşaltmaya yarar.
3 ayda 1 kez kullanınız. Porçöz Bulaşık Makinası Temizleyici Makinede, pervanede, filtrede, borularda, su giderinde, yağ ve kireci temizler, kötü kokuları yok eder, hijyen sağlar, makinenizi korur, bakımını yapar.
Çamaşır makinenizin ve çamaşırlarınızın taze, temiz ve mis kokulu kalması için düzenli olarak ayda bir kez yüksek sıcaklıkta bakım yıkaması yapın, makinenin içinde çamaşır koymadan en az ayda bir kez 90°C ile 95°C arasında bakım yıkaması yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir.
Kimyasal lavabo açıcılar, içeriğinde asit bulundurmasından dolayı zamanla boruyu eriterek sağlamlığını yitirip çatlak oluşmasına neden olmaktadır.Kostik ve lavabo açıcı gibi kimyasallar tıkanıklığı açma işlemi görse de sonrasında ciddi problemlere yol açmaktadır.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Asperox Sarı Güç Ultra Yağ çözücüyü kirli yüzeye püskürtüp 5 saniye bekledikten sonra nemli bir sünger veya bez ile silin. Gömlek, yaka ve kol kirlerinde ürünü direkt kirli bölgeye püskürtünüz. Daha sonra makinede yıkama yapınız.
Çamaşır makinesi temizleme beyaz sirke ile tek başına yapıldığında bile iyi sonuçlar alınırken temizliğe bir de limon tuzu eklendiğinde arındırıcı etki iki katına çıkar. Limon tuzunun adeta bir kireç çözücü olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri